önce deneme hesabını, kendinizi hazır hissedince 1000$ gibi mini hesap, artık oldum ben diyince de normal hesap tavsiyem.:icon_tup:
Printable View
şu an deneme hesabı kullanmaya başladım abi kar ediyorum ama çok kısa aralıklarla al sat yapıyorum doğru olan bu mu? yoksa taban ve tavan satış rakamlarımı belirlemelimiyim piyasaya göre?
kazanıyosan sorun yok bence :D
arkadaşlar hakılısınız yaz sezonu yazlık almak mantıksız biliyorum ama kız oğlan kız uygun fiyatlı teyzeden ep3 bulduğunuzu düşünün :D
Hoşgörünüze sığınarak yazıyorum. Para sizin, zevk sizin elbette.
Ha deyince satılıp size kar bırakabilecek bir yatırım olarak görüyorsanız
neden olmasın. Bunun en iyi kararını siz vereceksiniz.
2013'ün yazında gramı 160/170 TL olunca ben bu yazlığı 90tl den
altın bozdurup almıştım demeyin de :D
kar bırakacak bir yatırım değil elbetki ama annemin bahçesiyle vakit geçirebileceği çarşısında rahatça dolaşabileceği torunu ile boğuşabileceği kısacası stresten uzak kafasını her sene 4-5 ay dağıtabileceği bir yer olması bir nebze maddi zararından baskın çıkıyor :)
evet ne yapayım arkadaşlar altın bozdurmayıp biraz bekleteyim sağdan soldan borçlamı alayım sizce altında 1-2 ay içinde bir kıpırdanma olurmu
Arkadaşım en mantıklısı altının %50 sini bozdurup gerisini kredi borç vs almak. Uzun vadede altın yükselirse canı sıkılmaz insanın.
Altın bozdurma konusunda ise siz şöyle bir grafik vereyim, oradan siz karar verin;
Şu an bir sıkışıklık söz konusu, bana göre bu sıkışıklık ya yukarı ya aşağı patlar. Ne tarafa kırarsa o yönde poz almak gerekir.
http://f1207.hizliresim.com/z/f/9pjqv.gif
1592.15 gorduk ha gayret devam
90 direncini de kırdı. nekadar daha üstlere taşıyabilir acaba
bu arada 3 günde 277$ kazanmışım forexde deneme hesabında :D
Abi herşeyi çözdüm de şu lot ve kaldıraçları tam çözemiyorum hani biliyorum ne olduklarını da halen kafada soru işaretleri kalıyor misal dediğin gibi 10.000$ sermayede 0.1 lot 10.000$ luk işlem oluyor ama marj seviyesinden aldığı 1000$ mı oluyor?
Bu margin call ve stop out'tan uzak durmak lazım :D
olayı şöyle anlattı bana telefondaki eleman. 1000$ para koyduğun zaman hesaba kalrıaç şle 10.000$ lı paran oluypr. by 10k$ üzerinden işlem yapıyorsun. işlemi kapattığında 40$ kazandıysan bu senin ilk yatırmış olduğun 1000$ üzerine ekleniyo. 1040$ paran oluyo.
edit. senin dediğin olay farklıymış. tekrar okuyunca anladım :D
Sabah sabah şemsiye modeli...İyi haftalar herkese,konuyu 1.sayfaya alalım tekrar ...
up up up..
Bernanke uğursuzu ne diyecek bakalım, ona göre posizyon almak lazım..
arkadaş ne istiyorlar bu altından bırakın yükselsin herkes kazansın deli oluyorum!!!
internet üzerinden nerden takip edebiliriz açıklamaları
elinde olan shortlasın Bernankeli kara günler geliyor.88den geri toplarsınız bence.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
ah bee. pc başından kalakmak zorunda kaldım. kaçtı fırsat :D
tayfun kardeşim ağzına sağlık
93.65den dönmüştüm şimdi 90-89ları bekliyorum inş ters bi hareket olmaz görürüz oraları tekrar yukselmeden arabayı satsam güzel olucak
satılık rexx var :D
napsak altınları bozdursak mı :D :D piyasa durumu nedir???
bence altın yükselecek bugun yarın :) 6.hissim kuvvetlidir genelde sadece tahmin
forex piyasası çok hareketliymiş :)
önerebileceğiniz bir firma varmı güvenilir ve basit?
Bernanke dayın'nın 17:00'deki konuşması simultane tercüme ile teşekkür etmeyi bilen/bilmeyen herkes için burada olacak.
yani bernankenin açıklaması poz ise altın düşer negatif ise artar olarak mı yorumlamalıyız?
Fiyat,herhangi bir mal ya da hizmetin başka bir mal yada hizmetlerle değişim oranıdır.(Altını ya USD ya TL ile değiştiriyoruz.Yani malın değerini takasladığımız karşı mal esasen belirler).Nispi veya mutlak fiyat olması önemli değil.Ne olursa olsun fiyatı piyasa ki gizli el belirler.Adam Smith reis bireyin ve toplumun iyiliği arasında nedensellik kurduğu Ulusların Zenginliği kitabında şöyle der ; kendi çıkarı peşinde koşarken, sıklıkla, katkıda bulunmaya niyetleneceğinden çok daha etkin olarak topluma katkıda bulunur.Yani fiyatı göbekli dayılar buralara getirdi.Şişmiş fiyat inmiş fiyat olayı budur.Bilmem anlatabildim mi?
kendi çıkarı peşinde koşarken, sıklıkla, katkıda bulunmaya niyetleneceğinden çok daha etkin olarak topluma katkıda bulunur.burada anlatmak istediği bu dayılar ellerinde altın var diye vurdular kırbaçı vurdular kırbaçı.Bu hareket bizim gibi yastık altından altın biriktiren toplumlara yaradı.Farkında olmadan faydalı oldular.Şimdi geri almanın peşindeler.
Ateistler hadi bunu da açıklayın:)
allahtan adam smithi biliyorum onuda bilmesem hiç bişi anlamicaktım:)
eyw anladım ama bernanke ne dicek çok merak ediyorum sayfalarda araştırdığım kadarıyla kimse tam kestiremio ama olumsuzluk biraz daha baskın sanırım
ben tahmin ediyorum.Dün söyledim de düşüncemi.Konuşacağı metni sen yaz deseler de çok zor olmaz.Saat geldiğinde simultane sizle paylaşacağım.Diyecekleri Avrupa birliği bizi zorluyor,işsizlik sorun ama toparlanıyor,ev satışları düşük risk,ılımlı büyüyoruz,parasal genişlemeye gerek yok.Not edin bunları belki tercümeme güvenmezsiniz bakın bloomberge falan konuşma sonunda tüm bu cümleleri göreceksiniz.
Ani bi ters hareket gelirmi yine sence tayfun konuşmadan sonra ? ona göre trader olarak pozisyon alalım
yön olayı basit aslında %50 %50 *****.:)
1555 hedeftir çok net.Bamgüm satış gelecek.Bu şimdiki seviyede armut düşürme operasyonu ''***** kurnazlar'' çıkar bu deyip alsın diye tuzaktaki peynir YEMEYİN!!!!
1585.18 den sat verdim. bakalım konuşmadan snra ne olucak :)
ufaktan nasıl veriyorlar yok böyle şarkı aynı rate,aynı montan ama ürkütmeden.Ben biliyorum herifin ne konuşacağını bunlar nerede es verip,nerede nefes alacak onu bile biliyorlardır konuşmadaki.
sert hareketler başladı gibi
edit: bu para peki nereye kayar dolaramı?