Hay ben o belediyenin... Ne biçim memleketteyiz ya. Adamların kumbarası dolsun, ama halkın sağlığı önemli değil.
Printable View
ya aslında baz istasyonunun zararı halkın diline yerleşmiş. havaalanında çalışıyorum ve her ay düzenli radyasyon kontrolleri yapılıyor.İLS cihazları VOR cihazları felan birsürü alet ve ekipman var ve emin olun neredeyse hiçbirinde zararlı radyasyon yok.Şöyle ki 2 tane cep telefonu yanyana kullandığınızda 11-14 düzey arasında radyasyon gösterirken baz istasyonundan daha fazla radyasyon yayan bir cihaz 4-6 arasın bir değer çıkartıyor.Radyasyondan etkileneceğinizi çok düşünüyorsanız kulalndığınız cep telefonu-notebook-bilgisayar-mikrodalga fırın bunların yaydığı anlık radyasyonu ölçseniz yada değerlerini gözünüzle görseniz inanamazsınız ve o baz istasyonu hiç bişeymiş dersiniz.
Bu adamlar zaten kendilerini garantiye almadan böyle bir işe girip oraya milyarlarca paralık cihazları getirip kurmazlar.bu sebepten dolayı imza felan hiç bişeye çare olmasa gerek.
bu yorumdan sonra kucağımdaki laptopu masaya koydum :D
evt halkımız bende dune kadar baz ıstasyonuna on yargılı bakıodum cok zararlı ama içerigini ögrenınce evımızd kullandıgımız mıkrodalg fırın daha cok radyasyon yayıomus kı gunumuzde artık radyasyona magruz kalmamak ımkansız gıbı bıse
bi arkadasım evine kurudurcaktı oturmadıgı bos bi evi vardı oraya netten arastrmıstık sistem kurucularda biraz bilgilendirmişti sanıldıgı kadar zararlı birsey değil tutup sıcaklıgını hisstmedikce cok fazla sorun yasamıyorsunuz zaten cok yakınına fazla etkisi yokmus daha cok uzaklara etki ediyomus birde teknoloji cagındayız zararına herkes katlanıcak telefon cekmedimi sövmeyi iyi bilio herkes ama baz kuruldumu tü kaka o zaman kullanmayın telefon wireless mikrodalga fırın vs vs
benm evim olsa ve yakınlarda telefon problemi yasasam bende kurdururum iyide para veriyolar
^
(bkz :radyasyondan koşarak kaçan adam)
Bizim bı başka semt evin karşısına kurcaklardi apartman sahibine kira parası verceklermis mahaledekiler adama ecelin oluruz diyen senin kızın vardı dimı diyen gencler ve imza yüzünden koymamıştı Yusuf mode :)
Ankarada totemlerin içine söylenilen baz istasyonalrından kuran arkadaşım var.. Siz sadece bildiklerinizi söylüyosunuz.. Bazen 200 mt ara ile kuruluyor.. çevrede gördüğünüz büyük totemlerin içlerine, büyük gövdeli ağaçların içlerine, direklerin üstüne... v.b bi çok yerde var zaten.. o orda diye kanser olacak sanılıyo ama heryerdeler.. üzücü bi durum ama var bu... mülk sahibleri yıllık 20 000 $ a ok deyince kuruluyo.. dokunmadan da kanser yapmaz zaten.. cep telefonu kadar radyasyon, laptoplar kadar radyasyon yayar.. diye söyledi bana..
Zararlıdır değildir bilmiyorum kimisi zararlı diyor kimisi zararsız diyor ama şu gün telefonunuz çekmese alalh kahretsin bu bilmemne cell'i diyip konu açıp farklı alternatifler arıyorsunuz.
Telefonun heryerde çekmesi için , kaliteli hizmet için bunlar biryerlere bir şekilde kuruluyor ve sizin telefonunuz full çekerken başkası eğer zararlıysa bunun zararını görüyor.
kablosuz iletişim kuran her cihaz radyasyon yayar bırakın bu az yayar telefon daha çok yayar muhabbetlerini :)
belli işte öküz gibi radyasyon yayıyo bu alet test'mi yaptıralım illa gerçi bu ülkede radyasyonlu çay'ı içtim ölmedim diye test bakanlar olduğu sürece normal :)
mikrodalga fırınların hiç biri kapağı kapanmadan çalışmaz eğer bişeyle kurcalayıp çalıştırırsanız radyasyon direk vücudunuza nufuz ederse deride yanıklar oluşmaya başlar :) bunun nedeni radyasyonun atom moleküllerini harekete geçirmesi hangi madde olursa olsun radyasyona maruz kalırsa atomları birbirine çok hızlı çarpışarak ısınır :)
cep telefonları baz istasyonlar wi-fi'ler hepsi kısa dalga radyo frekansı ile iletişim kurarlar :) bu zararlı gibi görünmesede uzun vadede kanser gibi hastalıkların oluşumuna zemin hazırlamaktadır :)
Kaç yıldır bu bahsi geçen cihazlar dünyada kullanılıyor.. kanser sayısındaki artış normalin üzerine çıkamdı.. eğer gerçekten aşırı bi etkisi olsaydı artmazmıydı sence.. emin ol mahalle aralarında bile baz istasyonalrı var... olsa çok tan herkes kanser olup eriyip gitmişti.. benim kanaatim..
Hukuk hocam binasındaki baz istasyonunun kaldırılması için dilekçe imza vs. toplamış ardındanda dava açmış. 7 katlı apartmanın 3.üncü katında oturuyor. Bilirkişi gelip ölçüm yaptığında bir tek 7. kattakileri etkileyeceğini onunda etkisinin korkulduğu kadar büyük olmadığını söylemiş.
21 yaşındayım ve sadece bana has değil biliyorum bu yaşımda bile ev'den çarşıya gideyim yoruluyorum ve günde en fazla 2 kez gidiyorum zaten sinüzit vs herkes genç yaşda hastalanmaya başladı kapı komşum 78 yaşında daha ağzına ilaç almış insan değil ben 21 yaşımda bi dünya ilaç hap vs varmı eskisi gibi sağlıklı uzun yaşayan insanlar :)
evet biliyorum sadece mantaliteyi anlatmak istemiştim :)