baran bi ara hep bi foto koyardı mersolarıbalkonda yada terasda aynı acıyla cekerdi ama sanrım heves gitmiş artık koymuyor foto
baran bi ara hep bi foto koyardı mersolarıbalkonda yada terasda aynı acıyla cekerdi ama sanrım heves gitmiş artık koymuyor foto
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
TOYOTA COROLLA AE 86 LEVIN bestelhobi - Hobi ve koleksiyonluk model araçlar sahibinden.com'da - 66789685
daha elıme gecmedıgı ıcın foto cekemedım ama uzun suredır aldıgım modeller araısnda bu kadar ıcıme sınen olmamıstı
]Senin araba bitene kadar ben otomotiv sektörünü bitirir emekli olup planör falan kullanırım, sıkıntı yok
Yaptığım ilk ciddi modifiye uygulaması; buyrun..
Jantlar zaten yaklaşık 6 aydır hazır bekliyordu. Autoart'ın üretmiş olduğu anahtarlıklardan 4 tane almıştım. Anahtarlıklarda direk model otomobillere taktıkları jantları takmışlar. Bu avantaj oldu benim için. Kullandığım jant ise Lamborghini'nin Superleggera modeline ait.
Sedan otomobillere bu tip çok kollu jantları da oldum olası yakıştırırım; bu sebeple de bu tip bir jant seçtim. Ortaya çıkan görüntü ise beni umduğumdan da fazla mutlu etti diyebilirim. Sedan bir ağır top Mercedes ve üzerinde yarış tipi jantları!
Jantların göbeğindeki Lamborghini logolarını ve balataların üzerindeki yine Lamborghini yazılarına bilerek dokunmadım.
Modelin altında 4 tane tirfon var. Onları söktüm ilk önce.
Ardından tam iki kapı aralığının hizasında şaseye denk gelen kısımda tırnaklar varmış. Tırnakları da yavaşça çıkardım. Tabi bu iki işlem ilk etapta tam yarım saatime mal oldu. Bir yeri kırmamak için epey efor sarfettim. Sonra şaseyi çıkarmak için yan profildeki pakolarla arka tamponu da söktüm. Bunlar da tırnaklıymış ve hafif çekmeyle bu 3 parça da çok kolay bir şekilde yerinden çıktı.
Şase elime gelince zaten herşey ortaya dökülmüş oldu. Çok rahat bir şekilde arka dingili ve ön aksı çıkardım.
Ancak yukarıda da bahsettiğim danıştığım kişilerin dediği zorlu kısım henüz başlamıştı. Autoart, jantlarla diskleri birleşik yapmış. Bu da işimi oldukça zorlaştırdı. Yaklaşık 1 saatte ince kargaburun kullanarak sadece arka 2 tekeri birbirinden ayırabildim. Sonra anahtarlıktaki jantları söktüm. İkisinde de mekanizma aynıydı ama anahtarlıktaki bağlantı noktası ile modelden çıkan aksın milinin girdiği jant göbeği arasında hacim olarak fark vardı. Ben de anahtarlıktaki jantları o milin bir tanesinin yardımıyla hepsine de ona göre yuvalarını genişlettim.
Ardından arka dingile yeni jantları monte ettim. Sonrasında da aks kolları filan bağlantı noktalarına oturttum. İlk etap bitmişti böylelikle.
Ön aks; arka kısımdan da zor. Zira hareketli parçalar sebebiyle rahat çalışmak epey güçtü. Ve nihayet sol tekerin milini de çıkarmaya çalışırken bağlantı noktasını kırdım yanlışlıkla. Sağ tekeri de buna göre çıkardım ama daha dikkatli davrandım.
Onları da çıkarınca yerlerine yeni jantları monte ettim. Kırılan bağlantı noktasını da japonla yapıştırdım. Jantların oturmasında hiçbir sorun yok. Zaten fotolarda da göreceğiniz üzere aracın üzerinden çıkan orijinal jant lastikle, Superleggera jantları aynı boyda. Orijinal jant-lastiğin yanak kısmı kalın, diğerinin jantın ebatı büyük; yanakları ince. Aynı boyutta olunca oturması da sorun olmadı. Zaten aynı firma-aynı sistem temelde. Ancak büyük jant ince yanak olmasının etkisiyle çamurlukların içinde yanaklar kayboldu.Böylece araç sanki basılmış gibi bir hâl aldı ve istediğim asıl görüntü buydu.
Yalnız aracı toplarken direksiyonun bağlantı noktasını kırdım bu sefer. :x: Bir daha sökmeyi de istemedim; böyle dursun dedim. Tekerler ileri-geri hareket ediyor. Ama sağ-sol manevrası yok artık modelin. Ancak modeli elimden çıkarma gibi bir düşüncem hiç olmadığı gibi; nasılsa vitrinde sergileyeceğim ve elime alıp oynamayı da yapmıyorum. Dolayısıyla modelin yitirdiği bu özelliği beni çok ta üzmedi diyebilirim. Orijinalliği bozulmuş diyebilirsiniz; saygı duyarım. Ancak dediğim gibi istediğim bir görüntüydü bu jantlar ve sonuçta istediğimi aldım..
Yaptığım ilk ciddi modifiye uygulaması ve kendimce başarılı olduğumu düşünüyorum. Umarım sizler de beğenirsiniz.
Yapım aşamasından birkaç kare çekmiştim telefonla; buyrun..
Mercedes-Benz E320 with Lamborghini Superleggera Wheels
Aracın şasesini söktüm ilk önce:
Şase:
Ön aks-arka dingil
Orijinal jant-Yeni takılan jant:
Arka dingili takıp; şaseyi öylesine takmıştım nasıl duracak diye. Yavaş yavaş doğuyor model..![]()
Ve bitmiş hâli..
![]()
elinize sağlık tam benlik çalışma olmuş mercedes ^^
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
http://www.torkgaraj.com/
Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660
mercedes muhteşem olmuş,eline sağlık.
OEM+
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
Camlara film çekmeyi düşünmedim. Sonuçta Mercedes. Ağırlığını bozmak istemedim. Diyeceksiniz ki bu jantlar çok mu yakışmış Mercedes'e? Aslında hak veririm. Ağır araba sonuçta ama benim ille de tüm sedan arabalara böyle çizgili jant fantazim vardır oldum olası.Normalde SL 600'ü dağıtıp onun 5 kollu AMG jantlarını taksam mı diyordum ama vazgeçip bu bahsettiğim anahtarlıklardan aldım. Hem modaya uyduk bir nevi. Takıyorlar ya VW'lere filan Lambo-RR jantlarını..
![]()
Serhat benı hasta ediyorsun![]()
2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)
jantları boyasana çok koyu kalmış metalik gri gövde rengide olur
Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
Aslında öyle bir yeşil E fotosu paylaşılmıştı Mercedes-Benz sayfasında burda forumda. Panjuru mat siyahtı, farlar da karartılmıştı. Bence de yakışırdı ama daha fazla uğraş gerekecekti; açıksası işten kaçtım.
Abi boyamayı hiç düşünmedim. Grinin 3 farklı tonu var şimdi araç üzerinde ve bence güzel bir kombin oldu. Üstelik boyasam jantların göbeklerindeki boğa logosu da kaybolacak..
O mercedes diecast lerin hepsi gün gelecek cok kıymetlenecek yerinde olsam eski haline geri cevirir öle saklardım.İlla mıncıklıcaksan al bitane daha ona ne yap yapıyosan![]()
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)