nereye kdr iner acaba ons
Printable View
nereye kdr iner acaba ons
hayırdır zıplama yaptı 1594 lere geldi
98 direncini görebilir bugun diye tahmin ediyorum ben
dolar gevsiyor pariteden kaynakli yükseldi.volume yok birsey olmaz altindan
çakılacak benden söylemesi.
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Müthiş bir Suriye savaş senaryosu,Nato giriyor,bombalayacak şeklinde kolpa bir haber hiçbir neden yokken yükseltti.Haberin gazı geçiyor sert hareket gelebilir.
Both of them :)
altın için konuşmuyor muyduk ?
malesef beklediğim oldu ve devam edecek gibi duruyor.
oh şet... 1575
tayfun bu sefer nokta atışı..
Aynen Mutluay abim bu konuda şanslı hissediyorum kendimi 3-4 sene sonra istediğim mesleği yaparken forexte de yolumu çizersem her şey güzel olur :)
Can kanka bana o firmanın ismi lazım pmle falan söyler misin bana 0.01 lot iyiymiş :D
Bugün bir şeyi daha iyi kavradım ki eğer pozisyonu açmadan karar veriyorsanız kararınıza güveniyorsanız t/p ve s/l'a ulaşana kadar dokunmamak lazım.1600.29dan satış verdim 1592ye take profit koydum ama beklemeden 1597.05ten 58.83tl kar ile kapadım eğer beklesem 130-140 tl olacaktı kar tabi sonra 1575lere kadar indik.
Altında ki genel duruma gelirsek 16:00dan beri bütün H1 kapanışlarını aşağı yönlü yaptık MACD son 2 saatte aşağı yöne dönerken,Parabolicte D1e kadar hepsi satışta ben biraz da gün kapanışını bekliyorum geceyi parabolici ters çevirerek bitirirsek yarın bol satışlı gün olur.Son 6 saatte aşağı yukarı her saat 1-2 destek kırarak geldik bu seviyeye kadar 1570.27-1569.28 de iki desteğimiz var kapanışa kadar buraya bir gevşeme olabilir ama bunların da altında kalmasını beklemiyorum.
Gece daha net bir görüntü oluşur bu arada yarın 15:30da Amerika'dan gelecek ticaret dengesi verisi pozitif gözüküyor ve o saate kadar durum ne olur bilemem ama o veride altında biraz daha aşağı salınım görebiliriz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
hatta 71 :)
bu fiyatlardan alınırmı acaba ?
65 oldu. durmuyo gidiyo
http://f1207.hizliresim.com/z/b/9lypy.png
Dememe kalmadı yine bu seviyelere indik ne fibo çizdiysem çok iyi çalıştı :D
İştahınıza göre her seviyeden alınır buradan alırsınız biraz daha gevşeme yaşanır ama 1535-1540lara kadar bu tempoda gevşeme de gelebilir.Karar sizin.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Dün bir çift cressi-sub palet almıştım, bugün hevesle onları denemeye gittim. Ama bu bana 300pipslik hareketten en az 200pips alamamama neden oldu. Neyse, piyasalarda fırsatlar tükenmez. Aynen devam..
fed toplantısından önce daha aşağı inmez sanırım ?
Yarin 15:30da ki ticaret dengesi verisinde -50.06'dan -48.40a yukselis bekleniyor,beklendigi gibi olursa altinda bir dusus gorulebilir.Altinda yon yarin asagi,persembe yukari,cuma asagi olabilir verilere bakilirsa ama tamamen olasilik bu.
Yatirim tavsiyesi degildir.
sabah 5.50'de kalktim,hazirlandim point otel'e egitime gidiyorum.Ilkokulda sabahci oldugumda yine bu saatlerde kalkar okula egitime giderdim.20 yil gecti ama degisen hicbisey yok :)
günün datasi fed toplanti tutanaklaridir.Qe3 disinda altin ralli yapamaz.Tutanaklardan böyle bir duruma sinyal gelmez.Yön asagi.Asla yatirim tav. degildir.
Piyasalarda para kazanmak içn illaki yönü doğru tahmin etmek zoruna değilsiniz arkadaşlar. Ya aşağı gider ya yukarı, yani %50 lik bir doğru gösterme şansınız var, öyle 2/24 değil yani....
Yön tahmini insanı sıkıtıya sokar, ayrıca doğru tahmin edermezseniz fırsatları kaçırsınız. Fiyatları iyi inceleyin, fırsatı görün, pozunuzu açın, kara geçerseniz pozunu koruyun, stobunuzu alım fiyatına çekin ve unutun. Zarar ederseniz stobunuz kısa olsun, hemen kapatın. 10 kere stop bile olsanız 2 karlı işlemin biri zararınızı kapatır, diğeri kara geçirir. Eğer doğru poza girme başarınızı artırırsanız 1 i zararrınızı kapatır, diğerlerinin hepsi kara geçirir gibi gibi...
Yani haklısınız tabi de o kadar basit midir yani ya aşağı ya yukarı? Milyon dolarlar kazanan brokerlar(trader demiyorum ) aşağıyı yukarıyı tahmin ettiği için mi alıyorlar o paraları?Borsada kağıt alıp satarken de mi mesela %50 midir? Stabilasyon-durasyon vs.önemli değil midir? Teknik 1630-40 dirençlerini gösterirken çakılacak diyebilmek ve doğru tahmini yapabilmek,piyasayı okuyabilmektir benim için hüner.Yanlış anlaşılmak istemem kaldıraçlı işlem sevmem de yapmam da.Size tepki için de yazmıyorum benim büyüğümsünüz asla öyle bir tavır içerisinde olmam ama biraz küçümsemiş olmadınız mı acaba
Yon tahminine elbet gerek var ama yon tahmini icinde indikatorler ve direnc-desteklerden yararlanmak lazim bunun yanina da verileri duzenlice takip etmek gerekir.insanlar stop loss ve take profitleri oyle bir ayarliyor ki sonra ben niye para kazanamiyorum.ben hep soyle calisirim hosuna giden olursa kendisi de denesin.ozellikle gece kapanis ve ardindan acilistan itibaren ikdikatorlerin de yardimiyla kendime direnc ve destekleri belirlerim bir de hareketli ortalamalari alirim bunun ustunden hareket ederim,stop lossu minimum sekilde tutarim misal 10 lira zarar maximum ama insanlar stop lossu o kadar asagiya koyuyor ki elbet yukselecek ya da elbet dusecek mantigiyla adamin pozisyonu sl'a gelmeden marj yetersizliginden kapaniyor :D 5 kere 10 lira zarar etsek stop lossta elbe 6.pozisyonda 100 liralik profit alinir bence.
Ortadan daldim ama kusuruma bakmayin :)
Valla bende sabah 5 de kalktım 11 de açtığım pozisyonumu güzel ama ufak bir kar ile kapadım.Güne rahat başladım hiç gün içinde pozisyon kovalamadım :D 2 iş birden zor oluyor kafa gidiyor.Artık gün içinde piyasayı takip edip gece pozisyon acıp ufak karlarla trader lığı sürdürüyorum.
Tayfunun faydası cok oluyor bize kendisine ben cok tesekkur ediyorum fakat onun gorsleri sanırm bize oranla daha uzun vadeli...
Yok yav ne alakası var. Benim tek derdim isteyene birkaç bir şey öğretebilmek. Yaw sen örtmen adamsın, nerden bileceksin demeyin. Örtmen adamın 500+hp aracı nasıl oluyorsa o da öyle oluyor:):) Mutevaziyimdir, tanıyanlar bilir ama bu konuda mütevazi olamayacağım, ciddi emek, birikim, tecrübem var, bence faydalanın benden:):). Ayrıca yaşımdan çok buna saygı duyulmasını tercih ederim.
Vermek istediğim mesaj şu;
Bu işte asıl hüner istikrarlı bir şekilde para kazanabilmektir. Tabii bunu yapabilmek için bazı beceriler gerekir; Doğru poz açabilme becerisi, zarar durumunda düşük bir riskte bunu kapatabilme becerisi, karlı pozisyonları doğru yönetebilme becerisi, her daim kuralla uyabilme ve soğukkanlılığını koruyabilme becerisi gibi gibi. Ha, yön tahminin bir avantajı yok mu? İllaki vardır ama olmasa da olur benim için. Artı ciddi tez avantajlarını da yaşadım.
Can,abi geceleri her şey daha rahat oluyor zaten :) Ben de kapanıştan sonra analiz yapar yatmadan pozisyon açar sabaha ya kar etmiş olurum ya zarar etmiş he çok nadiren yatay trend olur gün içine sarkar pozisyonlar genelde kar ederim ama :)
Mutluay abim saygım(ız) sonsuz çok teşekkür ederiz 1 senedir senden çok şey kaptım kendi adıma konuşuyorum.Zarar durumundayken ilginç bir şekilde benim psikoloji daha kuvvetli.Açtığım pozisyona daha çok güveniyorum ya da ufak bir hedge ile toparlıyorum ama kara geçtiğimde hedefim 50tl kar iken tpyi beklemeyip 30da kapatıyorum misal bunu düzeltmem lazım :D
Yön tahminine gelirsek sabah ufak bir şeyler karalamıştım da şunu da ekleyeyim trendler her zaman tutmuyor 2-3 günde bir mutlaka düzeltme hareketleri izleyebiliyoruz.2-3 gün kısa vadeli trend mükemmel çalıştırdıysa 3.gün ters yöne ufak poz deniyorum düzeltme hareketi için,genelde de tutuyor.
Zamanla her şey yerine oturacaktır. Yeterki vazgeçme Dağhan. Pozdan erken çıkmamak için sana bir fikir vereyim. Yarısını istediğin karda kapat. Kalan yarısı için bir hedef belirleme, stobunu breakevena çek ve 200-300pips olmadıkça unut :)
bgünkü veriler neler arkadaşlar ?
tayfun yok tadıda yok bu konunun :)
forex mi kullanıyorsunuz banka hesabımı?
işbankasında min 0.90 krş fark var gram bazında ons bazında nasıl yatırım yapabilirim ya da en mantıklısı nedir?
Arkadaşım en mantıklısı bu işe zaman ve emek ayırıp kendi başına işlem yapabilir hale gelmek, ardında kurallarını iyice öğrendikten sonra forex işlemi yapmaktır. artıları neler?
1) en büyük artısı hem al-sat hem de sat-al yapabilirsin. sadece yüksleirken değil, düşerken de kar edilebilir.
2) Platforma ister tel ile ister pc den 5/24 bağlanıp anında işlem yapabilirsin.
3) Aralık, komisyon dardır, örneğin şu an SATIŞ:1556.25 ALIŞ:1556.75
Riskler;
1) En büyük risk kaldıraçtır ama paranız kadar işlem yaparsanız riski sıfırlamış olursunuz. Örnek: Sermayeniz 10.000$. İşlemleriniz 0.1 lot ile yaparsanız yine 10.000$ poz açmış olursunuz ve kaldıraç sıfırdır. Yien sermaye 1000$ olsun, 0.01 lot ile işlem yaparsanız yine 1000$ poz açmış olursunuz ve kaldıraç sıfırdır.
arkadaşlar yazlık almak için yüklü miktarda altın bozdurmam lazım sizce biraz daha bekliyeyimmi altında bir kıpırdanma olurmu
altını bilmem ama bence yazlık almak için doğru zmn değil :)
nedenki :)
Yazlık ölü yatırım bence de. Şu sıralar altın bozup yazın yarısının geçtiği
dönemde yazlık almak bana da pek mantıklı gelmedi açıkcası.
En azından yılbaşını bekleyip, gelecek baharda böyle bir yatırım yapardım
Altın 2 aydır 1640'ı geçemiyor ona bir kez dikkat edin kararı siz verin.
Temmuz ayında yazlık almak,yaz aylarında cabrio araba almaktan farksız yazlık dediğiniz kış mevsiminde alınır :)
Uzun yıllar yazlık sahibi olmuş ve halen olup da kullanmayan biri olarak tavsiyem, öyle uzun süre oturulmayacaksa veya ortak alınıp kullanılmayacaksa yazlık almamaktır. -aidatı var, -bakmadınmı akar, kokar. her yıl masraf ister. kış boyu kullnılmaz, gidersin 2 gün temizlik gerekir, ayrılırken de toplamak ister. benim tavsiyem yazlık kiralamaktır:) her sene başka yerlerde 1-2 haftalık, duruma göre 1 aylık hatta yakın arkadaşlarle ve ya akrabalarla kiralanabilir. ama illa alacağım diyorsanız kuşadası davutlarda satılık yazlığımız var, fiyatta geçen seneden buyana aynı fiyat :) yaz bindirmi yok yani :)