User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
44 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Kisa bir hayat dersi....

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklaşık 1 ay kadar önce, İzmir'den 3 adet araç aldım. Geri dönüyoruz. Denizliye 60km kala Burhaniye de aracım fan açmamış hararet yaptı conta yaktı vs. Bana maliyeti de yüksek oldu. Ondan ziyade gece saat 3te yolda kalıp rezilliğimize mi yanayım harcanan paraya mı?..Hal bu ki biz İzmirden çıkmadan fan ı da kontrol ettirmiştik. Ama bunlar olabilecek şeyler mekanik nihayetinde..

Ama ben arayıp dedim ki abicim bildiğiniz bir sıkıntı var mıydı araba da ? Çünkü sürekli alışveriş yaptığım bir esnaf.. Başka da denecek birşey olmaz etik olarak. Parayı verdin mi? Aracı aldın mı? O iş bitti..

Yalnız sizin tek sıkıntınız satışı vermemiş olmanız , bence siz bu sorunun çözümüne bakın. Gerisi için Kısmet demek lazım..

Geçmiş olsun tekrar her iki tarafa da

Time-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı umitgt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaklaşık 1 ay kadar önce, İzmir'den 3 adet araç aldım. Geri dönüyoruz. Denizliye 60km kala Burhaniye de aracım fan açmamış hararet yaptı conta yaktı vs. Bana maliyeti de yüksek oldu. Ondan ziyade gece saat 3te yolda kalıp rezilliğimize mi yanayım harcanan paraya mı?..Hal bu ki biz İzmirden çıkmadan fan ı da kontrol ettirmiştik. Ama bunlar olabilecek şeyler mekanik nihayetinde..

Ama ben arayıp dedim ki abicim bildiğiniz bir sıkıntı var mıydı araba da ? Çünkü sürekli alışveriş yaptığım bir esnaf.. Başka da denecek birşey olmaz etik olarak. Parayı verdin mi? Aracı aldın mı? O iş bitti..

Yalnız sizin tek sıkıntınız satışı vermemiş olmanız , bence siz bu sorunun çözümüne bakın. Gerisi için Kısmet demek lazım..

Geçmiş olsun tekrar her iki tarafa da
    Sanada cok gecmis olsun kardesim, hic hos seyler yasamamissin ama bunlar olabilitesi yuksek seyler, onune gecemezsin, kul yapimi, acikcasi bu hikayenin sonunu merak ediyorum

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gecmis olsun

imparatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 tarafıda tanımam.

aracı kontrol ettirdin veya ettirmedin aldın(senin seçimin) ;
    içine sindide parasını verdin aldın..ne ***** kullanıma bağlı bi sorun çıkmadığı??
    misal hararet yaptırdın farketmedin..
    yalan dolan sezdiysen o kısımdaki mağduriyeti karşılığı rakam taleb edersin..
    benim bildiğim olması gereken budur..

şahsen ben parayı geri iade etmezdim..

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim anlamadığım husus arabayı veriyorsun adam parasını verip alıp arabayı gidiyor.Sonra araç arıza yapıyor arabayı ankaraya kime bırakıyor belli değil ve sana telefon açıp araban arıza yaptı ankaraya bıraktım gel aracını al paramı da geri ver diyor öylemi ? Neden söylemedin demedin ki tamam kardeşim araç arıza yaptıysa aracımı bana bir şekilde geri getir paranı da al ?

Geri getirme masraflarını yarı yarıya bölüşürdünüz hiç böyle bir sorun kalmazdı yanılıyormuyum ?
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi alanıda tanımam satanıda ama ben hiç birşey anlamadım bu olaydan biri bana açıklarsa sevinirim.

1-alan kişi arabayı bırakıp gittiyse yolda satan kişi aracını teslim almadan niye parayı iade ettiki? (iade edilip edilmemesi kişilerin bileceği iş ben fiziken mal gelmeden para geri verilmesini soruyorum)
    2- 3 günlük vekalet olayı nedir? adamın verdiği parayı 3 gün içinde geri alabilmesimi? böyle birşey duymadımda kusura bakmayın öğreneyim bari.

ama arızada çıksa irtibata geçilip yüzyüze halledilmeliydi diye düşünüyorum aracın bırakılıp gidilmesi paranın geri alınması satan taraf arabası nerde bilmiyor arıyor ne biliyim biraz acaip bir olay. geçmiş olsun diyim artık nediyim.
    e60 535d & THE A45 AMG

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adamn yaptığı gerçekten ayıp sonuçta aracı beğenmişin parasını ödiyip alıp gitmişin yolda arıca yapmış o aracı aldığın kişiyi etkilemez sonuçta sen teslim ettiğinde araç sağlamdı ve yürür vaziyetteydi

her kim olursa olsun 40 yıllık arkadaşım olsa dahi vekalet vermem ben aracı almasını biliyorsa üstünede almasını bilecek yok satıcakmış yok denicekmiş beni ırgalamaz.

sizinkilerinde araç geri gelmeden parayı yatırmaları çok yanlış olmuş.

aracı alan arkadaşla irtibata geçin aracı nereye kime bırakmış öğrenin kişinin adres bilgilerini telefon numarasını alın kendisiyle irtibata geçin sonra gidip aracınızı geri alın alırkende aracı iyice bir inceleyin bakalım araç neden yolda kalmış
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilmemde kimse para verdigi malı ortada bırakmaz okudum ama göremedim noter satışı yapildimi?
    körler sağırlar

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilmemde kimse para verdigi malı ortada bırakmaz okudum ama göremedim noter satışı yapildimi?
    3 günlük vekalet almış , alan kişi..

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanırım para iade edilmedi o parayla borçlar filan ödenmiş galiba kullanılmış yani para

aTaBeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten zor bir durum yani kimde az kimde çok hata var bilmiorum şahıslarıda tanımıyorum ama bana aracın yolda bozuldu git al demesi biraz saçma geldi. Geçmiş olsun 2 tarafada gerçekten.

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence çok saçma. Kul yapısı sonuçta bende bozulmaz bozulmaz satarım adam 1-2 km gider arıza yapar bunu kimse bilemez. Araba alıp-satarken zaten bu mantıkla satılır. Sende arabayı alırsın aldığında arızası yoktur,binersin evine giderken yolda kalırsın. Bunun içinde satıcıyı suçlayamazsın.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

ErenErdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Esnaflar bilir, hayırlı olsun dendikten sonra araç satılmış sayılır.

Ortada da böyle bir durum var, alan aracı almış üstüne üstlük 400km kadar yol gitmiş, ne derseniz deyin bence acemi birisi 400km de bir araca arıza yaptırtabilir.

Üstelik sıfır araçta almıyorsun, ikinci el araç alırken hem süprizlere açık olmak gerekiyor, hem sıfır beklentisi aramamak...

Arabanı al, paramı ver demek ticari ahlaka kesinlikle sığmayan bir hareket.

Şunu dese yine belki ok denebilir, aracın arıza çıkardı, ustalar 1000lira diyor, yarı yarıya verelim 500 senden çıksın vs vs. Bu bile yine satıcının insiyatifinde olabilir.

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıfır araba alıyosunuz plazadan çıktıktan sonra arıza veriyor yine iade edemiyorsunuz aracı, ikinci elde nasıl bi mantıktır anlamadım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizde haklısınız ama adamda haklı.sonucta sizi tanımaz etmez sorun çıktıysa nasıl güvensin size belki satılsın diye emaneten yaptırdınız geçtiniz,bilemez ki,adam kontrol ettiriyor fakat yolda bozulacağını bilemez ki.
    biz 2001 senesinde 2001 model 2.el mercedes e200 komp almıstık.ankaradan eskişehire getirdi babamlar, 2 gün sonra iade ettiler.araba sağa çekiyormus.servise bi götürüyorlar,arabanın ağır bi kazası varmıs.yine vermeye calısmamıslar ama mercedes bayisi de eskisi gibi olmaz yine cekme yapar,deyince verdiler geri aracı
    sizde haklısınız,iyice kontrol ettirip alsaymıs o zaman orası da var

Bayrampaşalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 1 ay önce motor aldım zeytınburnunda ıkı tane motorcuya gosterdım hıçbi sorunu yok
    saglam dedıler aldım noter satısı yaptım geldım evın onunde arıza yaptı bıda calısmadı motor
    sevıse goturdum conta yakmıs yagla suyu bırbrıne karıstıryomus motor parası kadar masraf yaptım adamı arayıp hıçbısey sölıyemedım cunku motor alındı bakıldı saglam dedıler olan bıze oldu sızın yerınızde kım olsa almaz arabayı gerıye dogru olanda budur bana göre

Starion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Unutulmamalıki, kanunları yanımızda hissedebilmek için önce kanunların uygulanabilmesine destek olmalıyız. Resmi satış prosedürlerini yapmadan araç teslim etmek çok riskli bir davranış. Ayrıca binlerce lira verilerek alınan araçların 150 TL'lik satış masrafını ödemekten kaçınılması iyi sonuçlar doğurmuyor işte.. Geçmiş olsun diyelim, umarım büyük bir problem olmadan çözülür sıkıntı.
    David Townsend: Michael, I want you to drive flat out. I want Porsche to win Le Mans!

http://garaj.imgur.com

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısacası anladığım şu, aracı birileri gelip alıyo ankarada arac arızalanıyo ve arabayı orda bırakıyo sizde adamın parasını geri gönderiyosunuz.

Peki eger yanlış anlamadıysam bişi sorcam siz arabanızı gidip ankaradan almadan neden parayı geri yatırdınız ki ? Arabayı alıpta bozuldu gel bunu al paramı ver gibi bişey ben yeni gördüm gidip iyice baktırsalardı. Sonucta verirken bişey yokmuş. Belki arızayı kendi yaptı ?
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

zıpzıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satılan mal geri alınmaz yok öyle bir dava...
    JoYTeaM

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)