bende pentax'larla ilgili güzel yorumlar okuyorum nette,fotolarıda takip ediyorum güzel şeyler çıkıyor pentax kullanıcılarından.
bende pentax'larla ilgili güzel yorumlar okuyorum nette,fotolarıda takip ediyorum güzel şeyler çıkıyor pentax kullanıcılarından.
pentaxlarda en iyi fiyat performans oranı var gerçekten k100d gibi max 1 milyarlık makinada bile titreşim önleme filan var hesaba katılması gereken önemli bi özellik
aramızda pentax kullanan varmı![]()
ben varım arkadaşlar pentax k100d kullanıyorum
memnunmusun makinandan ben şiddetle Nikon da sabit karar verdimPentax la yaptığın çekimleri paylaşabilirsen sevinirim.
ya aslında size kalmış bişe yeni başlicaksanız bu makina tam amatörlere hitap ediyor ama sana alcaksan k10d yi öneririm bir üst makine bodynin üzerinde titreşim önleme sistemi var lensleri pek pahalı değil pentaxsın bnm 2 sıkıntım var makinadan 1.iso değeri 200 den başlıyo çok azda olsa noise oluyor 2.cisi gece çekimlerinde autofocus çok başarılı değil elle focuslaman gerekiyor ben daha başka eksiğini görmedim.çektiğim fotoğraflara verdiğim linkten bakabilirsin fotoğraflara tıklayınca büyük halini görebilirsin.
http://kibritinyanmiyanucu.deviantart.com/gallery/
d40x şu an nikonun pazarda en fazla satılan ürünü.
sebebi ise uygun fiyatı ile amatör kullanıcıya cazip gelmesi.
lens seçeneği problem diyoruz. fakat DX serisi lensler d40x de kullanıyor ve dx serisi lens çeşitliliği de azımzanmayacak kadar çok:
http://www.nikon.com.tr/products.php?categoryid=21
dslr makinalarda lens en önemli unsurlardan biridir.
örnek vermek gerekirse d200 gövde alacağınız fiyata d40x ile çok iyi bir lensi de yanında almak mümkün.
tabi ki d200 gövdesiyle kalitesiyle üst sınıfda d40x e göre. ama mali hesapları yapıyorsanız ve bu işe yeni başlayan biriyseniz kesinlikle d40x i tercih edebilirsiniz. ki hatta slr-like makina bile seçilebilir.
bi arkadaş dj örneğini vermiş. katılıyorum. şimdii bi dünya para verip hevesle gidip d200 de alabilirsiniz. 2 ay o hevesle bişeyler çekersiniz. sonra içinizdeki bu hevesiniz giderse o makina bi köşede durur. ayda 1 tane 2 tane manzara,aile fotoğrafı çekmek için de d200 almaya hiç gerek yok.
ayrıca slr makinalar boyutlarından dolayı sürekli yanınızda taşımakda güçlük çekeceğiniz cihazlardır. ilk zamanlar yanınızdan ayırmayacaksınız bir hevesle fakat bir süre sonra. çok büyük oraya gidecem buraya gidecem nasıl yanımda taşıyayım diyebilirsiniz.
slr-like makinalarla çok güzel fotoğraf çeken arkadaşlar var bu sitede de.
garantisi devam eden temiz ikinci el d40x ,d70s veya d80 bulmak mümkün olabilir. bunların kullanıcıları da model yükseltme peşinde olabiliryor ve makinaları satılığa çıkarıyor. d200 veya d300 almak için veya daha üst modelleri diyelim. ya da marka değiştirmek için.
canondan nikona ,nikondan canona geçiş gibi.
her şeyden ötesi fotoğrafı makina değil fotoğrafçı çeker. bakış açınıza ufkunuza göre elinizde kompakt makina ile de çok iyi işler çıkarabilirsiniz.
slr makina almaya niyetli arkadaşlar
www.fotokritik.com
www.fotoritim.com
www.dpreview.com
bu siteleri takip etmelerini öneririm. özellikle fotokritik forum bölümünde bir çok sorularına yanıt bulabilirler. burda sormuş olduğunuz hangi makina tercih edilmeli hangi lensi almalıyım.
hangi lens ne işe yarar,kalitesi nedir. fotoğrafda dikkat edilmesi gereken unsurlar gibi bir çok konu defalarca fotokritik forumlarında soruldu ve işlendi ilgi duyan arkadaşlar bir göz atsın. öğrenebilecek çok konu var.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)