User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
22 sonuçtan 20 ile 22 arası

Konu: maddi hasarli kaza sonrasi yapilmasi gerekenler. acil!

  1. #20
    maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    39
    Şehir
    ank
    Mesaj
    1.466
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım yanlış bilgi veriyorsun. 6 sene önce bir arkadaşım şehir içi bir caddede aşırı hız sonucu o senenin sıfır passatına arkadan çarpıp o passat'ı birde eczaneden içeri soktu. Kendi aracıda elektrik direğine çarptı. Passat şöförü alkollü olduğu için bütün masrafları kendisi ödemek zorunda kaldı. Hatta direğin parasını ödememek için dava açtı passat şöförü ve kaybetti.

    Alkol varsa yada ehliyet yoksa o aracın trafikte olmaması gerekiyor. Arkadan çarpmış olsanda öndeki suçlu.
    bende ehliyetsiz bi vaka biliyorum tesadüf orda da bi passat var. arkadaşın ehliyeti yoktu(18yaşından küçük) bi passat arkadan çarptı ve haliyle tüm masraflar passatın trafik ve kaskosundan ödendi. arkadan çarpmak, ters yöne girmek vs asli kusur, %100 suçlu olunuyor bu durumlarda

  2. #21
    akay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Sep 2010
    Yaş
    50
    Şehir
    bodrum
    Mesaj
    204
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun.

  3. #22
    rdmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2009
    Yaş
    36
    Şehir
    35/Ksk 34/Maltepe
    Mesaj
    614
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle geçmiş olsun polis eğer kaza tutanagı tuttuysa ve size alkol raporu verdiyse bu belgelerin asılları ile (üzerleri ıslak imzalı ve kaşeli olması gerekiyor) sizin aracınızın ruhsatı, ruhsat sahibinin kimliği ve aracı süren kişinin ehliyeti ile birlikte yetkili servisinize giderseniz kaskonuzdan aracınız onarılır. Fakat polisin doldurduğu kaza tutanağında sizin aracınızın aldığı hasar eksiksiz yazılmalı mesela sol önden hasarınız varsa tutanakta sol ön taraf diye özellikle belirtilmeli. Çünkü aracınız yapılırken raporda hasarlarınız tam yazmaz ise eksper bu hasar burda yazmıyor deyip hasarlı yere onarım vermiyebilir. Eğer anlaşmalı tutaknak doldurursanız kişileri bulup 3 lü kaza olduğu için tutanakta 3 aracında olması gerekiyor yani 2 adet tutanak kağıdı doldurcaksınız ve 2 kağıttada her 3 aracın söförünün imzası olması gerekiyor ve karşı tarafların sigorta fotokopileri ehliyet fotokopileri ve ruhsat fotokopileri gerekir. Yine bu durumdada imzalar ıslak olması gerekiyor evrak fotokopi olsa bile altına 3 kişide ıslak imza atmalı. Fakat sizin durumuzda polis rapor tutmuş. Anlaşmalı tutanağa gerek olmaz bence.

    edit: düzeltme

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •