şimdi hangisi daha hesaplı ben kendi aracımdan yola cıkarak 5.5-6 litre arası yakıyorum 100 km de bazı arkadaşlar 100 km de 8-9 lt lpg yaktığını iddaa ediyor bunun doğruluk payı varmıdır sizce
edit:uzun yolda değil şehir içi
şimdi hangisi daha hesaplı ben kendi aracımdan yola cıkarak 5.5-6 litre arası yakıyorum 100 km de bazı arkadaşlar 100 km de 8-9 lt lpg yaktığını iddaa ediyor bunun doğruluk payı varmıdır sizce
edit:uzun yolda değil şehir içi
İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL
Valla lpg'nin kışın sıkıntısı, bazı araçlarda ( Özellikle karbüratörlülerde )rolanti sorunu vs çekilmez.. Dizelin torku yeterBugün partner tepee ile 380 km yaptım sakarya bursa çeyrek depodan biraz fazla yaktım agzım açık kaldı. 3,8'lerdeydi 110'u hiç geçmedim 90 110 arası yol yaptım hep..
valla bu konuda bende cok kararsızım.ama hızlı bı arabaya lpg takıp ıstedıgınde benzınde gazlamak da mantıklı
Mantıken tabiki dizel.. Sadece dizelin bakım masrafı fazladır.. kapalı otopark yüzünden bile lpg alınmaz![]()
...
tabikii dizel...uzun yolda 3,5 - 4 litre...
35 1/2 KSK
''Emniyet Kemerimizi Takalım,Takmayanları Uyaralım "
psn : derman3534
aracım volvo s40 1.8 lpgli km'de 22kuruş yakıyorum gayet memnunum en azından şöyle bir mukayese yapıyorum benim aracımın ederi 17-19 arası bu fiyatlara dizel ve volvodan indiğime değecek bir araç yok![]()
Lpg aracın benzinde yaktığından 1-2litre daha fazla yakar ama birim fiyatı düşük olduğundan daha hesaplı
50liraya 240-250km arası yapıyorum 22 kuruş yakıyor aracım lpg ile.
Geçen kastım ama 24litre gaz ile 274km yaptım 19kuruş yaktı
%30-40 arası tasarrufum var benzine göre , benzinde 50tl ile 150km falan yapıyorsum 1.5ay önce
Kapalı otopark konusundada hiç sıkıntı yaşamadım , beni tanıyanlar bilir avm'lere çok giderim.Depo stepne kısmında olduğu için sorun yok
kesinlikle dizel tartışılmaz...![]()
dizelin masrafi yoktur pederde 206 var sifir alindi 6 sene oldu yilda200 lira bakim masrafi var bumu pahali kisin her ay lpg ye 10 lira ayar parasi vermekmi iyi yoksa
Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
dizelci arakadaşlar benzin filtresi ile mazot filtresi arasında minumum 50 lira fark var fazlası var eksiği yok![]()
barnak bassam olurmu ?
ben km de 0.220 kuruş civarı yakıyorum lpg ler benden az yakıyor yani![]()
İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL
Eger elinizde duzgun calisan bir benzinli motorlu bir arac var ise kesin lpg takin!
Yada benzilisi ucuz olan bir arac alin,markasina guvenilir lpg kiti taktir,yoluna devam et.
Dizel tabiki kullanirken keyifli ancak benzin fiyatina cokkk yaklasti.
0 km de zaten pahali.artik karburotorlu motor kalmadi gunumuzde.
Lpg nin kotu sohreti,cok eski kitler ve isi bilmez ustalardan kaynaklaniyor!avrupa 5. Nesil kitleri kullanirken bize 2. Nesil kitleri 20 misli fiyatla gazladi bu turk-yabanci isbilenler!
Her motorcu ustasi otomatik olarak lpg ustasi oldu!
Sirketimde 70 den fazla kucuk arac var ve hepsi LPG li! 2008 S500 den Reno Fluence' e yada A6 3.2 den focus 1.6 ya kadar hepsi...
Duzenli bakim yapilirsa,kitler gayet duzgun hizmet ediyor.
Nasilsa her parca ariza yapabilecegi gibi lpg kitininde parcalari bozulabilir.
Eger uzun km yapicaksaniz-dizelle fiyat farki cok ise-mazot kalitesinden korkuyorsaniz ve tamir bakim maliyetlerini dusurmek istiyorsaniz kesinlikle lpg...
ya lpg'nin bence bir güzel yanı , duman atmadan traktör sesi duymadan istediğin zaman devir çevirerek kullanabilmen
dizelinde chip sonrası tork canavarı olması güzelliği var
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)