User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
62 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Romanyadan Araç Getirme ???

samet_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ugrasmayın aynı aracın hurdasını alın change yapın zuhahahaha şase change yapılmayacak üstad o yuzden sorun yok yasal anlamda ıse yarayan parcaları deısceksın arkdasın dedıgı gıbı m davul dıreksyon 800 lıra mesela recaro koltu yok burdakınde ordakını etırcen burdakını ona aktarcan motor blok şase deısıgımı olmadan hos onuda cok ıı yapanlar var turkıyedekı mercedes bmw lerınde yuzde 30 u change muhabbetı cok fazlaydı bı zamanlar

mad_max1978 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6000 dolara s2000 şaka gibi yaa

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Araç sahibinin 1yıl içerisinde toplamda Yurtdışında araçla bulunma hakkı 6aydır.Aynı sekılde aracında.

Bu şu demek.Araç benım uzerıme sokuldu turkıyeye,pasaportta gumruk muhuru benım pasaportumda vurulu.Ben bu arac ıle turkıyede TOPLAM 1 YIL ıcerısınde 6ay bulunabılırım.Istersem hergun gır cık yaparım,istersemde 3ayx2 1ayx6 şeklinde kalırım TOTAL 6 ay.

O arac'ı babam 6ay ben turkıyede bulunduktan sonra,tekrar turkıyeye sokamıyor.(zaten sacmalık olurdu).Gumruk kayıdında aracın kaydı zaten bulunmakta çunku.Ama gidipte soyad farklı ad farklı bir kişi tabiki sokabilir.Kısa özet bu şekilde. 6aydan fazla kalmak ıstersenızde gumruk ıle gorusup,mazuretinizi belırtıp gereklı ızını alabılırsınız.Masraf olmasın yada hava kosullarından dolayı gerı donemezsenızde,gunlugu 7.5 liradan ihtisas gümrüğüne(yesılkoy) bırakıp.Tutanakla birlikte(arac uzerınde ve ıcınde bulunanların ısaretledıgınız bır form) anahtarınızı teslım edıyorsunuz.Gumruk sıze kac gun ızın verırse kullanabılırsınız(yok kullanmak ıstemezsenız durumunda bu yazdıgım gecerlı).

2yıl muhabbeti resmi gazete(yada herne ise adı işte) orda yayınlanmadı(yayınlandıysa da ben bılmıyorum)bilgisi olan bilgilendirirse iyi olur.Yayınlansa ben kendı aracımı zaten suan turkıyede bulunduruyo olurdum Kafanıza takılan başka birşey olursa bıldıgım kadarıyla sıze aktarırım.2007den beri turkıyeye gırıs cıkıs yapmaktayım araçla..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Change vs işi başınızı yakar.Ama st max tı galıba nıck herneyse onun dedıgı gıbı;

dolu bir m3 getirip motor şase ellenmeden

iç aksamını,hatta kaporta parçasını vs satıp geri gittiğinizde hurdacıya bıle satabılırsınız arabayı(orjınal olmıcagı ıcın alıcı bulmak zor olur.Yada uygun fıyata ılan acıcaksınız vsvsvs..

+ ek bilgi..Yurtdısında eu oldugu surece gumruk sorunu olmadıgından 2.3.4.5.sahıp genelde pek bakılmaz.Zaten genelde sadece 1. sahıbınden ılanları vardır,Turkıye gıbı 2.sahıbınden yok 4.sahıbıyım muhabbeti pek geçmez.

Y.dısında en onemlı olan durum servıs kayıtları + yıpranma durumu/kaporta iç aksam/yuruyen.
    Kaza olmadıgı surece boyaya da bakılmaz.Yada degısen bır camurluga vs..
    - K -

________
    Dr.Ecu

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Onur K.

Peki ayni pasaportla farkli tarihlerde arac sokma durumu nasil ?

Atiyorum iki tane arabam var. Birini 6 ay Tr de kullandim ve ulkeden ciktim ve ertesi gun&hafta diger arabamla giris yapabilirmiyim ? Bu durumda pasaportami bakiyorlar yoksa aracami ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Onur K.

Peki ayni pasaportla farkli tarihlerde arac sokma durumu nasil ?

Atiyorum iki tane arabam var. Birini 6 ay Tr de kullandim ve ulkeden ciktim ve ertesi gun&hafta diger arabamla giris yapabilirmiyim ? Bu durumda pasaportami bakiyorlar yoksa aracami ?
    yazdım zaten onu,kişinin 1yıl içerisinde 6ay araç ile bulunma hakkı var hem kişi hem araç için geçerli kısacası bu durum
    - K -

________
    Dr.Ecu

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazdım zaten onu,kişinin 1yıl içerisinde 6ay araç ile bulunma hakkı var hem kişi hem araç için geçerli kısacası bu durum
    Gormemisim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    6ay 1gün dolduktan sonra gelebilir,araçta+sahibide(cumleme baktım devrık olmus bıraz) bakma sordugun ıyı oldu

tr'de yabacı arac kullanmk ısteyenler.Sırket sahıplerı vs aracları sırket calısanları(guvendıgı) bırı uzerıne yapıp,ondan vekalet alarak ulke ıcınde kullanabılırler.Sadece aracı ulkeye arac sahıbı soksun yeterlı.(sız ztn daha onceden 6ay aracla bulundugunuz ıcın ıstesenızde sokamazsınız). Noterde bu tarz anlasmalar var y.dısında..

xxx kısı ulke ıcı ve dısarısında aracımı kullanabılır tarzında..TAbı bısuru sey yazıyo kısa ozetı
    Şirket olur arkadas olur akraba eş dost vsvs kısacası durum bu. 2sene olduysada bırı soylerse cok guzel olur.Yenı yıl hedıyesı olur,pek bir güzel olur..İyi olur..O konuda bılgıyı ınternetten bulamıyorum nerden edınebılırım ?

Ekleme ;

sırket'e ortak olup,yada çalışan olmanız herzaman avantajdır bu tarz durumlarda.Arkadaş eş dost vs bıraz daha sakat(yanı kanunen) aslında sakatlık bır durum soz konusu degılde.Dıger turlu aksı bır durumda ' evet ben 6ay once kendı aracımla burdaydım,suanda sırket aracımızla burdayım gıbı gıbı vsvs..Varyasyonlar cogaltılır'
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanun çıkarsalar 2 yıla kadar olucak ama daha yok bi gelişme

kanun çıkarsa zaten direk adaşım k nın yanındayım
    babam benden cok senı sevıyo zaten kanun bı cıksın da hele
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesela 20bin tl'ye aldığın aracı 6ay sonra ne kadar zararla satarsın orda
    aldıgın aracın durumuna ve pıyasanın altına mı ustune aldıgın onemlı..

Kısaca;

6ay sonra daha karlıda satabılırsın zararlı da satabılırsın..ortalama 500~1500 zararın olur ..kar marjında aynı oranda ,karlı satabılırsen eger.

3senede 407 8lira değer kaybetti.Kaba taslak ordan hesapla.(ortalama tum ulkelerde degerler aynı)..
    lagunayı 9lira zararla sattık 2sene sonra ..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiçbir zaman 2 yıl olacağını sanmıyorum Almanyadan gelen bir tanıdığa sormuştum 6ay kalabilir demişti 6ayı aşınca ne oluyo?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı UtkuG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiçbir zaman 2 yıl olacağını sanmıyorum Almanyadan gelen bir tanıdığa sormuştum 6ay kalabilir demişti 6ayı aşınca ne oluyo?
    Sen sanmamaya devam edebilirsin,ben umudumu yitirmiyorum.Cezası var.Aştığın gün başına sanırım.Kısacası legal degıl,illegal.Trafıkte bıle hız sınırınıaşıp radara gırıldıgınde 200lu rakamların yanına sıfırlar eklenır heralde..Bitanesı ya tutarsa,birtanesi kayıtlı ulkeye gırmıs ama cıkıs yapmamıs arac(bır nevı kacak muamelesı).
    - K -

________
    Dr.Ecu

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    romanya nın neresınde oturuosun?
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Jehuty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Permi hakkını kullansan 6 ayda bir çıkıp girmekten kurtulmaz mısın ? Fark nedir ? Bende konu açmıştım permi hakkı diye ama hiç bilgisi olan çıkmadı..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Jehuty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Permi hakkını kullansan 6 ayda bir çıkıp girmekten kurtulmaz mısın ? Fark nedir ? Bende konu açmıştım permi hakkı diye ama hiç bilgisi olan çıkmadı..
    permih hakkı kesin dönüşte geçerli olan bi durum.Bidaha gerı donmemek uzere o ulkeyı terkedersen 1arac sokma hakkın var..Ama boylesı cok daha ucuz vsvs hmde ıstedıgın zmn arabanı degısıyosun..Permıh hakkını kulandıgın zmn Mx plakan tkıldı mı senden baska bırı arabayı kullanamıyo ve 2yıl satamıyosun devredemıyosun aracını.

Ama bu sekılde y.dısından cıkartılmıs passport ve tc no'ya vekalet verıldıgınde hıc bır sıkıntı olmuyor.
    - K -

________
    Dr.Ecu

halilkarakas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SiMaO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bulgaristan vatandaşıyım aynı olayı yapmaya kalktığımda sınırda durrrrrr diyolar 6 Ay burda durduktan sonra araç 6 ay bulgaristanda kalması gerekiyormuş... En azından bana böyle dediler bulgaristanda bu şekilde... Romanya'yı bilmiyorum.
    6 ay sahibiyle orda 6 ay sahibiyle burda durması lazım maalesef

bende alıyodum e36 2 milyarada bu olay çıkınca vazcaydım
    SENSİN.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onur sna bi soru, burdaki mx plakalardan alma hakkınız oluyormu cift vatandaşlıgınız oldugunda? eğer olyorsa onda da avantaj olur gibi.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 araç alıp 6 ayda bir değiştirmek gibi bir ihtimaliniz yok. aracın üzerine kayıtlı kişi ile birlikte Bulgar topraklarında 6 ayını doldurmuş olması gerekir. ve bu aracın son 1 yıl sahibi olması gerektiğini öğrendim. nerden öğrendin diyenlere babam daha 2 hafta önce gelirken hem Türk hemde Bulgar gümrüğünde bu konuyu araştırdı sonuç bu. Bulgaristandaki oto pazarında gözümün önünde 2000 levaya satılan kız oğlan kız calibrayı gördükten sonra Türkiyede her aldığım araca verdiğim para üzmüştür beni.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onur sna bi soru, burdaki mx plakalardan alma hakkınız oluyormu cift vatandaşlıgınız oldugunda? eğer olyorsa onda da avantaj olur gibi.
    egerkı turkıyede okuyosan yada calısıyosan ama yabancı vatandassın gene MX plaka alabılıyosun ama cıft vatandasların MX plaka hakkı sadece kesin donus yaptıklarında var dıye hatırlıyorum..

Son 1yıldır sahıp olma durumunu ılk defa duuyoyrum,oyle birşey başımıza hıc gelmedı bızım(kı genelde araclarda alındıgından max 2*3ay sonra hep tr'gırısıyapıldı)
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracının çalınma riski TR plakalı bir aracınkine göre çok çok fazla. Hırsızlar en çok yabancı plakalı arabaları araklamayı seviyor, hatta öncelikle yabancı plakalıları çalıyor. Çok fazla vatandaş var arabayla gelip arabasız dönen.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)