User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
94 sonuçtan 77 ile 94 arası

Konu: Cevremize Ve insanlara nekadar saygiliyiz ?

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    T.C.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

Emniyet Genel Müdürlüğü

Sayı: B.05.1.EGM.0.85.03.03/64032-9995-171808 13.10.2006

Konu: Malul,Gazi ve Engellilere Ait Araçlar

İlgi: a) 29.01.1996 tarih ve 023 sayılı genelge

b) 01.08.1996 tarih ve 172 sayılı genelge

c) 14.12.2001 tarih ve 0230 sayılı genelge

d) 12.07.2005 tarih ve 122458 sayılı talimat
    Malul, Gazi Ve Engellilere Ait Araçların Park Etmeleri Konulu Genelge

BAŞBAKANLIK

ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞINA

İlgili sayılı genelge ve talimatlarda engelli vatandaşlarımızın araçları için park yerlerinin tahsis edilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve trafikte kendilerine gerekli kolaylığın sağlanması istenilmesine rağmen, Bakanlığımıza gelen şikayet ve müracaatlarda; plakaları üzerinde sakatlara mahsus işaret bulunan engelli vatandaşlarımızın ve gazilerimizin araçları ile özel tertibatı olmayıp sakatlık derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engellilerin araçlarına inme ve binmeleri esnasında, karayolu üzerinde kısa süreyle park etmelerine müsaade edilmediği anlaşılmaktadır.

Bilindiği gibi 01.02.1989 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile Bedensel Engellileri Güçlendirme Vakfı arasında imzalanan protokole göre, bedensel engelli vatandaşlarımızın kullandıkları araçlardan, tescil plakaları üzerinde “özürlü” olduğunu belirleyen işaret ve özürlüler için park kartı verilmiş bulunanların 15 (onbeş ) dakika süre ile park etmelerinin sağlanması gerekmektedir.

Bu nedenle görevlilerimiz tarafından ;

Vatanın bölünmez bütünlüğünün müdafaası esnasında sakatlanıp gazi olanların, plakasında engelli işareti bulunan araçlarıyla hastane, banka, postane, alışveriş merkezleri gibi yerlere gidiş gelişlerinde yaptıkları park esnasında, gazi olduklarını gösteren belgelerini araçlarının ön camında bulundurmaları halinde, özürlüler için park kartı uygulamasından faydalanmaları sağlanacaktır.

*

Tescil plakalarının üzerinde engellilere mahsus ayrım işaretleri bulunan araçların park etmelerine yardımcı olunacak, engelli araçları için tahsis edilen park yerlerine, başka sürücülerin park etmeleri önlenerek, aksine hareket edenler hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 61/o maddesi gereğince gerekli cezai işlem uygulanacaktır.

*

Özel tertibatı olmayıp, sakatlık derecesi %90 ve üzeri olan engelliler adına tescilli olup, araç sahibi malul ve sakat kişinin kanuni mümessili, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya sakat kişi tarafından iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılan araçlara park etmelerinde yardımcı olunacaktır.

*

Engelli vatandaşlarımız ve gazilerimizin araçlarını karayolu üzerinde 15 (onbeş) dakikayı geçmemek üzere park etmelerine trafik güvenliği açısından alınmış tedbirlere uymak ve araçlarının ön camına park kartı/gazi belgesi koymak koşulu ile izin verilecek, bu vatandaşlarımızın hareket güçlükleri dikkate alınarak, kendilerine daha hoşgörülü davranılacak, ayrıca yaya durumundaki engelli vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçişlerinde de gerekli yardım sağlanacaktır.

Yukarıda belirtilen konulara tüm personelimiz tarafından azami özen gösterilmesini ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim.

İçişleri Bakanı*

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün çağlayanda kahvaltılık almak için aracı en sağa yanastırıp 4lüleri yaktım sol taraf cok müsait ikia raba yanyanada geçebilir ve birisi arabanın arkasına sıfır yanasp korna yaptı el işaretiyle hayırdır dedim adam diyo ilerle dedim 4lü yanan arabanın arkasına dibine kadar girip yol isteme şekli hangi kanunda yazıyo demekki bişey var 4lü açmısız arkası tabi bayağa şişti onun arkasındakilere yazık oldu ama yapacak bişi yok sol taaraf bos hıyar geldi arkamıza girdi. buda ilkkez gördüğüm bi tavırdı.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse kusura bakmasında bende emniyet şeridini kapatanlara uyuz oluyorum sen kapatınca ne oluyor?Arkayı daha fazla şişirince ne oluyor?1 km gerinden belki ambulans geliyor görebiliyormusun?O adam öyle yada böyle bir sebepten girmiş artık daha fazla kilitlemenin ne mantığı var.Yapılanda en az emniyete girelen kadar yanlış bence.Ayrıca her sabah kullandığım tem yolunda sol şeritte ekonomi yapmanın hiç bir mantığı yok.Zaten yol gitmiyor 90 la en soldon gidilmez sellektör atıncada el kol yapılmaz git sağdan.Tamam benzin pahalı en ucuz şekilde gitmeye çalışıyosun bende çok nadirde olsa ekonomi yapıorum ama sol şeridide kitlemiyorum.
    Son olarak emniyete giren sivil bir araba her zaman piçliğine girmiştir diye birşey söz konusu değil karısı hamiledir annesi rahatsızdır herşey olmuş olabilir ölümlü dünya bugün ona yarın bize.Çokta samimi yazıyorum bu yazdıklarımdan biri denk gelir ben emniyetten giderken arabasının kıçını emniyete sokan her hangi bir vatandaşı traşlıya traşlıya giderim gaz bile kesmem.Emniyete girenleri savunmuyorum yanlış anlaşılmasın sadece istanbulun en yoğun köprüsünden her sabah ve akşam geçtiğimden toplamda en az 100km yaptığımdan gördüklerimi yazdım.
    Engelli konusunda son yıllarda biraz daha gelişme olsada zaten ciddi anlamda gerilerde olduğumuz kaçınılmaz bir gerçek...

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emre sen gibi birisinden beklemezdim bunları adam sivilse bişeyi varsa az cok belli eder 4 lüleri yakar bi panik hali vardır aynadan baktıgında illa görürsün.
    emniyeti kapatan adam bi sren sesi duyunca zaten atar kendini sol tarafa önü boş kalan ambulans polis neyse alır başını gider ama kaza v.s. durumda emiyet seridine girenler yüzünden tamamen dolan yol bi saatten sonra ilerlemiyor. bunla ilgili bir video vardı ambulansdan cekilen. eğer onu bulursam atarım izlersin ona görede bi daha düşünürsün emniyeti kapatanı traşlamayı
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

cess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara metrosundaki engelli asansörlerinin de bu videodakinden farkı yok malesef..

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yüce Allah’in koydugu degismez prensipler vardir. Hangi canlinin ne zaman, nerede dünyaya gelecegini, nasil bir hayat sürecegini, ne zaman ve nerede ölecegini tayin eden Allah’tir. Allah’in koydugu kanun geregi insanlar farkli sekilde yaratilmislardir. Kimimiz saglikli, kimimiz engelli, kimimiz erkek kimimiz kadin yaratilmisiz. Bazi insanlarin ömrü uzun bazilarinin kisa. Ancak hepimiz Allah’in kuluyuz ve esit olarak yaratilmisiz hepimiz. Dünyaya bir imtihan için gelmisiz ve bir gün biz de gidecegiz.
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emre sen gibi birisinden beklemezdim bunları adam sivilse bişeyi varsa az cok belli eder 4 lüleri yakar bi panik hali vardır aynadan baktıgında illa görürsün.
    emniyeti kapatan adam bi sren sesi duyunca zaten atar kendini sol tarafa önü boş kalan ambulans polis neyse alır başını gider ama kaza v.s. durumda emiyet seridine girenler yüzünden tamamen dolan yol bi saatten sonra ilerlemiyor. bunla ilgili bir video vardı ambulansdan cekilen. eğer onu bulursam atarım izlersin ona görede bi daha düşünürsün emniyeti kapatanı traşlamayı
    Sekocum bahsettiğin videoyu seyrettim biliyorum.Eğer müsait olursan bir gün ikitellide buluşalım caddeye doğru gidip tezimizi hazırlayalım anlıyacaksın demek istediklerimi.Ben çok adam gördüm arabanın içinde tepinende yol werilmeyen öyle dörtlülerle olan bir şey değil malesef.Yanlış anlamıssın sanırım beni bak ne diyorum o adam emniyete girmiyecek sende önünü kesip kapatmayacaksın.Yada söyle düşün eşin hamile ve bir şekilde o emniyetten gitmek zorundasın önünü kurallara çok saygı gösteren vatandaş kesiyor ama sen dakikalara oynuyorsun karar senin sen 4 lü sellektör yapmaya devam edersin cnm bnm tercih meselesi bu..
    Heee ama siyah a6 a8 yada 7 serisi araban varsa sanayide 100 liraya çakar filan mevcut bu kadar sinirlenmene gerek yok girersin emniyete çünkü paran vardır bu tarz bir araba aldığından kimsede poliste dahil sana birşey demez datlaya datlaya butun yolu geçersin.Buda denemesi bedava her gün gördüğüm araba iş yerime yakın şöforlu gidip geliyor adam,firmanın ismini vermicem bir pil markası dahada bir şey söylemiyim benden sonra çıkıp beni geçiyor emniyetten giderek.Bu bahsettiğim olayda son 2 senedir hergün yanlış anlama.Tamamen göreceli ya ben yaşadığım için dile getirdim yanlış anlaşılmak istemem emniyete giren kadar kilitleyende bana göre hatalı.Aynı şeyleri konuşuyoruz aslında kardeşim bnm

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otobanda akan trafigi 20kilometre hıza dusurenlere bayiliyorum
    Experience is what you get when you don't get what you want.

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    otobanda akan trafigi 20kilometre hıza dusurenlere bayiliyorum

rolling vs ayağına bigün tırcılar biçicek valla
    körler sağırlar

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İtiraf edeyim önünde 2 km boşluk olupta sol şeritte gidenlere uyuz oluyorum , arkalarından dolu dolu gelip aynalarına silme geçiyorum.

Pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki hicbir vergi vermemesine ragmen hicbir hakki olmamasina ve o alan kendisine hicbir resmi kurulus tarafindan tahsis edilmemesine ragmen isyerinin onundeki park alanina bilimum cisimler koyup park yapilmasini onlemeye calismak ? Hak midir bu ?
    Beton ise iner kenara cekerim , hele ki plastik ise hic ugrasmam tamponun burnu ile geregini yaparim ..
    Women are like Buddhist , They're worship ox.

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki hicbir vergi vermemesine ragmen hicbir hakki olmamasina ve o alan kendisine hicbir resmi kurulus tarafindan tahsis edilmemesine ragmen isyerinin onundeki park alanina bilimum cisimler koyup park yapilmasini onlemeye calismak ? Hak midir bu ?
    Beton ise iner kenara cekerim , hele ki plastik ise hic ugrasmam tamponun burnu ile geregini yaparim ..
    Aman sakın yapma boşver ben bir defa yaptım yemek yerken scooter geldi yatırdı arka kapıya motoru bide serviste kapı tamir ettirdim.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskidendi o yardımsever, düsünceli, saygılı Türk milleti...

Kaldıysak 1 avuc insan kalmısızdır.

Fox tvde izledim bu asansör görüntülerini, o.cocuklarında utanma arlanma da yok.

Kamera cekiyor, acelem var kapatın kapıyı falan diyor o.rospunun biri.

Bu kadar mı utanmaz olur bi insan, Allah belalarını versin.
    Kanal Dde sanırım en sonbir tanesi keyfimden dedi sırıta sırıta...
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Xdream Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimse kusura bakmasında bende emniyet şeridini kapatanlara uyuz oluyorum sen kapatınca ne oluyor?Arkayı daha fazla şişirince ne oluyor?1 km gerinden belki ambulans geliyor görebiliyormusun?O adam öyle yada böyle bir sebepten girmiş artık daha fazla kilitlemenin ne mantığı var.Yapılanda en az emniyete girelen kadar yanlış bence.Ayrıca her sabah kullandığım tem yolunda sol şeritte ekonomi yapmanın hiç bir mantığı yok.Zaten yol gitmiyor 90 la en soldon gidilmez sellektör atıncada el kol yapılmaz git sağdan.Tamam benzin pahalı en ucuz şekilde gitmeye çalışıyosun bende çok nadirde olsa ekonomi yapıorum ama sol şeridide kitlemiyorum.
    Son olarak emniyete giren sivil bir araba her zaman piçliğine girmiştir diye birşey söz konusu değil karısı hamiledir annesi rahatsızdır herşey olmuş olabilir ölümlü dünya bugün ona yarın bize.Çokta samimi yazıyorum bu yazdıklarımdan biri denk gelir ben emniyetten giderken arabasının kıçını emniyete sokan her hangi bir vatandaşı traşlıya traşlıya giderim gaz bile kesmem.Emniyete girenleri savunmuyorum yanlış anlaşılmasın sadece istanbulun en yoğun köprüsünden her sabah ve akşam geçtiğimden toplamda en az 100km yaptığımdan gördüklerimi yazdım.
    Engelli konusunda son yıllarda biraz daha gelişme olsada zaten ciddi anlamda gerilerde olduğumuz kaçınılmaz bir gerçek...

Emre fsm yolunda ııkı denk gelmemısız tanısmıyo olsak vallahı bıllahı *** traslayıp gecersın benı
    - K -

________
    Dr.Ecu

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emre fsm yolunda ııkı denk gelmemısız tanısmıyo olsak vallahı bıllahı *** traslayıp gecersın benı

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arka sis farını açana
    gecenin kör saatinde motoruyla müzik açana
    gece 3 4 gibi egzozlu aracıyla kesiciye gire gire kaçana
    farında sisinde mercek olmadan 8000+ xenon takana
    daha sarı ışığın parlamasını görür görmez kornaya asılıp tamponunun dibine yanaşana
    nerde olursa olsun bangır bangır müzik açana
    gecenin saçma sapan saatinde bana mesaj atan AVEA ya

sonsuzzz saygılarımı sevgilerimi iletiyorum

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dun gece disari ciktim, ictim kafa guzel eve donuyorum...Tam apartmana girecegim gorme engelli bir amca o yagmurda biryerlere gitmeye calisiyor . Sorum nereye gidiyorsun diye bilmemne sokaginin kosesindeki otobus duragina gidiyormus ancak yurudugu yer tamamen alakasiz gidecegi yer ile. Dedigi yer zenci mahallesinin ortasi ve siddetlide yagmur yagiyor . Tuttum kolundan goturdum duraga cebinede parasini koydum . Eve geldim donuma kadar islanmistim ve sicak yatagima girmek icin en fazla 20 dakika kaybetmistim ama bir engellinin belkide tum gecesini kurtarmistim . Bir engelliyi mutlu etmenin verdigi mutluluk hicbirseye degisilmiyor.

ErenErdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özellikle İstanbul Torium alışveriş merkezi özürlü park alanlarının hiçbirinde ben özürlü plakalı araç göremiyorum nedense.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)