Sa reisler
1:18 alfa romeo mito + punto + 208 arayışım var ilgilenenlerin dikkatineee![]()
yeni diorama yükleniyor... ... ...
225cm x 45cm h50 bir alanım olacak yeni ofstegaraj + öne park alanı şeklinde bir diorama yapacağım.
şuan ağaç , kaldırım , çit vs gibi şeyler topluyorum![]()
médiocrité partout
Merhaba,
Koleksiyon için hangi ölçekle başlamak lazım arkadaşlar? İstanbul'da veya online da önerebileceğiniz diecast dükkanları tavsiyelerinize açığım.
1:64 1:43 1:18 ile başlayabilirsiniz genel olarak model çeşitliliği fazladır. İzmir Lider Model tavsiye ederim, online olarak satın alabilirsiniz.
Ayrıca kendi koleksiyonumdan 1:18 modeller satıyorum ilgileniyorsanız yardımcı olurum.
http://www.techturkey.com/forum/off_..._modeller.html
2012 Seat Leon 1.6 TDI DSG - 2013 Acura ILX 2.0 Premium Pack -2022 VW Golf 1.0 TSI - 2023 Nissan Qashqai e-power
2025 Volkswagen Passat eHybrid/2022 Honda PCX
Aramızda hiç RC Tır kullanan arkadaşlar yok mu
2 sene önce tırımı satmıştım,yine kanım kaynıyor bu aralar. Eskiden Mercedes vs model çok olurdu ancak araştırmama göre güncel piyasada model kırılımı oldukça azalmış.
Sıfırdan koleksiyona başlayacak olsam;
Öncelikli olarak ölçek belirlerim, aklımda alacağım adeti belirlerim, sergilemek için alan/vitrin oluştururum ve tema seçerim.
Muhtemelen de bu şu şekilde olur: 100 adet 1:18, ona göre vitrin, sadece premium modeller, temayı 3-4e bölerim; 25-30 adet Hyper/Supersport, 25-35 adet Japon, 30-35 adet Porsche gibi.. Belki bir raf da farklı sevdiğim otomobillerin modellerinden olabilir
Sergileme alanına göre ölçek belirleyebilirsiniz. Geniş bir alanınız varsa 1:18 ölçek bence en ideal olan. Eğer alan konusunda sıkıntı yaşıyorsanız 43 veya 64. Son dönemde özellikle 64 ölçeğe ciddi bir ilgi söz konusu; bana göre en önemli etkeni ulaşılabilir fiyatları. Ama tabi her ölçeğin ayrı bir havası, ilgi çekici bir tarafı var.
Dükkan olarak Lider, Hobimercan önerilerim arasında olur. Onun haricinde güvenilir satıcılardan sarı site üzerinden de model takibi yapılabilir.
'06 Honda Civic Turbo'12 Mini Cooper S Roadster
'02 Honda Civic Type-R-'05 Mitsubishi Lancer Evolution VIII
'03 BMW M5-'12 Mercedes SLK 250 AMG-'12 Honda Accord
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)