of ya işim çıktı kalkmak zorunda kaldım bilg başından. alamadık düşükten.
of ya işim çıktı kalkmak zorunda kaldım bilg başından. alamadık düşükten.
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
Mutluay abim kaydettigin yere dikkat et misal masaustu sec bir tarayici klasoru(chrome,mozilla,vs olusturur) yani tarayicidan aciliyor.
Olmuyorsa yine bakariz bir hal caresineben de mt4 kullaniyorum.
Verilere gelirsek amerika verisi beklenenden kotu ama oncekinden iyi geldi bahsettigim kanada verilerinde de oncekinden kotu ama beklenenden iyi geldi.
B da Usd/Cad i asiri kimildatmadi 1.01370lerden 1.01865lere geldi sadece beni dinleyen olduysa iyi bir kari cebe koymustur.
Altina gelirsek 1585 seviyesinde duvar olustu adeta ve bu saatten sonra bu duvarin kirilip asagi inecegini dusunmuyorum.Hatta son bir tepkiyle 1602 civarlarindan kapanip gorebiliriz.
Yatirim tavsiyesi degildir herkese iyi haftasonu gecirmesini dilerim
Burada forex firmalari onermek dogru olmaz bence spk'nin sitesine bir goz atin orada lisans sahibi firmalarla bizzat telefonda ya da yuzyue gorusun karsinizda ki insanlarin ilgisini tartin secmi kendiniz yapin.
psn: DAGHAN26
Eskiden dediğin gibi yapıyordu ama şimdi gerek Metatrader4 gerek migin platformu güya kaydediyor ama hiçbişey açılmıyor. İşin ilginç yanı, örneğin masaüstüne kaydediyorum, bakıyorum masaüstünde öyle bir dosya yokNeyse, jpeg halletmeye çalışacağım.
Kaldıraç oranında dolayı çok riskli arkadaşım. Ama, karlı işlemlerin daha çoksa ve sıfır kaldıraç işlem yapabileceksen olabilir.
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
15:30 gibi 5000$ deneme hesabı açtım. Bence bu rakam ne az ne fazla. Fazlasını da riske atmaya gerek yok çünkü 0.1 lot işlem bile açsanız $10k ve bu da baya bi gram altın yapar. ben 0.3lot açtım işlemlerimi.
Hesabım yanlış değilse, 30.000$=55.000TL=530gr altın.
Bugün 3 işlem yaptım;
1 tanesi=stop
1 tanesi=Breakeven yani ne kar ne zarar.
1 tanesi=Karlı sonuçlandı.
Karlı işlemin, yani 0.3 lotun 0.2 sini kapadım. Kalan 0.1 lotun ise stop seviyesini aldığım fiyata çekerek bıraktım. (breakeven) Bu bıraktığım 0.1 lotu unutacağım. Ya sıfır zararla kapanacak, ya da ilerde büyük bir kara dönüşecek, risk sıfır.
Karlı da sonuçlana zararlı da sonuçlansa yapacağım bu işlemlerin özellikle yeni başlayan arkadaşlar için oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Yılların emeği ile oluşturulmuş bir model söz konusu ve saygı duyulursa sevinirim.
Amaç böyle dolar milyoneri olayım vb değil kesinlikle. Tek amaç düzenli bir şekilde getiri elde edebilmek. 100$ olur, 1000$ olur, daha üstü olur farketmez, getiri getiridir.
Ayrıca ilgili arkadaşlara demo hesap açıp bol miktarda işlem yapmalarını öneririm.
Bugün ki işlemler;
Kalan 0.1 lotun şu an itibari ile durumu +125$ ama realize edilmedikçe kar olarak görmemek lazım onu.
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
boyle bir cevap vermistim abi.Sen goz at sonra pmden yardimci olurum.Daghan Nickli Üyeden Alıntı
İki alternatifiniz var; Devletin son nüzenlemeleri sonrası TR deki firmalar, bir de yurdışındaki firmalar. Şahsen ben üç yıldır MIG Bank ile çalışıyorum ve olumsuz birşey görmedim. Şimdiye kadar tek bir yer ile çalıştım için de diğerleri için olumlu olumsuz bir şey söyleyecek tecrübem yok. En mantıklısı internetten vb kullanıcı yorumlarını araştırmaktır.
Herşeyden önemlisi, geçek hesap açmadan önce en az 6 ay, herşeyi oturtuncaya kadar deneme hesabında işlem yapmanızı öneririm. Ama dikkat, kaldıraçlı işlemleri çok risklidir, kendi paranızı deneme işlemleri için heba etmeyin. Demo hsp kullanın.
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
Çok haklısın Mutluay abi benimde demoda 5.ayım doldu çıtırdan gerçek hesaba minimum(1000tl çalıştığım firmada) başlamayı düşünüyorum.Demonun ilk zamanları(100.000 teminat) ile çok parayı görünce 3-5-8 lot takılıyordum kafama göre büyük zararlar büyük kazançlar sonra realist biçimde belli bir standartta 0.1 lot açmaya başladım her işlemimi.Pek de fena sayılmaz işlemlerimin yüzdesiTek hesaplayamadığım şey halen bir işlem açacakken kaç lota ne kadar marj alacak hesaplayamıyorum ki kaldıraçlı işlemlerde bunun hesaplamak epey zor onun için deneme yanılmalı çalıştım misal 0.1 lot eur/usd işlemi açtım baktım ne kadar marj blokeli hepsini not aldım
Parite sayımı da 12-13ten majorlere(Gold,Eurusd,Gbpusd)ye düşürdüm ancak çok net veriler(Perşembe-Cuma bahsettiğim USD/CAD gibi) olacak ki diğer minorlere bakayım
Forexe başlamadan demo şart.
Bu arada benimde bir sorum olacak bu gerçek hesaplarda vergilendirme gibi her hangi bir sistem var mı?
Günaydın iyi haftalar beyler bol kazançlar
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
Vergilendirme konusu ile ilgili bizleri doğrudan ilgilendiren bi durum yok ben suan araacı firma ile calısıyorum bi telefonda hem gunluk analiz hem tahminler hem raporlarımvs herseyeulastırıyorlar bende 6 gibi bi sure denemistim...ayrıca benim su anda hesap actığım firma 100 dolar dan bile hesap acıyor size,mikro lotlarla işlem yapabiliyorsunuz 0,01 den mesela...bu oran altında 25 tl gibi bi marja denk geliyor dağhan....vergilendirme firmalar ile devlet arasında,o firmalarda henuz vergi odemiyormustam yapılanma gerçekleşmemiş....not:bu firmanın spk lisansı var isterseniz gidin görüşün ilgilerini yeterli buldum ben...herkese iyi haftalar bol kazançlar....fikirlerinizi alalım lütfen özellikle typh10
![]()
@DriftlandTR imtiyaz sahibi,drift hakkında herşey.
hayırdır zıplama yaptı 1594 lere geldi
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
98 direncini görebilir bugun diye tahmin ediyorum ben
@DriftlandTR imtiyaz sahibi,drift hakkında herşey.
Müthiş bir Suriye savaş senaryosu,Nato giriyor,bombalayacak şeklinde kolpa bir haber hiçbir neden yokken yükseltti.Haberin gazı geçiyor sert hareket gelebilir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)