Sanırım burada kaldıraçlı alımdan bahsediyorsunuz.Bu kadar volatil olan piyasa ve emtia için asla ve asla kaldıraçlı işlem önermiyorum.2 günde 5000 lira 5 kuruştan daha düşük bir değer alabilir.
Printable View
Ya arkadaşlar yeri burası değil biliyorum da telden giriyorum.Bana bir adet 206 rc ve bir adet 207 rc aracın seceresi lazım.Almayı düşünüyorum.Pug piyasasına hakim bir arkadaş bana yardımcı olabilir mi rica etsem
bakınız şekil a maxi:D:D
http://c1204.hizliresim.com/w/j/4j3d5.jpg
PS. eğer kazanırsan şekildeki başkası oluyor, ama kaybedersen sen oluyorsun:):)
ben bastım parayı ,şimdi kaybetsemde geçmişten kazandığıma sayarım sıkıntı yok :)
0,9586 alışım..
Maxi abim ufak bir düzeltme yapayım tepe noktamızı 04.09.2011de 1920.14tte gördük sonra ufak denemeler oldu :)
Kaldıraçlı sistem karışık,zor,riskli ama emin olan içinde deli kar bırakan bir sistemdir.5 dakika içinde tüm paranda batar paranıda ikiye katlarsın..
Görüşme derken verileri diyorsun dimi abi?Evet Amerikadan 3 veri gelicek 15:30da.3ününde doları olumsuz etkilemesini bekliyorum ama ne kadar olumsuz etkileyebilirler onu bilmiyorum.
Bu arada spekülasyonlardan uzak bir yatırım aracı arayanlar altını bırakıp eur/usdye geçiş yaparlarsa daha net hareket edebilirler.Hacim daha büyük spekülasyonlardan altın kadar etkilenmiyor.
1680 sonrasında 1720.Çok önemli ons bazlı orayı geçerse teknik analizim de 1800'ü gösteriyor.
bende 98den yüklü miktarda aldım totoyu nasıl kurtarım diye düşünüyorum şimdi varmı fikri olan :D
abd'den veriler nasıl geldi olumsuzmu ?
2011 yılı nisan mayıs haziran ayları bu yılla aynı ona dikkat ettim yatay bir şekilde haraket etmiş ay sonlarında sadece yukselmiş ama hazirandan sonra yükselişler başlamış.
Sessiz sessiz bekliyoruz yükselsin diye. Bir gece ansızın :)
yaaa bi yükselmedi :D. deliricem. uhahuahuahua
Maçtan evvel günün son analizini yapmak gerekirse Freedom göstergesi;15 dakikada alım,30 dakikada satım,1 saatlik göstergelerde satım,4 saatlik göstergelerde alım gösteriyor.
Parabolic göstergede 30 dakika satım,saatlik alım,4 saatlik grafikte satım gösteriyor.
Destek ve dirençlerde de 1661.34 pivot noktasını hiç göremedik bugün.Dipte 1642.77 yukarıda 1649.96 arasında sıkışık geçti gün arada 1657.76larıda gördük.1647.68de de sağlam bir desteğimiz var.Maçtan evvel ayaküstü günle ilgili anca bunları söyleyebilirim herkese iyi akşamlar :)
fırat battık kanka :D
Eylül 2011den beri düşüp yükseliyor özellikle kasımdan itibaren onlarca kez 93den 100e yükseldi.Sakin olmak lazım.Telaş ile ne alım ne satım.Bu işten para kazanacaksak sabırlı olacağız.Bakara suresi ''Ey iman edenler! Başınıza gelecek her şeye sabretmekle ve namaz kılmakla Allah’tan yardım isteyin. Allah sabredenlerle beraberdir.”
ALTIN FIYATLARI 1620-1680 ARALIGINDA ISLEMLER GORDU. BU HAREKETLILIK
VE DESTEKLERIN DEFALARCA TEST EDILMESI ILE ALTIN FIYATLARINDA HAFTA
SONUNA DOGRU YUKSELISLER IZLENDI.
KISA VADEDE ALTIN FIYATLARINDA HEDEF 1685-1710 GIBI DURUYOR.
ALTINDAKI YUKSELIS ASLINDA EURO/DOLAR PARITESINIDE YAKINDA
ILGILENDIRIYOR.
ALTININ YUKARI YONDEKI HAREKETINDE EURONUN DA YUKARI
YAPMASI BIR DENGE. ALTINDA FIYATLAMALARIN DOLAR/ONS OLMASI SEBEBI
ILE BU OLUSUYOR. O YUZDEN HER ZAMANKI GIBI RAKAMLAR VE DENGELERI
HEP GUNDEME GELIYOR. BU BAKIS ACISINDA ALTIN FIYATLARIN YUKARI
YAPMASI DURUMUNDA RISK ISTAHININ ARTIYOR OLABILECEGI VE
PIYASALARINDA YUKSELEBILECEGI BEKLENEBILIR.
ANCAK DIGER RAKAMLARDA BU DENGE KISMEN BOZULUYOR. PETROLDEKI
DUSUSUN DOLAR LEHINE OLMASI VE S&P 500 ENDEKSINDEKI SATIS ISE
RAKAMLARDAKI ORANTILARI BOZUYOR.
BU YUZDEN BEN BU HAFTA ALTINDA ONEMLI DIRENCLER TEST EDILSE BILE
KISA VADEDE DIRENCLERIN KIRILMASININ ZOR OLACAGINI DUSUNUYORUM.
BU DURUMDA YUKARI YONDE KARSIMIZA CIKACAK DIRENCLERIN SATIS
FIRSATI OLARAK TAKIP EDILMESI ONERILEBILIR.
DESTEKLER 1622 - 1608 - 1585
DIRENCLER 1685 - 1699 - 1712
Reuters
aldım beklemedeyim 103 u gorur gormez satarım arkadaş hahaha :=)
2 sene önce 85 liraya alıyordum ufak ufak altına yatırım yaptım suan 2 katına çıktı birikimim :D satsam mı satmasam mı diye düşünüyorum
valla pek anlamam detayından ama ayda 2 adet cumhurıyetım alırım koyarım bankaya :) ileriye dönük bence en mantıklısı...
dağhan durumlar nasıl kardeşim... ?
Valla bende şimdi konu başlığını arıyordum abi :)
Aşağı yukarı 12 marttan beri içinde bulunduğumuz sıkışıklık artık canımı sıkmaya başladı.
İki ufak grafikle daha iyi görünür ki;
http://e1204.hizliresim.com/w/k/4k790.png
Bu günlük grafiklerde son dönemlerdeki ortalama trendler aşağı yukarı bir aydır yatay bir trend içinde olduğumuzun göstergesi.
http://e1204.hizliresim.com/w/k/4k79n.png
Bu da yarım saatlik grafiklerde aynı karenin büyük hali.Üste ve alta defalarca denese de kırdıktan hemen sonra yine trendin içine girdiği gözüküyor.45-50$lık bir arada her habere göre dalgalanmalar yaşıyoruz.
10 nisan 19:00dan itibaren ufak bir omuz baş omuzda oluşmuş.12 ve 13 nisanda baya hacimli iniş çıkışlar görmüşüz.
Şu anda da 13 nisandan beri 1654-1646 seviyesine hapsolmuş durumdayız.Ben şu an 1646 seviyelerinde alım 1654 seviyelerinde satış yapıyorum ama çok ufak lotlarla yapıyorum çünkü riskli aşağı da yukarıda kırabilir.Uzak durmakta fayda var aşırı hacimsiz çünkü.İsterseniz fibonacci grafiğinin nasıl sıkıştığınıda atarım :) Tamamen kendi fikirlerimdir.
dağhan ben haziran ayı itibari ile bir yükseliş bekliyorum gram 98-100 lira olucak sanırım.
Peki suanki fiyatlarla altin almayi tavsiye edermisiniz?
beyler satıyımmı altınları araba alıyımmı yoksa 2 aya parayı bulurmuyum :=)
Alıp en azından birkaç ay satmadan durabilecek durumdaysanız buralar iyi rakamlar bence.Bugün almayı düşünüyorsanız Amerikanın açılışını bekleyin isterseniz.Az önce Amerikadan veri geldi.Zincir mağaza satışları durum çok kötü.94.50leri görebilir bugün diye düşünüyorum.Bu beklentim ons ile ilgili değil DOLAR-TL'nin düşmesi ile ilgilidir. Yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle.En iyi kararı kendiniz vereceksinizdir muhakkak ki.
altın yine düşüşte gram 95 lira.bekleyelim bakalım daha ne kadar sabredicez :)
Kardeşimizin de dediği gibi altına yatırım yapan arkadaşlar. Altın şuan tamamen EUR-DOLAR paritesine paralel hareket ediyor.Altın rekor kırarken bu parite 1.44dü şuan kaç 1.31.Ama aynı dönem ki ortam oluşmaya başladı.Ben altında son Bir gel gel durumunun olacağını rekor ötesi bir rakamı görüp tamamen ayı piyasasına gireceğini düşünüyorum.Elbette kişisel görüşümdür.