40 euro pardon![]()
40 euro pardon![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Tabi canım öncam filminden dolayı 1 YTL x 4 vermisligim var.
Kagıt para falan da olmasına gerek yok![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Bizim avrupa birliğine girmemiz yakın gelecekte zor gibi ama keşke bahsedildiği gibi takana kadar yasal olan malzemeler takılıncada sorun çıkarmasaBu iş avrupada amerikada nasıl merak ediorum bilenleriniz paylaşırsa sevinirim. Bize has bi saçmalıktır heralde parayla rezil olmak
![]()
avrupada herhangi bir karakolda bile parçalarını onaylattırabiliyorsun diye duymuştum
ne kadar dogru bilmiyorum tabi![]()
Giremicezki ne kuralı... kimsenin istediği yok
hiç kafayı yormayın, verirsin ruhsatı muameleciye yaptırır getirir burası türkiye
yaw benim anlamadigim bisey var. neden AB ye girince modifiye yasak olsun ki?? dunyanin en piskopat volvo lari, saab lari, ne biliyim bole E34 M5 ler falan hep Isvec ten falan cikio. Onlar nasil yapio??
bu arada muayene olsa ne olucak ki yapan gene turk diilmi muayene yi. sanki avrupa birliginden adam yollicaklar. bi yolu bulunur muayeneyi gecmenin
BATIKAN
eheh işlemler ne kadar sürücekmiş? kuyuruğu hesaplamıolar galiba? yaptırmam ki polisede durmam olur biter
turbo s2k isveç ab de deil yanlış bilmiosam
uygulama açısından 1-2sene aksar bu olay piyasa hurda araç dolu yemez uygulamaya geçirmek![]()
vergilendirme ayrı bi olay arkadaşlar. mesela eroin ticaretinden yakalandın diyelim. eroin işinden dolayı ceza kanunlarıyla , yaptığın işten elde ettiğin kazancın vergisini ödemedin diye vergi yasalrı açısından cezalandırılıyosun. ayrıca bazı arkadaşların da dediği gibi burası türkiye. ab yasasına uygun istasyonlara türk işi bi yorum getiririz hemen![]()
"Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan,halkını esir eden,içerideki cephenin suskunluğudur."
M.Kemal ATATÜRK
İyi de bunun eroinle bir alakası yok ki ? Aradaki fark biri EROİN yani illegal bir madde(kullanması da SATMASI da suç), diğeri legal otomobil parçası, gümrük&vergi alıyorsun sattırıyorsun ama taktırmıyorsun, 2sinin arasında fark var...
Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.
benim demek isediğim şu ki vergisini ödemeniz yaptığınız işi yasallaştırmaz. vergi olayı sadece alınan satılan ne olursa olsun gelir var mı yok mu ona bakar. ticaretin nev inden bağımsız yani. gümrük vergisi yurt dışından bir malzzeme geldiği için , kdv yi o malı satın aldığın için , gelir ve ya kurumlar vergisi satanın el de ettiği gelirden dolayı değerlendirmek gerekiyor. bu malın kulanıllmasının yasak olup olmamasından bağımsız yani.
zaten dediğim gibi hiç telaş etmeye gerek yok kendimize göre o istasyonları yeniden yorumlarız biz.
Zaten kaçarı yok Turkish Style yapacaz yoksa araçların %25-30'u tahminen men olur TüvTÜRK sayesinde ama demek istediğimi tam anlatamamışım galiba, dediğin gibi vergi ve gümrük aynen öyle ama kullanmak ya da satmak apayrı birşey, eğer satılmasına izin veriyorsan sen bir devlet olarak kullanılmasına da izin vermek zorundasın, benim anlatmak istediğim bu![]()
Beni sallamayanları ARTIK ben de sallamıyorum. Muhattap olmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun, siz olmasanız da olur, GERÇEK DOSTLARIM bana yeter.
Şimdi anlaştık usta![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)