gittikce yükseliyor 1711.85
102 yi kendime limit koydum oraya kadar gelirmi acaba
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
tek sorun arkadaşlar abd piyasalar açıldığında satış gelmesi ordan da satış gelmezse patlar gider diye düşünüyorum![]()
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Bu fiyatlardan daha da yükselmez arkadaşlar düzeltme yapmadan.Dolar az biraz düşsün,ayı pencereden atlayacaktır.Bilemiyorum buradakiler nasıl işlem yapıyor ama bu konu üzerine başka forumlarda sağlam gruplarımız var.İnternet üzerinden alım-satım yapıyoruz sık sık,Garanti arbitraj imkanı sağlıyor;bu şekilde karınız daha da katlanıyor.Son vurgunda gram başına 6TL kazandık Allah bereket versin..
Bu son 20 dolarlık yükseliş gel gel yükselişi,malda olanlar tetikte olsun.
Altında uzun vade beklentisi her zaman artacağı yönündedir.Bu ancak yeni ve büyük bir rezerv bulunup işlenmeye başlamasıyla hatta başlayacak olmasıyla ya da dünya çapında büyük bir olağan üstü hal ilan edilmesiyle değişebilecek bir şey.Gerisi spekülasyondan ibaret.Son bahar aylarından sonra özellikle Aralık-Ocak ayları çok verimsiz geçer,parayı altında değerlendirmek için cazip aylar değildir.
Burada altının hareketleri gelen verilere göre yorumlanıyor.. Özellikle bu konuda fikirlerini paylaşan değerli arkadaşlarımız var.
son vurgunda şu anda 6 liradan dahada yukarıda gelir elde eden arkadaşlar vardır hala bozdurmadılarsa.. Ben FED'in toplantısından sonra bir miktarda düşüş bekleyenlerdendim erken çıktım gram başı 4 lira karım oldu.
Garantideki sistem hakkında biraz daha bilgi verirsen memnun oluruz. Al-satlarda 1 liraya yaklaşan farklar oluyor yapıkerdi'de..
'barmene fal baktırdım / üç votka kadar / her şey güzel olacak dedi!'
altın 100 ü gördü. ne dersiniz. yükselme trendine girer mi yoksa anlık yükselme olduğu icin yine iner mi?
Verilere göre yorum günlük alım-satımlar için geçerli,özellikle arbitraj yapanlar için.Direkt dolara dayalı bir sistem,bunun için sürekli bilgisayar başında olmak gerekiyor ve sıkıntılı bir süreç.Toplantılardan önce genelde aşağı çekilir altın.Toplantı arefesinde malda olmam genelde.
Garanti'de dolarla altın alım--satımı yapabiliyorsunuz.Aradaki makas farkı oldukça düşük,aşşağı yukarı 40 kuruşa denk geliyor TL ile.Altın fiyatları genelde dolarla ters orantılı hareket ettiğinden dolar düşerken altına geçer,altın yükseldikten sonra doları da tabanda yakalarsanız kesintisiz kazanç sağlarsınız.Euro/dolar paritesi ve dolar indexi altın takibinde iki ana madde.Garanti'de TL ile alım-satım makas fiyatı da 1tl'ye yakın ve karlı değil.Diğer bankalarda da böyle.Vaktiyle Şekerbank ile çalışıyordum makası 40 kuruş iken fakat makas fiyatını artırdıktan sonra Garanti'ye dönüş yaptım.Dolar ve Altın hesabı açarak dolar ile alım satım yapabilirsiniz garantide,dediğim gibi makas fiyatı düşük ve altındaki 8 dolar oynama makas fiyatını kapatıyor.
Buraya hiç yazmadım;
Yazdıklarım kendi görüşlerimdir,hiç kimsenin vebali altına girmek istemem.Doğru veya yanlış yorumlayabilirim,yazdıklarımdan etkilenip hamle yapmak yerine yazılanları süzüp kendi iradenize göre işlem yapmanız uygun olacaktır.Bu konuda yazdığım hiçbir yazı yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
abd dün yine yaptı yapacağını her zamanki gibi yüksek görünce direk satış geldi.Bakalım bugün ne olucak.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)