Konuş @mert_can 41 konuş. Bilsinler kimle oynadıklarını..
DR. OWL
Teşekkür ederim bilgi için koca izmitte bir tek yerde varmış D&R onada yarın bakarım
Yaklaşık bundan 2 sene önceydi bu arkadaşı tanıdım bana arkadaşça yaklaştı. Ozamanlar çok eğlenceli ve ovarda bir hayatım vardı bir orda bir burdaydım kalibim pır pır atıyordu. Bu şahısın gözü kaldığı için birden eve kapandım ev iş arası gider duruma geldim her şey böyle başladı 1 yıldır yalnızım.. Arabamı aldığım güm 180 km hızla şerit değiştirirken çukura denk geldim ve savruldum zor zar topladım. BEN YANDIM SİZLER YANMAYIN..
![]()
Aramızda maket otomobiller ile ilgilenen var mı acaba? Bir kaç sorun olacak :
1- Alınması gereken veya uzak durulması gereken bir marka var mıdır? Genel olarak beğendiğim modeller Tamiya ve Revell markalarında var.
2- Montaj için kullanım kitapçıkları ne derecede yardımcı oluyor? İlk defa model birleştirecek bir kişi yeterli alet olması durumunda kusursurca toplayabilir mi? (boya hariç)
3- Ev ortamında boya yapmak ne kadar uygundur? Bu iş için illaki hobi odası veya küçük bir atölye gerekli midir?
4- Boya tabancası başlangıç için gerekli midir? Eğer gerekliyse hava beslemesini kompresörden mi almaktadır? Eğer kompresörden alıyorsa ev ortamında ses anlamında komşuları rahatsız edecek boyutta mıdır?
Boya tabancası yani airbrush boya için gerekli oluyor. Hava beslemesi için dediğiniz gibi bir kompresöre ihtiyaç var. Ufak bir hava ihtiyacı olduğu için o boyuttaki kompresörler çok sesli değil. Evinde boya yapan bir çok kişi var.
Revell genel olarak çapaklar ve kalıp hatalarından dolayı eleştiriliyor. Tamiya daha kaliteli oluyor diye okumuştum.
Plastik maketler için forumlar var, mutlaka inceleyin. Biz nasıl arabaları inceliyorsak orada her kit için yorum ve yapım bilgileri mevcut. Mutlaka ufak olanlardan başlayın. İlk yapılanlar pek başarılı olmuyor![]()
Ben bir türlü beceremedim yapmayı şu kitleri![]()
Ne demek.
Unutmadan, ne tip maket düşünüyorsunuz ? Gemi, uçak, araba ?
Satın almak için de hobiloji diye bir yer var, sahibi Tuğrul abi. Ben hayatımda bu kadar ilgili bir insan görmedimSorunuz varsa o da yardımcı olur mutlaka.
Ayrıca Ankara'da Hobbytime var. Bir çok maket malzemesini bulabilirsiniz. Hatta bazı dönemler amatör maketçiler için çalışma grupları da oluşturuyorlar ücretsiz.
Öncelikle düşüncem otomobil maketleri, diğerlerine hiçbir ilgim yok desem yalan olmazBen şu anda İngiltere'de yaşıyorum, burada da ebay veya amazondan sipariş verebiliyorum. Burada yaklaşık 1 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye döneceğim, düşüncem buradaki modelleri alıp Türkiye'de birleştirmek. Çünkü beğendiğim bir çok modeli bizim ülkede bulamadım malesef. Ankara için tavsiyelerinizi not ettim
![]()
Araba için özellikle Fujimi kitlerini öneriyorlar. Japon konusunda bayağı zengin. Tır - kamyon maketi yapanlar Revell - Tamiya gidiyor genelde. İngilterede 1-2 tane yapmayı deneyin, oluyorsa stok yapın derim ben. Pek 2. el piyasası olan bir hobi değil, yapamazsanız elde kalma ihtimali yüksek plastik maketlerin. Eğer el yatkınsa özellikle airbrush vs oradan toplayıp getirmek fazlasıyla mantıklı.
Revell marka bir kaç maket yaptım ben de, birleştirmesi falan aşırı zevkli ancak fırçayla boyadım ben.
Sonuç : Rezalet
Kör bir ustaya "abi bunu komple boya" deseniz çok daha iyi yapar yani
Kesinlikle boya tabancası şart bence de. Aşırı pütürlü oluyor.
Tamiya markada benim bildiğim çok daha fazla model var, eski Japonlar Almanlar falan bulmak mümkün.
Revell'in de tank gemi ve uçak maketleri çok fazla. Boya sıkıntısı olmasa ben de SoloTürk kitini alıp yapmak isterdim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)