'06 Honda Civic Turbo'12 Mini Cooper S Roadster
'02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
'03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord
Biraz araştırdım yanlışım olabilir ama sanırım sıralama şöyle anladığım kadarıyla kalite olarak diecast araçlarda. Daha prem markalarda varmış ama araştırma içerisine girmedim çok ütopik rakamlara sahipler.
Autoart=motorhelix=revell>kyosho>norev>otto>solido >maisto sanırım.
Solido çok içime sinmedi, sanırım uyguna bulabilirsem norev yada autoart 2. ele yöneleceğim.
AC/DC Back In Black
1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp
hastalığa bulaşmayın
solido ile başladım , şimdi her gün ignition bakar oldum .
bu arada garajıda modladım yeni fotoları atarım![]()
médiocrité partout
Revel araya kaynamışgüzel markadır ama çok bir çeşidi yok.
Autoart, Kyosho, Motorhelix, PolarMaster, Whelart, SuperA, Almost Real, BBR gibi üreticiler zengin detaylı ve değerini hep koruyan firmalar. Özellikle limitli serileri her zaman koleksiyon değerine sahipler benim gözümde.
Norev, Minichamps, Schuco gibi üreticiler de tatmin eder ama premiumlara kıyasla eksiklikleri vardır.
Welly, Burago, Solido gibi üreticiler de giriş seviyesindedir diyebilirim.
Konu resine gelince kapalı gövde olmalarına rağmen fiyat olarak daha yukarıdalar. Neredeyse her üretici limitli üretiyor. Kalıplar daha başarılı çıkıyor ve gerçekçi görüntü daha yüksek diecast modellere göre.
Otto ve GT-Spirit kolay ulaşılabilen ve ürün çeşitliliği bol olan üreticiler. ***** her aracın modeli üretilmiyor diecast olarak bu yüzden de bu markalar başarılı alternatifler sunabiliyor.
Premium resinlere geçince seyir zevki çok daha yüksek diyebilirim. Spark, BBR, Ignition, MAkeup, IVY vb üreticiler düşük limitlerde çok başarılı modellemeler sunuyor. Gel gör ki fiyatlar 10-12k bandından başlayıp 40k lara çıkabiliyor modeline göre.
Ayrıca bazılarının case ile satışa sunulmaları da sergileme için artı puan kazandıryor.
Ben her iki tipte de model topluyorum uzun zamandır. Her iki tarzın da tadı ayrı güzel.
'06 Honda Civic Turbo'12 Mini Cooper S Roadster
'02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
'03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord
garajı modladım
artık çok extrem bir durum olmadıkça mod düşünmüyorum.
belki ilerde güzel ign bulursam porschlerde peyder peyder vazgeçebilirim.
ben hep farklı renk olsun istedim ama denk getirmek çok zor...
yeni olarak ign top secret supra ve r34 ekledim
birde ign a90 supra aldım lbwk.
treylerim vardı onuda kaldırıp sabit lifte döndürdümki bir araç daha koyabileyim.
köpek bulamadım halakızımın oyuncak köpeklerinden buldum bir tane ama oda ölçüsüz... biraz sırıtıyor.
![]()
médiocrité partout
Şu an 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 konuk)