altın çok düştü 94 lira dolarda yükselişte.türkiyedeki yazın düğünlerin artışı bir değişikliğe sebep olurmu bilmem ama abd dolar basarsa sanırım altın yükselir.
altın çok düştü 94 lira dolarda yükselişte.türkiyedeki yazın düğünlerin artışı bir değişikliğe sebep olurmu bilmem ama abd dolar basarsa sanırım altın yükselir.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
düğün mevsiminin altının artışına hiçbir etkisi olmaz ama son birkaç senedir altının tırmanışı mayıs-haziran aylarına denk geliyor,şuan daha gerileyecek olsa bile bu fiyattan altın alınır..
Yasin Gürlek
YG Cupra
Mart ayında yapılan FED toplantısının tutanakları açıklandı.10 Fed üyesinin 2si para basmanın gerekli olduğu düşündüğünü beyaan etti.Bu yüzden altın patladı.Arkadaşlar çok net söylüyorum sahip olduğum TL rakamının %60 ile altına geçtim.Biraz daha gevşerse almaya devam edeceğim.Nisan sonu için uçuş bekliyorum.Yatırım tavsiyesi değildir,kişisel görüşümdür.
2011: 97 TL
2010: 68 TL
2009: 55 TL
2008: 41 TL
2007: 30 TL
2006: 28 TL
2005: 22 TL
2004: 20 TL
2003: 19 TL
2002: 18 TL
2001: 13 TL
2000: 5,8 TL
1999: 4,8 TL
1998: 2,8 TL
1997: 1,8 TL
1996: 1,2 TL
1995: 0,72 TL
1994: 0,46 TL
1993: 0,17 TL
1992: 0,09 TL
1991: 0,06 TL
Bir yorum ve güzel bir bilgi.Aslında altın hep yükselmiş uzun vade yatırım için ideal.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Bu aşağı yukarı 92 senesinden beri ons'un grafiği.
Günlük ons grafiğini de ekleyecektim ama felaket durumda olduğu için hiç girmeyeyim dedimDün Fed'in açıklamalarından sonra altın 1 saat içinde 1682lerden 1640lara oradanda tutunamayıp bugün 1613lere kadar indi Ocaktan beri görmüyorduk bu noktaları.Ne olacağını kestirmek gerçekten çok zor ama en mantıklısı zararda olanların telaşlanıp satmaması herhalde.Ocakta bu seviyelerden sonra şubat sonunda 1790lara ulaşabildiğimizi unutmamak lazım.Bende beklemedeyim,tavsiye değildir
![]()
psn: DAGHAN26
sağlam bir kaynaktan alıntıdır ;
gRAM/TL ORTA VADEDE NE OLUR?
EMINIZ KI ALTINLA ILGILENEN BUTUN
YATIRIMCILARIN KAFASINI KURCALAYAN BIR SORU VAR SU SIRALAR; GRAM/TL NE OLUR?
DUN FOMC TUTANAKLARI GELDI VE BEKLENDIGI GIBI SAHINCE BIR TONDAYDI
TUTANAKLARDAN GELEN MESAJLAR. FAKAT HATIRLATALIM BU TUTANAKLAR UC HAFTA ONCE KI
FOMC TOPLANTISINA AIT. YANI SON HAFTALARDA GELEN BEKLENENDEN KOTU ABD VERILERI
VE BERNANKE'NIN TEKRAR DILLENDIRMEYE BASLADIGI BUYUME VE ISTIHDAM KAYGILARINI
YANSITMIYOR. ABD'DEN GELEN OLUMSUZ VERILERE BUGUN BEKLENENDEN DUSUK ACIKLANAN
ISM IMALAT DISI PMI VERISI DE EKLENDI VE BELKI DE BIR SONRA KI FOMC
TOPLANTISININ TONUNU BELIRLEYECEK ABD TARIM DISI ISTHIDAM DEGISIMI VERISI CUMA
GUNU GELIYOR. EGER BU VERI DE BEKLENTILERDEN KOTU GELENLER KERVANINA KATILIRSA
25 NISAN'DA KI FOMC TOPLANTISINDA GEVSEK TONLULARIN SESI DAHA COK CIKACAKTIR.
YANI BIR SONRA KI FOMC TOPLANTISINA UST USTE GELEN OLUMSUZ ABD VERILERININ DE
ETKISIYLE DAHA AZ SAHIN BIR TON HAKIM OLMASI YAKIN BIR IHTIMAL. BU DA TABI KI
ALTIN ICIN YONUN YUKARI OLDUGU MANASINA GELIYOR. GELELIM GRAM/TL'NIN DIGER
AYAGINA. BASCI BIR KAC HAFTA ONCE BIR TOPLANTIDA TL'NIN DEGERINI
SAVUNACAKLARINI VE ENFLASYONLA SAVASMAK ICIN HERSEYI YAPACAKLARINI IFADE
ETMISTI. VE GECTIGIMIZ HAFTA BAZI GUNLER ISTISNAI GUN ILAN EDILEREK TRY'NIN
DEGER KAZANMASI SAGLANMISTI. FAKAT DUN GELEN FOMC TUTANAKLARI SONRASI
USDTRY'NIN YUKARI DOGRU CIKMASINA KARSI BUGUN TCMB'DEN HERHANGI BIR HAMLE
GELMEMESI VE DUN ACIKLANAN ENFLASYON ORANLARININ AYLIK BAZDA BEKLENTILERIN
ALTINDA GELMESI, ACABA TCMB TONUNU AZ DA OLSA GEVSETECEK MI SORUSUNU AKILLARA
GETIRIYOR. BU DA USDTRY ICIN ORTA VADEDE YINE 1.82-1.83 KAPILARINI ACIYOR.
YANI MEVCUT GELISMELERI VE ACIKLAMALARI GOZ ONUNDE BULUNDURURSAK ALTININ ORTA
VADEDE TOPARLANACAGINI VE TRY'NIN BIR MIKTAR DEGER KAYBETMESINE IZIN
VERILECEGINI ONGORUYORUZ. BU DA TABI KI GRAM/TL'NIN YONUNUN ORTA VADEDE YUKARI
OLACAGINA ISARET EDIYOR.
KISACASI, BU GELISMELERI DIKKATE ALARAK
GRAM/TL'NIN ORTA VADEDE CIKISA GECEREK 97.000 SEVIYESININ UZERINI ZORLAMASINI BEKLIYORUZ.
93.6600 & 94.6800 yürrü be olm kim tuttar seni![]()
Dr.Ecu AntaLya
helal olsun başkan kaynaklar sağlam![]()
Dr.Ecu AntaLya
genelde 97 den aldım hep çarşamba günü 93.5 tan aldık bakalım hayırlısı gerçi atla deve değil ama damlaya damlaya göl olur ilerdeki projelere katkı.
benimde 3 adet 97 den var bankacı gel alalım dediğinde sallamadım 77 idi nasip kısmet işi bu alıp unutmak en iyisi.
işte altın alınca unutamıyorsun melet hiç insanın aklından çıkmıyorpzartesi 98 tl den açılış olucakmış inşallah doğrudur bi kaç tane kaynak ta okudum
Dr.Ecu AntaLya
typh10 Usta sen ne diyorsun bu Husus ta
Gram 93.8200 94.7700
Dr.Ecu AntaLya
Amerika tatil , avrupa paskalya tatlinde ancak bu kadar yükselebildi.Asıl gümbürtü p.tesi kopar bence.Satmak hiç mantıklı değil.Amerikadan bir tarım dışı istihdam verisi geldi evlere şenlik AYNI BİZİM tuik GİBİ VERİLERLE FENA OYNAMIŞLAR BELLİ OLDU.Part Time çalışanları bile istihdama dahil etmiş terbiyesizler.Takke düştü kel göründü. S.S basacaklar o parayı.Basmasalar bile altın için nisan sonuna kadar bahar havası.yatırım tavsiyesi değil arkadaşlar kendi görüşüm beni bağlar ama görüşlerim biraz tutuyor gibi![]()
92,60'dan aldım ve hiç huyum olmamasına rağmen kendi pozisyonumu site aracılığı ile paylaştım.Sırf sizin de kazanmanızı istediğim için fark ortada.Gram başı 1 TLden fazla sadece 2 günde.Nisan sonuna kadar lineer yükseklemeye devam edecek bence.Ama kararı siz vereceksiniz.
Cuma günü yapılan açıklamalarda pek beklenen dışı bir şey olmadı tarım dışı istihdam verileri 227binden 211 bine düşüş bekleniyordu beklendiği gibi oldu doların karşısındaki herşey değer kazandı dolar kaybetti ondan sonra işsizlik oranının düştüğünü söyleyip biraz olsun paçayı kurtardılar.Cuma günü kar eden iyi kar etti kısacasıÇok hareketli hafta oldu 3 nisandaki düşüşün ardından hala toparlanmaya çalışıyor altın hafta açılışında ne olur bilinmez ama 1631 civarlarında sağlam bir destek var gibi gözüküyor
![]()
psn: DAGHAN26
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)