Tavsiyeniz icin tesekkurler. Biraz daha arastirip en iyi karari vermeye calisicam.
Printable View
Son olarak altının yine 105-110ları görmesi için ne olması gerekiyor geçen yıl hangi seviyelerde oldu bu diyenler için günlük grafikte son 9 aydaki 3 tepe noktamız.1920deki rekordu zaten onu saymassak 1800 civarını test eden 2 yer görüyoruz o direnç kırılırsa 1900de olur 2000de olur 110tl/gramdan alan bile kar eder o zamanda.
He olur mu olmaz mı onu ben bilemem..
http://c1204.hizliresim.com/w/k/4kcf8.png
Bu arada 1656.51de günün en kuvvetli direnci 1656.52de fibonacci direnci mevcut.Bu direncin kırılabilmesi demek güzel bir yukarı hamle manasına gelebilir.Bu direnci bu hafta için 15 bugünse son 3 saatte 3 kere test ettik diyebiliriz.
Amerikadan sanırım bir iyi bir kötü veri geldi altında 1651e gevşeme gördük.
Altin almayi dusunen arkadaslar finansbank ilk defa gram altin islemi yapacaklara alim satim fiyati ayni olarak islem yapiyor. Diger banklara gore daha uygun gorunuyor.
1.636 ONS iyi düştü valla yarın ne olucak bakalım ?
Sağlam gevşedi yine üst üste 1647.40(en güçlü destek) 1643.95,1642.85,1639.98i kırarak geldi 1635,30 ve 1633.86da birer desteğimiz daha var bunların altına ineceğini düşünmüyorum.Bu bir tuzakda olabilir tabi sıkışmış olan grafikleri rahatlatmak için..
abow gitti 400 tl cik canım sağolsun nasıl olsa yine yükselicek :)
bendeki olayda tam cenabet işi oldu, 93 tl ye düştü altın gramajda bende dedim daha zarar etmeyim tl ye çevirdim hepsini, sonra baktım yükselio 97 den aldım :D
şu al sat işinde ne ara kar edicez onu çözsem olcak :D
3 tane buy limit dizdim,stop lossları 1633.86ya çektim hayırlısı :)
arkadaş bu abd ne oynuyor bu altınla bu kadar.Ama büyüklerimiz ne demiş altın altındır.
1647.40taki sağlam destek şimdi direnç oldu deniyoruz.
Ne dersiniz yarın biraz daha gevşeme oldumu alım yapılmalımı?
Birde banka üzerinden online olarak gram altın alıp satmak için tavsiye olarak finansbank mı önerilir?
Birde prosedür nedir, bankayamı gidicem, vadesiz hesap açıp onu altınamı baglıcam napıcam çok vakit olurmu birisi yardım etse :)
Take profiti 1650,00a koymuştum orda aldım 3 pozisyondan da karımı ama şimdi diyorum keşke daha yükseğe koysaymışım :D günün sert direnci 1656.49u test etti tutunamadı 1655 seviyesine geldi.
bu doları bildiğin biz yükseltiyoruz sabah 9'da 1.78 olan dolar 1.79 lara çıktı.
Değerli kardeşlerim bugün emtia ile ilgili değil Dolar-Tl ile ilgili yorum yapacağım biraz.Cumaya kadar eğer dolar 1.78in altına inerse çok ciddi şekilde söylüyorum ki 1.6220ye kadar freni patlamış kamyon gibi yuvarlanacak.Merkez Bankası yabancı yatırımcının yüksek kurdan borsaya girmesi için yeteri kadar gel gel yaptı.Bakın filmi nasıl kopartacaklar.Hep beraber göreceğiz.Elinde doları olan varsa tutmasının çok riskli olduğunu bilmesini isterim.Bu öngörüyü herkes aklının bir köşesinde bulundursun.Asla yatırım tavsiyesi değildir.
http://e1204.hizliresim.com/w/l/4lcyj.png
Altında zaten konuşulacak hiçbirşey yok fibonaccileri aşamamaya devam ediyor.
doları bu kadar 1.78 - 1.80 seviyelerinde kalmasının altından bişey çıkacak kesin.
sadece bır duyum aldım.altın ıcın 1630 alım fırsatı olarak degerlendırılıyor almıs oldugum duyuma gore fed.ın 23 nısandakı toplantısından az mıktarda para basılacagı fakat bu nun altını en fazla 1760 lara tasıyacagı konusuluyor kaynak NBC.
Altın dün belirttiğimiz 1654.08-1646.14 fibonacci seviyelerini kırıp 1646.14-1638.20 fibonacci seviyelerine geldi.Fibolar mükemmel çalışıyor diyebilirim altın için hafif aşağı trend ama sağlam bir yatay trend devam ediyor.Sıkışmayı burda da görebiliyoruz özellikle saat 7den beri 1639-1640 seviyelerinden hiç çıkamadı.Altından şu an için uzak durulması gerektiğini düşünüyorum :)
Benim için günün en güzel paritesi EUR/JPY oldu 106.14tten açılan parite gün içinde 106.74ü gördü ve şu an net bir yukarı trend içinde.Altından kaçacak olan olursa yönelebilir,kişisel görüşümdür tavsiyem değildir.
http://b1204.hizliresim.com/w/l/4m2w0.png
EUR/JPY'de trendin kırılması için en sağlam desteğin 105.86 olduğunu düşünüyorum.
Buralar çok durgun bu gün :)
dağhan ne diyorsun 24 nisandan sonra hızlı bir yükseliş gelirmi ?
#1395 inci mesajda attığım yarım saatlik grafik aynı şekilde geçerli abi.Sıkışıklık her geçen gün artıyor.
http://g1204.hizliresim.com/w/m/4mlb0.png
Fibonacciler çalışmaya devam ediyor.Dün saat 1de 1646.14 fibonacci seviyesinin altına düşse de 1646.14-1638.20 fibosuna tutunmayı başardı.Şu an tek yaptığım ufak lotlu olarak aşağıda al yukarda pozisyon kapa satışa başla.Sözün özü bir tarafa sağlam bir patlama yaşanıcak bence ama hangi tarafa olacağını kestiremiyorum.Yukarı olması daha muhtemel tabi,net birşey söyleyemiyorum ne yazık ki..
birde hindistan vergi indirimi almış ve haftaya bayramları başlıyacakmış açıkcası etkisi olurmu çok kestiremiyorum.Dediğin gibi dağhan kardeş bu arada adım burak yukarı çıkacak gibi geliyor banada.
alıntı :
merkez bankası bu belirsizliği sürdürecek olursa ekonomide her şey bıçak sırtında olacak,işin içinden çıkılamaz hale getirmekle zararı yine vatandaşa ödetecekler,en kötü olasılık dolarda 1780 fiyatları görmemiz altın'da ise 1625 leri görürsek şaşırmamak lazım,piyasa olumlu olanları görüyor,olumsuzluklarada şimdilik sırtını dönüyor, ama nereye kadar olacak göreceğiz...ALTINDA ALIM FIRSATI 92500-93000....DOLAR'DA İSE 1785 ALTI GÖRMEDİĞİ SÜRECE YÖN YUKARI OLACAKTIR....
işsizlik başvurusu verisi berbat geldi ,kemerleri bağlayın arkadaşlar birazdan uçuşa geçiyor altın :)
gelsin hadi yaw 2 günde 700 tl kaybetmek uyuzuma gidiyor zaten
bu arada hala düşüyor?
haydi altın haydi altın haydiii tam zamnı tam zamanı şimdiiiii :)
0.12 yükseldi yuppi
hadi lan 3-4 tl artması lazım yürü be koçum :)))
benim arkadaşlar gram'daki beklentim temmuz ayında sonra 103-105 leri görmek açıkcası.
10 dk da 1 tl koydu nerdeyse
aynı hızda yükselişini bekliyoruz :)
ons 1.650 olmak için çabalıyor.
arkadaşlar haftaya araba için nakit vermem lazım elimdeki altını bozdurucam şu günü bekle dediğiniz bi gün varmı ? yani 24 ü falan demiş herkes zarar edicez.Zararın neresinden dönersen kardır bizimkisi.en azından 97-98 leri görürmüyüz haftaya?
Gram olarak ne kadardan aldığınız.Açıkcası bende zarardayım :D ama uzun vade düşündüğüm için çok problem yapmıyorum.24 Nisandan sonra 26-27'si gibi gelen verilere göre hareket edebilirsiniz bence.1 haftadır 94'ün altına düşmedi yükselmedide bir çıkış olucak ama yukarımı aşşamı bilemiyorum.Umudum yukarı yönde
Yanlış yönlendirmek istemem tabi karar sizin :)