Evet dogru. Senin verdigin tavsiyeler dogrultusunda ben de az bi zararla satip kurtuldum. Daha belli bir sure de dokunmam. Sen de kafana fazla takma. Birak millet kendini avutsun. Seni bizler biliyoruz. Gerisi onemli degil.
Printable View
1300 diye bir seviye tutturdular insanlara enjekte ediyorlar orayı görecektir. Gram TL 74 falan olur orada tutunamazsa tepki alımı yine gelmezse 65 TL hayal değil.Bu rakamı unutmayın.Şimdilik bu kdr telefonum herkes de var dileyen ulaşır.kalın sağlıcakla
Yaw neye elimi atsam elimde kalıyor..
92 den aldım adamlar 72 ye getirdi...
1356 seviyelerini gördü şuan 1372 seviyelerinde cuma gününden beri muazzam beli kırıldı yorumcular 1200 diyor direnç noktası 1000 ons var eğer 1000'ı kırabilirse ons bundan sonra hayır beklememek gerek, kısa dönemde muhakkak bi düzeltme yapacaktır tepki alımları gerçekleşebilir ... Elinizde kilo altın varsa darphaneye girin şuan işçilik yapacaktır halk çeyrek , ata , yarım alma peşinde olucak. Darphane yetişemiyecek ve kilo çeyreğin, atanın borsası oluşacaktır
gerçi alan mutsuz üzgün ama benimde borcum vardı bende seviniyom
bu ne yaman çelişki annem :D
Sarı kız bu sefer güldürmedi dagıttı ortalıgı cok fena 2 sene sonrasına tkrar guzel gunler gösterırmı acaba elde olana dokunmamak en guzeli
uzun vadeye yonelık eldekı parayı altına yatırsak ne olur ? daha dusmesını bekleyıp sonra stok yapmalımı yoksa artık altın bu sevıyelerde gezıcek boyle bı hayal kurmayınmı ?
Altına nolmuş böyle yahu :eek: 75 liraya düşmüş iş bankası satış.
Altın rall'ye başladığından beri iç içeyiz . İşin temeli aslında bilmekten daha çok psikolojik belki şans altın 300 iken 500 oldu herkes sattı 700 - 1000 oldu aynı şekilde 1500 oldu yine satıldı yok artık dedik hemen hemen 2bine dayandı bu cuma gününden beri tam tersini yaşadık 1565'ten 1500 oldu çoğu kişi aldı 1430'ler oldu yine alım yaptılar ama görüldüğü gibi şuan ekran açık 1368 fırsat vermedi şu durumda yorum yapmak doğru değil çünkü olağanüstü durum var
uzmanlar yılın 2. yarısında düşüşün devam edeceğiniz söylüyorlar...
nasıl patladık belli değil arkadaş..zararki ne zarar,tayfun hocam da extrem durum olmadıkça yükselmez der ahanda çakıldığımın resmidir...araba işi hayal oldu hayal...
düşüşten faydalanıp altın alınmaya başlayınca fiyatlar kendine gelir yavaş yavaş :)
iyiki kuyumcuların bekleyin çıkacak demesine aldanmayıp zamanında bozdurup işimi görmüşüm :)
210 gram altınım vardı 90 tlden hayırlı olsun bakalım iyi girdi şu anlık ama bekleticem sonuna kadar
80 liradan aldım 80 gram. Aracimi hic vermeyecegim fiyata satiliga verdim o satilsin 490 gram daha alacagim bu altin mecbur 90 liranin ustune cikacak grami.ki olmasa bile yarim kilogram altinim var derim :)
Bende 90 ve 92tl'den almıştım biraz. Önümüzdeki günlerde fiyatlar böyle seyrederse tekrar alım yapıp ortalamayı düşürmeye çalışacağım.. Şemsiyeyi küçültmeye çalışmak lazım :)
bir hafta bekleyip alıp almama kararı alıcam,
ortalama alışım 90 liranın üzerinde, ortalamayı 85 lere çekerim diye düşünüyorum.
ben de aracımı satınca altına bağladım şu an için gramda 12 13 lira zarardayım ama temmuza kadar kendini toparlar düşüncesindeyim inş. hayal kırıklığına uğramayız :D
toparlamassa bekletirim yapcak bişi yok 95 olmadan satmak yok :)
Cuma gününe kadar hatta cuma günü ne olucak bir yükseliş olurmu görücez.
Yaz sonu amcaoğlunun düğünü var şimdiden altın alıp yastık altı yapmak lazım o zaman :D
altının onsu 1350 1400 dolar arası artık dalgalanır eylül gibi 1500 doları görebilir kısa vadede riskli
Bir şey soracağım, altındaki hızlı düşüşün nedeni olarak Türkiye'nin alternatif altın üretimine başlayacak olması olduğunu iddia eden bir arkadaşım mevcut. Bunun doğruluk payı nedİr? Ki öyle olsa bile, altının ons fiyatı ve de dolayısıyla gram fiyatı dolar endeksli olduğundan mantıklı gelmedi ama bilemiyorum.
Türkiyenin ulusal altın fiyatları üzerindeki etkisinin bu denli fazla olması pek mümkün görünmedi gözüme.
Alternatif altın üretimi de neymiş ayrıca, bizimkiler anca çakmasını yaparlar öyle birşey mi :D
Bende aracımı sattım hesabımda 15 bın tl yatıyor bır haftadır bu parayı eylulun sonu gıbı arac almayı dusunorum sezonda calısıp bır seyler ekleyıp daha ıyı bır arac ıcın.Yanlız 5 aylık ıcın nasıl bır yatırım yapsam dıe dusunorum bı turlu karar veremedım yardımcı olabılrmısınız ?
yakında artmaya başlar diye düşünüyorum, düğün vs işler başlar yaz geliyor beklemede herkez :)
Ne Kadar Doğru Bilmiyorum Ama İnternette Okumustum
5 MADDEDE ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR
*Yurdışındaki büyük yatırımcıların felaket senaryoları
*Dünyadaki merkez bankalarının altın alımlarını azaltması
*Ünlü yatırımcı George Soros'un altın konusunda yapmış olduğu olumsuz açıklamalar ve elindeki altınları hızlı bir şekilde elden çıkarması
*Petrol fiyatlarındaki düşüşün altını da etkisi altına alması
*Dünyanın en büyük altın alıcılarından olan Hindistan'da talebin azalması. Bu talebin azalmasındayüksek vergi oranının getirilmesi etkili oldu.
şu an için en mantıklı yatırım 22 ayar burma bilezik görünüyor. gün itibariyle 77-78 gr / seviyesinde.
temmuz ortaları gibi 98-102 arasında bir banda oturur.
bankaların altın hesapları en mantıklısı evde saklama derdiniz ve işçilik kesintisi olmaz ;)
bu bankaların işin içine girmesi altın için iyi olmadı.Fiziki altın yanına bankalarla birlikte kaydi altında eklendi.Piyasaları karıştıran olaylarda bu durumun etkiside var.
93'ten satıp kurtulmuşum iyiki... :)
Pazartesi günü yukarda yazımda belirttiğim gibi çeyrek, ata, yarım işçilik yapacaktır dedim . Bügün an itibariyle çeyrek kilosunda 4000-4500$ ata 3000-3500$ kar bıraktı darphaneye girenler çıkcağı güne 750$ kar ile sattılar tabiki darphane'ye giriş günü salı günüydü şuan için elinde kilo çeyrek olan güzel para kazanıyor...
85'i bulsun hemen satacağım.Kıçımızdan ter akmadan 3-5 kuruş kazanmak haram bize.
valla pazartesi aldığım çeyrekle bile şu anda ufak bi rakam biliyorum ama 5 tl kazancım var :D
1.375 ile 1.385 arasında 2 gündür geziniyor bakalım neler olucak.