|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Jetta MKV
|
Beyler Golf'le 6. yılımızı doldurduk bugün
Sağolsun 6 yıldır ailenin bir ferdi gibiydi ama istemeden de olsa yeni bir araç vakti geldiğini düşünmekteyim ![]() 2008 model , Jetta 1.4 Tsi 170'lik Manuel vites versiyonlardan almak sizce ne kadar mantıklı ? Garantisi bitmiş bir araç , 170 HP motorların çokça duyduğum sıkıntıları da beni soğutuyor.Ama araçta Sunroof , 35 bin km dolaylarında olması,boyası vuruğu kırığı değişeni olmaması vs de al geç diyor. Ama şu motor olayına garanti verememem en büyük sıkıntım.Allah korusun iki üç gün sonra bi sıkıntı çıktığında garanti de olmadığından altından kalkamayacak bir sıkıntıya sokarsa beni diye çok büyük şüphelerim var. Bir de 35.000 km , Sunroof , bej döşeme , servis bakımlı , boyası değişeni hiçbir sıkıntısı olmayan 2008 bir Jetta 170 HP tsi sizce max ne kadar değeri vardır ? Ya da diyorum biraz daha bekleyip (malum yaz ayı ve araç fiyatları tavan yapmış durumda) yine 1.4 tsi ama 122'lik versiyonlardan alıp rahat rahat binme alternatifini mi düşünmeliyim ? Aklım çok karışık sizlerin fikirlerini almak istedim
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: VW Golf GT & Yaris D4D MMT
|
170hp motorlarda çokça duyduğun sıkıntılar nedir?
__________________________________ 2001-2003 model Audi A3 1.8T otomatik aranıyor... |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Hocam öncelikle iyi oldu bir 170 HP kullanıcısı olarak yazdığınız
![]() Benim ön yargım yok bu motora fakat bazı arkadaşlarımın dedikleri acayip ürkütüyor beni. İşte sana bilmem kaç tane sandık motor gelen , manuel şanzuman bilmem nelerini kıran döken arkadaşlarla konuşturabilirim vs. biliyosun TSI almak (çift beslemeli) kumar bence tarzındaki yaklaşımları resmen soğutuyor beni ![]() Garantisi yok , Allah korusun herhangi bi kırılma dökülme sıkıntı vs yaşadığında mağdur olursun gibi laflar of off
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: 220-221
|
kanka bende gt varken çok memnundum kronik sıkıntısı yoktu çok şükür motora dair problemler yok
sıkıntılı motor dönemi ise benim bildiğim 2007lerde var 2008lerde o kesildi bende alırken özellikle 2008 model aramıştım motorunu güzelce kontrol ettirdikten sonra zevkle binilir __________________________________ Satılık Kılcal Çiziği Bile Olmayan Garantili Blackberry Bold 9900
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: VW Golf GT & Yaris D4D MMT
|
Sandık motor gelmiş evet ama kaç tane acaba? Aynı durum Scirocco'larda da oldu ama kaç tane? Polo GTI'larda yağ eksiltme var... Zaten parçanın üretim hatasından piston çatlayacaksa 2008 model bir araçta bu bence çoktan olmalıydı. Ayrıca bu tarz durumlarda iyi niyet garantisi kapsamında %70 oranında üretici destek sağlayabiliyor.
Elbette ki savunmaya geçmek istemem ancak bu motor kötü olsaydı halen 2011 de ödül alabilir miydi onu bilmiyorum. __________________________________ 2001-2003 model Audi A3 1.8T otomatik aranıyor... |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: w
|
sanmıyorum ya, araçla alakalı sıkıntısı olan duymadım hatta ilk sizden duyuyorum tsi motorlar dayanıklıdır sıkıntısızdır bence
__________________________________ R nm NM nm R |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: clio rs 172, leon cupra tfsi
|
bence çok mantıklı
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: 05 Black Typer 11 Polo Tdi Dsg
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
Gökhan'ım 35bin reel km ise ve 2008 modelse araç düşünmeyin fazla derim
![]() Tabiki almadan önce bi komple checkup lazım, turbo basıncı falan ne seviyede özellikle onlara bak derim. |
|
|
|
|
|
#10 | ||
![]()
|
Bugüne kadar bakımları da tam , motoru ne konuda kontrol ettirmek gerekir daha da ?
İşte tek korkum , 2008 model 35bin km ve araca çok binilmemekte şuan garajda yatmakta.Ya ben aldıktan sonra bi patlak verirse diyorum , bi yandan ulan ne patlak verebilir ki sonuçta sakin sakin kullanıp Turbo motorun kullanımına uygun şekilde kullanıp , bakımlarını aksatmayıp güzel güzel bindikten sonra ne sıkıntı yaşayabilirim ki diyorum resmen iki ucu ..klu değnek misali
|
||
|
|
|
|
|
#11 | |||
![]()
|
![]() 1.8T'ye binemedik bari 1.4T'ye binip güç hissedelim diyoruz her ne kadar 1.8T kadar önümüz açık olmasa da ![]() ![]() Of acayip ikilemlerdeyim
|
|||
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
![]() bizim grupta bi tane vardı, arkadaşım ırzına geçti sorun yoktu ![]() ki kendisi sağlam ırza geçer ![]() araba türkiyede ilk yazılım yapılan tsi 170 'lerden biriydi, üzerinde belki 10 farklı custom yazılım denendi, bi kere turbo patladı başka da sorun olmadı ![]() son yazılımıyla da ok gibi gidiyordu, sorunsuz ![]() youtubedan bakarsanız standart tsi 170 dynoda 185 190 çıkarıyor. bir sürü farklı tsi 170 denediler sonuç aynı türkiyede biz de denedik, sonuç yine aynı standart hali de gayet yeterli aslında. kataloga biraz düşük yazılmış ![]() hem sc hem turbo ile alt devir-üst devir her yer canlı, vergi avantajı var, yakıt avantajı var, malzeme kalitesi konforu vs gayet iyi seviyelerde, normal golften farklı olarak spor süspansiyon var, gayet iyi yol tutuyor.. aynı paralara çok daha hızlı arabalar alınabilir tabiki, ama aynı zamanda konfor vs. amaçlandığında tsi 170 iyi bir seçim oluyor
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: fd6
|
al da hemen yazılım
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: Mevcut
|
Birazda şans işi 40 binde sorun yaşayanda var 150 binde yapıp sorun yaşamayanda var.
2007 lerde daha çok sorunla karşılaşılıyordu.2008 lerde pek sorun yaşayan duymadım iki arkadaşımda 2007 golf gt var biri kasap gibi kullanır diğeri yeri geldiği zaman basar ikiside sorun yok mesela biri 40 binde diğeri 70. |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: X16XEL '00
|
bir abimiz istanbul'dan 38 binde aldığı 2008 gt yi kullanıyor. çok da memnun sorunu da yok. çok temiz ve dediğin km lerde 2008 gt için 40 bine alabilirsen öp başına koy. hatta bir arkadaşını da yemeğe götür. 41-42-43 e de pahalı demem. dsg apayrı bir dünya. hem az yakıyor hem performansa etkisi var hem de baskı maskı derdin yok işte. kesinlikle ama kesinlikle dsg al.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: X16XEL '00
|
hazır yeri geldi sorayım. revo rulez mu?
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
He aklıma gelmişken söyleyeyim, belki bilmeyen vardır, DSG'nin yağı sadece serviste var, dışarıya vermiyorlar, her 40-50 bin km gibi bi periyotta değiştirilmesi gerekiyor. Sırf yağ, filtresi ve işçiliği 350 TL 'lerde olunca, kesin amaan bişey olmaz diyip atlayan kullanıcılar vardır
dsg alınırken dikkat edilmeli bence.
|
|
|
|
|
|
#19 | |||
![]()
|
![]() Sakin kullanmayı seven biriyim , öyle ırza geçcek 1-2-3 bitirme gibi heveslerimde yok nitekim 50 60'la 5. vites sağdan sağdan gitmeyi sevdiğimden ırza geçmeymiş zorlamaymış gibi işlerle pek uğraşmam açıkçası Utkum Ha arada bir uzun yolda gerekince 170 atı hissetmek istersin orası ayrı da uzun yol da nadir yani ![]() Bismillahirrahmanirrahim. ![]()
Ama işte bugune kadar bakımları tam , zorlanmamış ve ben de aynı şekilde usüle uygun şekilde bindikten sonra 3-4 yıl bir sıkıntı olacağını sanmıyorum gibi ya ![]()
Manuel tercihim , DSG çok iyi bir seçenek ama manuel kullanmayı tercih ediyorum ben ![]() keyfe keder yazılımlı diyosun
|
|||
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 02:52 ::::

Sağolsun 6 yıldır ailenin bir ferdi gibiydi ama istemeden de olsa yeni bir araç vakti geldiğini düşünmekteyim