benim merak ettiğim 1 yılda ruscayı öğrenmek ? nasıl baya anlaşabiliyormusun derslerde felan sorun oluyormu :)
şuan kocaeli üni. bilgisayar programcılığı 2 yıllık bitirdim alttan derslerim var 4 yıllığa tamamlamak için ne gereklidir :)
Printable View
benim merak ettiğim 1 yılda ruscayı öğrenmek ? nasıl baya anlaşabiliyormusun derslerde felan sorun oluyormu :)
şuan kocaeli üni. bilgisayar programcılığı 2 yıllık bitirdim alttan derslerim var 4 yıllığa tamamlamak için ne gereklidir :)
600 tl geçinme iyimiş ama ben araştirirken Rusya ile uluslar arasi ticaret yapan abime sormuştum. O dünyanın en pahali şehirlerinden biri demişti moskova için. Voronejde durumlar ne alemde biraz daha açsan yaşadiğin yerin özelliklerini her açıdan.
1 senede rusçayı kaba taslak öğreniyosun , anlaşabiliyosun ama iyi bi şekilde değil ingilizce vs. kadar kolay bi değil değil rusça , açıkcası 1 senede öğrenciğin rusça okumak için çokda yeterli değil ama okulda yabancı öğrenci statüsünde oluyosun zaten öğretmenler de yardımcı oluyor , ama 1.5 veya 2 senede hazırlık okuyabilirsin ki bence daha mantıklı. 2 senelik üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiye'de dikey geçiş yapabildiğin bölümlere orda direkt geçiş yapabiliyosun , bu şekilde okuyan arkadaşım var 2 sene Hatay'da klima teknolojileri bitirdikten sonra üçüncü sınıftan elektrik elektronik mühendisliği son sınıfa geçti şimdi..
peki lojistikle ilgili bölümler varmı dikey geçiş ile geçmek için.
Tabiki Moskova'da fiyat olarak inanılmaz farklılıklar var , en başta en kiraları en az üç dört katı , genel yaşam olarakda çok büyük farklılıklar var , evler genel olarak ucuz iki veya üç oda kötü olmayan bi evi 300-400usd civarı bulunuyo , tek oda bakılırsa çok daha uygun..
malesef lojistik bölümü yok , Voronej'de başka bi okulda 2 yıllık bölüm olarak var ama açıkcası pek geçerli bi okul değil ve iki yıllık olduğundan geçiş olmaz.. Uluslar arası ticaret bölümü var direkt geçiş alıyomu bilmiyorum ama hem en zorbi bölüm hemde en pahalı bölüm zannediyorum , yıllık 3200usd uluslar arası ticaret..
anladım şansımıza ozamn.benim 2 yıllık lojistik türkiyedede geçişle alan üni çok az ve çok az kişi sınava bakılmıyo bile.neler olucak bakalım 1 senem kaldı.
özelden msni msj atarmısın detaylıca konuşşalım :)
ayrıca belirtmeyi unutmuşum , denklik için (öğrenci dosyası açtırmak için) 2 sene içinde öss den barajı aşmak gerekiyo , gerçi bu aralar denklik kurumunun kalkıcağından bahsediliyo ama hala kesinliği yok..
Neden Kıbrıs Rusya'dan eğitimde gerimidir?
bence voronej okunucak bi şehir , özellikle fiyatıyla , ufak bi şehir olması okumak için avantaj..
ingiltere amerika almanyada bu fiyatlarla okunabiliceğini sanmıyorum , bende biçok ülkeyi araştırmıştım ve fiyat çok farkediyo diğer ülkelere göre , çin için bişey diyemicem bir bilgim yok ama ucuzsa mantıklı olabilir , gerçi ben rusyayı tercih ederim ama eğer ucuzsa çin de mantıklı bi ülke olabilir okumak için..
dikey geçiş koşullarını nerden öğrene bılırım açaba bnde inşaat teknıkerlıgı bıtırdım inşaat muh yada mımarlık istiyorum hazırlık zorunlumu dıkeygecıs yaptıktan snra intibah dönemı varmı kısaca kosulları nerden ögrenırım
Ben bu sene çok istemiştim göndermediler :( Belgrod üniversitesinde inşaat mühendisliği okucaktım ilk yıl herşey dahil 4750 usd fiyat verdiler diğer yıllar 1750 usd idi..
şimdi elektronik ve haberleşme okuyorum geri kalanını rusyada nasıl okurum değermi elektrik bölümü üstüne iyi diyorlar biliginiz varmı ?