User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
92 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Sprintbooster ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Drive by wire da sinyal zaten kablo üzerinden gidiyor sizce araya konulan devre kablodaki veri hızını hızlandırabilir mi. Öyle bir kanun yok araya fiberoptik falan döşemiyorsan döşesende sen zaten o farkı anlayamazsın. Haa dersen ki sensörleri hızlandırıyor o da yalan sensörler değişmiyor ki zaten sensörün okuma hızı sabittir değiştiremezsin. Yani tamamen yalan.
    IN BOOST WE TRUST

bulenthaliloglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konuda birkaç detay yazayım

1-her araçta işe yarar diye bir kural yok
    bazı araçların gaz tepkileri zaten agresif
    o yüzden işe yaramaz
    mesela opel corsa da işe yarayabilir
    ama mitsubishi colt czt de yaramayacaktır, çünkü zaten gaz tepkileri hızlı.

2-olay sadece sizin yerinize gaza daha çok basma değil
    yani alıp test etmedim ama öyle değil
    hani diyorsunuz ya ben %5 gaza basıyorum haydeee o bunu %30 yapıyor
    hayır böyle değil ..
    gaza basma süresi var

örnek vereyim:
    bazı ekonomik yapılı araçlarda siz gaza bastınız diyelim
    çaat anında tam gaz yaptınız ya
    diyelim %0 dan %100 0.1 saniyede tam gaz yaptınız
    yada %0 dan %50 gaz pedalına bastınız bu süre ne kadar zaman alır ? işte en fazla 0.1 saniye

bu sinyal ecu ya gider
    oradan gaz kelebek motoruna gider
    motor gaz kelebeğini açar ...

şimdi siz %0 dan %50 gaza 0.1 saniyede bastınız ya ?
    hah işte o motor o gaz kelebeğini 2 saniye sonra %50 ye getiriyor
    belkide 3 saniyede

anladınızmı farkı ?
    siz gaz pedalıyla oynayın durun kimin umrunda ?

bir tane örnek yapmak istiyorum aslında
    Opel Astra 1.6 115 hp vvt'da çok işe yarıyor.Çünkü potasyometre çok geç tepki verdiriyor.

İşe yaramasa bu kadar üretim yapımaz zati

Aynen Maxi'nin dediği gibi çalışıyor.
    nazar duası بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنا"" وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ ح

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw işe yarayabilir ama prensip dediğimiz gibi çalışıyor. sinyal hızı değişmiyor sadece sinyal şiddetini arttırıyor. Onun yerine gaza daha fazla basarsan aynı şey. Bide dediği gibi daha az yakıt yaktırmaz tam tersine daha fazla yaktırır.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sinyal hızını değil kelebeğin açılma hızına etki ediyor.

Aracı dizel gibi 2000 3000 dd aralığında kullanırken tepkileri oldukça değişti.

Yakıt tüketimi ile ilgili bilgi dönerim...

Zaten ben tapagaz araç kullanan bir değilim.
    nazar duası بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْنا"" وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ ح

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bulenthaliloglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sinyal hızını değil kelebeğin açılma hızına etki ediyor.

Aracı dizel gibi 2000 3000 dd aralığında kullanırken tepkileri oldukça değişti.

Yakıt tüketimi ile ilgili bilgi dönerim...

Zaten ben tapagaz araç kullanan bir değilim.
    astranın gaz tepkileri gerçekten kötü iyileşme oluyorsa takılabilir

Kaan bm 7679 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Focus 1.6 tdcı da fena ıse yarıyor kullanıyorum sahsen dugmeyı kapattıgımda araba kalkıslarda stop edıcek duruma gelıyo acınca direk tepkımeyı hıssettıırıyo bence basarılı bı urun

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gaza%30 basarken %50 basıyor gereksiz vs vs gibi şeyler diyen arkadaşlar bence yanlışınız var,

telli sistem gaz kelebeklerinde gaza tam bastığınız gibi kelebek şak diye tamamen açılıyor bildiğiniz üzere, ve bu olayın yakıt tüketimine olan negatif etkisinide biliyorsunuzdur, aynışekilde telli gaz kelebeklerinde gaza yavaş yavaş basarak aracı hızlandırmanın yakıt tüketimine nekadar faydası var onuda biliyorsunuzdur, yeni nesil elektronik kelebekler işte tamda bu işe yarar, yeni nesil sistemlerde gaza nekadar hızlı nekadar çok basarsan bas gaza bastığın seviyeye kelebek yavaş yavaş gecikmeli olarak ulaşır, sebebide yakıt tüketimi...

yani özetlicek olursak, telli bi gaz kelebeğinde gaza %70 bastık diyelim noldu? gaz kebeği anında %70 açıldı, ama aynışekilde elektronik gaz kelebeğinde %70 bastık diyelim noldu? biz gaza bastıktan yarım saniye yada 1 saniye sonra gazkelbeği %70 konuma ulaştı, sebebide ekonomi, yoksa üreticilerde biliyor gaz tepkisini elektronik olarakta mükemmel seviyede tutmayı...

yani yine özetlemek gerekirse bu cihaz bir telli gaz kelebeği simülasyonudur diyebiliriz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TYPERHAKAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiç bir işe yaramıyor,kullanmış biri olarak.
    üründen verim alamamanızın sebebini şuna yoruyorum, araç yanılmıyorsam cupra, üretici bu aracı performans odaklı ürettiği için fabrika çıkışı gaz tepkimesini zaten minimumda tutmuştur.

misal arkadaşımda bulunan 2001 audi s3 elektronik gazkelebeği kullanır, ve gaz tepkileri telli sistem gibidir, bunu anlamanın yoluda alper abinin dediği gibi(kelalper) seyir halindeyken sürekli olarak hızlı bi şekilde gaza basıp çekmektir, eğer aracın bunu yaptığın esnada sarsılıyorsa, elektronikte olsa gaz tepkilerin çok iyi demektir, yani bu ürüne ihtiyacın yok, ha araç hiç tepki vemiyor aynen devam ediyorsa kesinlikle bu ürüne ihtiytacın var demektir

arkadaşımın s3'ünde gerek yok çünkü gaza basıp çekmede araç dediğim gibi sarsılıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç bir işe yaramaz çünkü teorik olarak gaza çeyrek bassanız bile tam gaz sinyali gönderir o kadar.
    Kaç kere denedik hızlanmaları pboxda hiç bir fark yok
    Boşuna 500+ tl vermeyin onun yerine yazılım yaptırın gaz tepkisi artar zaten
    Atmosferik 1.6 da chip dizel gibi bisey vermiyor ki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw işe yarayabilir ama prensip dediğimiz gibi çalışıyor. sinyal hızı değişmiyor sadece sinyal şiddetini arttırıyor. Onun yerine gaza daha fazla basarsan aynı şey. Bide dediği gibi daha az yakıt yaktırmaz tam tersine daha fazla yaktırır.
    alper abim hakan abinin ve benim son yazdığımı okursan aslında daha iyi anlıcaksın.

ve şöyle bi genelleme yapacak olursak, performans odaklı elektronik kelebeğe sahip olan araçlarda bi işe yaramaması misal cupra ve minicooper ve senin dediğin gibi megane rs'in gaz tepkisinin zaten hızlı olmsı, öte yandan focus gibi astra gibi daha çok ekonomi odaklı araçlarda kullanıcıların çok memnun olması sence tesadüfmü?

mesajları baştan sona okuduysan memnun kalmayanların hep performans araçları olduğunu memnun kalanlarında ekonomi araçları olduğunu göreceksin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alper abim hakan abinin ve benim son yazdığımı okursan aslında daha iyi anlıcaksın.

ve şöyle bi genelleme yapacak olursak, performans odaklı elektronik kelebeğe sahip olan araçlarda bi işe yaramaması misal cupra ve minicooper ve senin dediğin gibi megane rs'in gaz tepkisinin zaten hızlı olmsı, öte yandan focus gibi astra gibi daha çok ekonomi odaklı araçlarda kullanıcıların çok memnun olması sence tesadüfmü?

mesajları baştan sona okuduysan memnun kalmayanların hep performans araçları olduğunu memnun kalanlarında ekonomi araçları olduğunu göreceksin
    Olayin ozeti budur.Astra artik nasil gitmesi gerektigini ogrendi

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yinede gerçekten memnun olanlarda verilen 500+ liraların mantıklı olduğuna inanıyorlarmı? yoksa verilen 500ün etkisiyle psikolojik olarak kazıklandım diyememenin duygusuyla çok memnunmu oluyorlar.

bende o paralara sağlam bi chip tuning yapılsa araç çok daha iyi duruma gelir diye düşünüyorum.

Baba 400ü verdik KDV? içinde içinde.

BORKED
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiyatının 500+ olduğundan haberim yoktu varsın 1-2 sn geç yerine getirsin emirlerimi 2 depo benzin parası ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yinede gerçekten memnun olanlarda verilen 500+ liraların mantıklı olduğuna inanıyorlarmı? yoksa verilen 500ün etkisiyle psikolojik olarak kazıklandım diyememenin duygusuyla çok memnunmu oluyorlar.

bende o paralara sağlam bi chip tuning yapılsa araç çok daha iyi duruma gelir diye düşünüyorum.

Baba 400ü verdik KDV? içinde içinde.

BORKED
    ha yapılan chip işlemiyle bu gaz tepkimesi arttırılıyorsa şayet tabikide yazılım daha mantıklı olacaktır bu konuda hemfikiriz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu konuda iddaaya girebilirim. chiptuning ve bu cihazı karşılaştıralım chiptuningin sonuçları çok daha mükemmel olmaz ise masrafı karşılarım.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @GokhanRS

Noktayı koymuşsun video süper geldi

Fiyadı 600tl şuan şahsen ben o paraya 3 kere depo doldurur dipgaz kalkarım heryerde.

Zaten yazılım yapınca gaz tepkisi artacaktır hemde en optimum şekilde.

Bartu_evo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyatına göre çok değersiz aşırı pahalıya satılıyor bende kullanmış biri olarak söylüyorum 500-600 tl lik bir ürün değil.

hasan çağri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bu konuda iddaaya girebilirim. chiptuning ve bu cihazý karþýlaþtýralým chiptuningin sonuçlarý çok daha mükemmel olmaz ise masrafý karþýlarým.
    Peki yazilim yapilamayan araclar icin nasil olur. Ozelliklede gaza pompalama yapinca hic tepki alinamiyorsa. Biz olelim mi gokhan hocam :-P

Gaza basiyorum 1,5saniye fark ediyor nerdeyse devir saatinde gordugum de :-( hareket halinde yuksek devirde sure kisaliyor gibi ama genede his yok
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seni yapan mühendisin doşaklarını boynuma dolarım beeee

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hasan çağri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki yazilim yapilamayan araclar icin nasil olur. Ozelliklede gaza pompalama yapinca hic tepki alinamiyorsa. Biz olelim mi gokhan hocam :-P

Gaza basiyorum 1,5saniye fark ediyor nerdeyse devir saatinde gordugum de :-( hareket halinde yuksek devirde sure kisaliyor gibi ama genede his yok
    ölme yaw bir kaç ay daha sabret sizin araçlar içinde gelişmeler yolda. yeni cihazlar çıktı yapılamayan araç kalmaz çok kısa bi zaman sonra.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)