İş bankası internet şubesinde alım-satım farkı , her zaman 3-4 tl'leri bulurken , şimdi satış 92.13 , alış ise 92.86 tl.Anlamadım bu işi.
Printable View
İş bankası internet şubesinde alım-satım farkı , her zaman 3-4 tl'leri bulurken , şimdi satış 92.13 , alış ise 92.86 tl.Anlamadım bu işi.
Bankalar şerefsiz, fiili alım olmadığı halde geçiriyorlar fiyatları,
Altın ne olur :D fikri olan var mıdır?
1560 a dıkkat...
Altin ne olucak diye sordun,bende fikir verdim ;)
BU SABAH gberdi yine 90,78
Tarla takka satılıp alınası oldu :) subiyi sırf altın için satmak istiyorum :)
Son düşüşle 144.59 a indi daha ne kadar iner acaba alıp almamakta kararsız kaldım
An itibariyle külçe altın 90.200
Mayıs sonuna kadar düşüş bekleniyor...
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altının gram fiyatının 85-87 TL seviyesini görebileceğini söyledi.
Altın fiyatlarındaki beklentilere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yıldırımtürk, "Altın fiyatlarında en az Mayıs ayı sonuna kadar aşağı yönlü dalgalı düşüşün sürmesi beklentisi var" dedi.
HİNDİSTAN İTHALATA SINIR GETİRDİ
Bu beklentileri Çin'deki emtia fiyatlarında daralma ve doların güçlenme bağlayan Yıldırımtürk, ayrıca Avrupa'da İtalya ve İspanya'daki tahvil satışında faizin yüksek olmasının altında satış işlemini getirdiğini kaydetti. Diğer taraftan Hindistan'ın da altın ithalatını sınırlamak için vergiler getirdiğine işaret eden Yıldırımtürk, "Oradaki altın talebinde de düşüş söz konusu" dedi.
PETROL FİYATI DA DÜŞÜŞTE
Bir diğer etken olarak petrol fiyatlarını gösteren Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Petrol varil fiyatının 118 dolardan 110 dolara gerilemesi bekleniyor. Çünkü ısınmaya yönelik enerji talebinde kış mevsiminin bitmesiyle birlikte bir azalma var. Bu da petrolün aşağı yönlü gerilemesinde etkili oluyor" diye konuştu.
'ALTININ ONSU 1,530 DOLAR SEVİYESİNE GERİLEYEBİLİR'
Yıldırımtürk, bu yıl Haziran ayında ise kontrat işlemleri olduğunu, bunun da alım ağırlıklı olmasının beklendiğini, bu durumun da altın fiyatlarını Haziran'dan itibaren yukarı yönlü dalgalandırabileceğini söyledi. Ancak altın fiyatlarının Mayıs ayına kadar 85-87 TL civarına gerileyebileceğini belirten Yıldırımtürk, "Altının uluslararası piyasalarda Haziran ayına kadar 1.530 dolar seviyeleri görülebilir. Buna bağlı olarak içeride dolar 1,7750-1,8000 TL arasında kalabilir. Böylelikle içeride altın fiyatları 85-87 TL civarına gerileyebilir" dedi.
Kısa vadede işimize yaramaz yani :) geçen sene olduğu gibi çeyrek 85den 160 çıkması zor
Haberde de dediği gibi Mayıs sonunu görmekte fayda var gibi bu durumda.
1-2 günde tepetaklak oluveriyor ama kendini toparlaması zaman alıyor.
Arkadaslar 60 70 gram arası altın almayı düşünüyorum uzun vadede tutucam yani ağustos eylüle kadar bekliycem en geç ne diyosunuz? Almalımıyım beklemelimiyim?
an itibariyle külçe altın 86,900tl
Alalim mi biraz dha bekleyelim mi arkadaslar ? 800 tl ile bi altin hesabi actirip alayim mi
Ne zaman yükselmeye başlar ki yada yükselir mi :D
ben detaylı takip etmiyorum grafik dünya borsası ve haberlerini takip eden daha bilgili arkadaşlar bu konuda sizleri aydınlatacaktır.
Pazartesi günü bakanlar toplantısı olacakmış orda alınacak kararlar düşüşün devamedip etmeyeceği yönünde net birşey çıkabilir
Düşmeye sebep olarak G.Kıbrısın altın satma düşüncesi oldugu söyleniyor İspanyada altın satabilir bekleyip görmek lazım
Olanı satmak mı beklemek mı mantıklı? 1-2 ay icinde kullanmayı dusunuyorum. Sanırım daha da inecek bu gidişle. 93-95'lerde ufak ufak düşüyorken satsaydım keske :(
Önümüzdeki hafta kritik sanırım, ona göre bi karar vermek gerek. Otoriteler düşeceği yönünde görüş bildirmiş. Ama sıkıntılı eğer düşerse daha çıkması ve zararı kapatması çok çok uzun zaman alır bence.
Çok kişinin canı yanmış bugün benim gördüğüm.
Herkesin canı yandı bu sıralar, bende 91 liradan aldım yenı yaz sonuna kadar ne olur dersınız agustos gıbı?
Altın her zaman altındır.İllaki yükselicektir.ama kısa vade için tam bir yatırım degil altın.1-2 ay içinde tekrar 92-95 lere geri gelicektir.
Tabi bu benim görüşüm.
altın yatırım aracı olmaktan çıkıyor sanki yavaş yavaş :) kısa vadeli al satlara devretti anca karlılığı 2008 dönemindeki artıştan sonra çok popüler olduda artık cidden kastırıyorlar
82 tl oldu
Birileri çok güzel topluyor
Valla ben 1 sene önce 106 dan altım. Giren şemsiye açılmaz...
Aldığım fiyatı görmeden satmayacağım inat ettim...
iş arkadaşımın kardeşi altın borsasında çalışıyor. onlarda 1 kilo aldılar geçtiğimiz sene sonunda.
2015'e kadar satmayacaklar. artık 2015'de ne olacaksa :)
klasik geçen senede bu rakamlara kadar gerilemişti sonra tekrar yükseldi.
Dugun sezonu öncesi alsak simdi haziranda sakal alirmiyiz acaba
walla ben cözemedim bu altını çıkıcakmı inicekmi...
Valla nişanım var benimde mayıs ayında, geçen aldım baya yüklü bişeler. Bakalım belki kazandırır biraz.
arkadaşlar ufak tefek alın birşeyler nakit tutacağınıza bu değerlere inmişken altın olarak tutun. çin zaten abanıyor şuanda altına.
81.500 oldu külçe fiyatı ons fiyatının 1.200 leri göreceği söylenmişti hayal olarak görülüyordu acaba dedirtiyor şuanda 1.404e düşmüş birileri kasasını doldurdu buralardan tekrar yukarı yönlü çıkıç başlayabilirde
düşüş devam ediyor 80.500 :(
Düşüşle gelen telaş satışlarından daha da fazla düşüş sağlandı görüşündeyim, dip fiyat mı bilinmez fakat son zamanlarda hatırladığım en düşük rakamda altın. :o
alsakmı yoksa biraz daha beklesekmiki ?..
Bittim :(
Akşam k.kartına 10 taksitle 40 gram bilezik alayım zamanında 90 gr stoklamış tım 3 tanesini 98 den 2 tanesini de 93 den almıştım çalıştığım kuyumcu kesinlikle kredi kartı farkı koymuyor bilezik 78 ise nakitte gr altın 80 ise gr altın fiyatından hesaplıyor.