User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
61 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Dizellerde bas çek Sorunu.?

Remon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Xdream Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu mesajimi babana okut
    Ben 6 km de jant lastik 8.km de 5cm lik yay takmistim
    Hee arabayi aldigimda 4 km deydi
    O biraz kendi bildiğini okuduğu için bana fırsat tanımıyor fiorinoya küçük değişiklikler bile yakışıyor ama gelde anlat

Alıntı HASANCOKO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaa sen küçücük fiorino da bu kadar dert edinmişsin ben kamyon kadar dobloyla napayım çıldırıyorum chip yaptırıcam illa beyin sökülcek diyorlar
    doblo kullanmışlığımda var görüntü olarak fiorino belki daha tatlı olabilir ama doblodaki rahatlık fiorinoda yok şahsen. chip konusunda herhangi bi fikrim yok açıkcası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlış vites seçiminde işe yarıyor sadece
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış vites seçiminde işe yarıyor sadece
    zarar geleceği halde arada bir öyle yapmakta bi hoş oluyor ama sonunun serviste biteceğini düşünüyorum işin içine volan motor kulaklarıda girince vazgeçtim sanırım

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çoğu kişi debriyaj tokatlama olarak bilir sanırım bu dediğini.

debriyaj balatası nı yersin yani normalden daha cabuk biter. bide motor da hareketlendigi icin bi bosalıp bi yuke binince zorlanabilir. kulaklar filan..

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baskı balaya ya zararı büyük.aynı zamanda motor kulaklarına da zarar veriyor. Bence çok sık yapmayın.
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 1.9 doblodan inip 1.3 fiorinoya bindiğim ilk defa köye gittik rampa bayir yollar 2 kere stop ettirdim arabada 5 kişiyiz bide babam dedi nabiyon lan

Gerçekten ilk kalkişlar hele inilmaz kalktiktan sonrada bayiliyor araba bende cok yapmiştim bas cek ama tavsiye etmem yani ilerde zararlarini görüp cebinize actiği yaradan sonra cildirmamak elde değil

BLuEBoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    benımde şirketin doblosu yada linea sında başıma gelıyo saçma sapan yerlerde bayıp kalıyolar ozaman mecbur basıyorum tokatı ayda 1-2 kereden fazla bişe çıkmaz sanırım
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bisikletle bile gitsem yanıma blueboyu alırım beyler kırılmayın...
    Murat Ç. ( ZiYa Corsa ) - ( KN 206 RC ) - ( VU GOLF VII ) - ( PM FABİA III)

ondertopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babanın haberi bile olmaz yaptır çipi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiorino ile drift mi yapıyorsun ki tokatlıyosun senin yaptığın tamamen psikolojik hiç faydası yok
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunun yanlamakla ne alakasi varki. Aracin devrini yukseltip motoru canlandiriyosun arkadan itiste yanlarsin onden cekerde biraz sarar firlarsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunun yanlamakla ne alakasi varki. Aracin devrini yukseltip motoru canlandiriyosun arkadan itiste yanlarsin onden cekerde biraz sarar firlarsin.
    bravo on puan bende onu yazıyorum drift için kullanılan bi sey ne gerek var diye...o dediiğin olay olmaz debrayaja bastığında aktarmayı kesersin ve gücü kaybedersin iki aynı arabada dene bakalım ne kadar fark ediyo
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çoğu kişi debriyaj tokatlama olarak bilir sanırım bu dediğini.

debriyaj balatası nı yersin yani normalden daha cabuk biter. bide motor da hareketlendigi icin bi bosalıp bi yuke binince zorlanabilir. kulaklar filan..
    tabir yanlış olabilir kusura bakmayın iş kulaklara volana bir çok şeye uzanıyorsa sakat bi durum olabilir tabi ki. tekerlekler vuruo zaten hemen bırakıyorum

Alıntı ali_utku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Baskı balaya ya zararı büyük.aynı zamanda motor kulaklarına da zarar veriyor. Bence çok sık yapmayın.
    hacim düşük arada bir oluyor öyle
    Alıntı By_HaNNibaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 1.9 doblodan inip 1.3 fiorinoya bindiğim ilk defa köye gittik rampa bayir yollar 2 kere stop ettirdim arabada 5 kişiyiz bide babam dedi nabiyon lan
    Gerçekten ilk kalkişlar hele inilmaz kalktiktan sonrada bayiliyor araba bende cok yapmiştim bas cek ama tavsiye etmem yani ilerde zararlarini görüp cebinize actiği yaradan sonra cildirmamak elde değil
    1.9 jtdleri bilirim iyi kaçarlar attan inip eşşeğe binmek gibi bişey olur tahminimce,fiorinonun tek sevindirdiği nokta mazot olabilir fiorinoyu baymak cok kolay vites değiştirme durumunda 4.000 rpmden aşağısı dik bi rampada kurtarmıyor
    Alıntı BLuEBoY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benımde şirketin doblosu yada linea sında başıma gelıyo saçma sapan yerlerde bayıp kalıyolar ozaman mecbur basıyorum tokatı ayda 1-2 kereden fazla bişe çıkmaz sanırım
    demek istediğim buydu toz topraktada çok patinaja düşüyor
    Alıntı ondertopcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Babanın haberi bile olmaz yaptır çipi
    5 dakikalık sökme-takma zamanlamasıyla pratik bir alet fakat arada askerlik durumlarıda var o yüzden maddiyatı kendime yoruyorum şu sıralar
    Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fiorino ile drift mi yapıyorsun ki tokatlıyosun senin yaptığın tamamen psikolojik hiç faydası yok
    tamamen psikolojik olmasa da vtec kadar yapıştırmadığı kesin
    yanlamaktan bahsetmemiştim önden çeker araçla yanlanmıyacağının farkındayım,sorun rampada olan biten şeyler

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bircok parcanin omrunu kisaltmakla beraber zararda veren bir hareket bu bence bende arkadaslar gibi chip tavsiye edicem zaten fiorinoda kasa agir motor yetersiz yazilim kendine getirir babayida uyutur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bircok parcanin omrunu kisaltmakla beraber zararda veren bir hareket bu bence bende arkadaslar gibi chip tavsiye edicem zaten fiorinoda kasa agir motor yetersiz yazilim kendine getirir babayida uyutur
    babada bu işlerden az çok anladığı için farkedecektir ama iş işten geçmiş olacak tabi yanlış hatırlamıyorsam 1100 küsür kg değerine sahip en azından combimix versiyonları

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim yazdıklarımda bir sıkıntı var sanırım. ben ifade edemiyormuyum yada yanlıs cumleler mı kuruyorum...

Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bravo on puan bende onu yazıyorum drift için kullanılan bi sey ne gerek var diye...o dediiğin olay olmaz debrayaja bastığında aktarmayı kesersin ve gücü kaybedersin iki aynı arabada dene bakalım ne kadar fark ediyo
    puanlamanız icin tesekkur ederim

fakat bu verdiginiz teknik bilgi ye gore arkadan itişli bir aracta bu olayı yapmıs bırısınız ben bunu anladım. dogrudur. arkadan itisli arabada gazdan ayagınızı cekmeden debriyajı tokatlayınca yanlamaya baslayabılırsınız.

o dedıgım olay dan kastınız. devrı yukseltıp motoru canlandırma olayı onden ceker aracta neden olmuyo onu anlamadım. arkadan ıterde oluyorda yanlıyorsun. onden cekerde de sarıp fırlıyorsun yanı bunun kacarı yok. neden gucu kaybedıyoruz ?

altınızda cdti motor var muhtemelen fiorino nun motorla aynıdır yada 90 lık olanıdır. denemeye davet ediyorum. bakalım aracınızın tepkısı ne olucak ?

Alıntı Remon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabir yanlış olabilir kusura bakmayın iş kulaklara volana bir çok şeye uzanıyorsa sakat bi durum olabilir tabi ki. tekerlekler vuruo zaten hemen bırakıyorum

yanlamaktan bahsetmemiştim önden çeker araçla yanlanmıyacağının farkındayım,sorun rampada olan biten şeyler

bende zaten sana solemedım yanlarsın yanlamazsın demedım diger kişiler bu olayın yanlamak ıcın kullanıldıgını solemıs onlara soledım.

arkadan ıterde evet yanlamaya baslarsın. onden cekerdede biraz sarar sonra guc yukseldıgı ıcın turboyu devreye alıcak devrı yakaladıysan fırlar gıdersın yanı olay bu.. oncekı post umda da belırtmıstım ?

yanlıssa ozur dılıyorum benıde aydınlatın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim yazdıklarımda bir sıkıntı var sanırım. ben ifade edemiyormuyum yada yanlıs cumleler mı kuruyorum...

puanlamanız icin tesekkur ederim

fakat bu verdiginiz teknik bilgi ye gore arkadan itişli bir aracta bu olayı yapmıs bırısınız ben bunu anladım. dogrudur. arkadan itisli arabada gazdan ayagınızı cekmeden debriyajı tokatlayınca yanlamaya baslayabılırsınız.

o dedıgım olay dan kastınız. devrı yukseltıp motoru canlandırma olayı onden ceker aracta neden olmuyo onu anlamadım. arkadan ıterde oluyorda yanlıyorsun. onden cekerde de sarıp fırlıyorsun yanı bunun kacarı yok. neden gucu kaybedıyoruz ?

altınızda cdti motor var muhtemelen fiorino nun motorla aynıdır yada 90 lık olanıdır. denemeye davet ediyorum. bakalım aracınızın tepkısı ne olucak ?

bende zaten sana solemedım yanlarsın yanlamazsın demedım diger kişiler bu olayın yanlamak ıcın kullanıldıgını solemıs onlara soledım.

arkadan ıterde evet yanlamaya baslarsın. onden cekerdede biraz sarar sonra guc yukseldıgı ıcın turboyu devreye alıcak devrı yakaladıysan fırlar gıdersın yanı olay bu.. oncekı post umda da belırtmıstım ?

yanlıssa ozur dılıyorum benıde aydınlatın
    siz benden yaşça ve bu işin içinde daha fazla bulunmaktan daha çok deneyim sahibisinizdir ona bişey demek olmaz ben üstüme almış olabilirim ama aynı şeyleri konuşuyormuşuz fikirlerimiz bir sanırım.. arkadaş itişli ve önden çekişlilerde tepki oluyor katılıyorum. gerçekten bir fark oluyor ve bunu anlıyorsunuz,tamam zararları mutlaka vardır ama araç çok keskin tepki veriyorum özelliklede turbo açtığında ki bu turboda 1750 dd de açılıyor sanırım.. daha yüksek viteslerde sarma yapmıyor bu sefer kendini ileri itiyor araba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Remon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz benden yaşça ve bu işin içinde daha fazla bulunmaktan daha çok deneyim sahibisinizdir ona bişey demek olmaz ben üstüme almış olabilirim ama aynı şeyleri konuşuyormuşuz fikirlerimiz bir sanırım.. arkadaş itişli ve önden çekişlilerde tepki oluyor katılıyorum. gerçekten bir fark oluyor ve bunu anlıyorsunuz,tamam zararları mutlaka vardır ama araç çok keskin tepki veriyorum özelliklede turbo açtığında ki bu turboda 1750 dd de açılıyor sanırım.. daha yüksek viteslerde sarma yapmıyor bu sefer kendini ileri itiyor araba
    yok ole senden cok engin bilgilerim filan yokta.

yani hepimiz aynı ... lacivertleriyiz az cok aynı noktada bulusuyoruz.
    bende arkadan iter arabada surdum debriyaj tokatlayarak kose de dondum. kımsenın soledıgıne karsıda gelmıyorum. arkadan ıtıste yanlamaya yarıyo bu olay.

onden ceker aracta kullandım. rampa cıkarken bayılıyo araba tokatlıyosun kendine geliyo arac bunu anlatmak ıstedım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok ole senden cok engin bilgilerim filan yokta.

yani hepimiz aynı ... lacivertleriyiz az cok aynı noktada bulusuyoruz.
    bende arkadan iter arabada surdum debriyaj tokatlayarak kose de dondum. kımsenın soledıgıne karsıda gelmıyorum. arkadan ıtıste yanlamaya yarıyo bu olay.

onden ceker aracta kullandım. rampa cıkarken bayılıyo araba tokatlıyosun kendine geliyo arac bunu anlatmak ıstedım.
    evet hepimiz aynı şeyin farklı renkleriyiz galiba rampada resmen şahlanıyor diyebilirim abartı olmazsa

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 2008 clio sünbül ile bu arada 1.5 dci. 2 sene bilffil hergün 2. viteste yaptım. Şansıma hiç birşey olmadı. debriyajı 100 binde keyfe keder değiştirdik sayılır. 2 viteste sarmaya başlıyor direk. İlk defa gören arkadaşım naaptın sen nos mu bastın demişti. Bağzı zor anlarda işe yarıyor bayağı. onun haricinde aracın gücü zaten belli. Sayılan bütün sıkıntıları yapar bencede.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)