Karadüzen zamanlarda doğallık hakimdi
O günleri özlüyoruz ve sürekli anıyoruz
bnım cocuklugum çok eskıye dayanmaz 91 doğumluyum ama ben bıle bılıyorum o gunlerı yanı çok uzak zamanlar değildi ne ara değiştik ya ?
DR. OWL
ben şuan oğlumu bakkala yalnız gndremiyorum . Onlar adına ÇOK , AMA ÇOOK ÜZÜLÜYORUM . yazık be ! Benim 5 ile 12 falan yaşlarımın öğlen ögünü SALÇA EKMEKTİ VE BİZ VİTAMİNSİZLİKTEN FALAN ÖLMEDİK . herzaman dahada kötüye gdyorbizim çocukluğumuzdada babalarımız anlatırdı çocukluklarını . . . . . .
. .. ...
Daha 30 olmadım ama yaşlanmışım ya. Yazıya bak adam ne varsa aynen yazmış.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
kuka saklambaç çelik çomak asker kaçağı mors kuytu dokuz taş üç taş tek elma
şans tali kader kısmet kitaba para atmak külah atmak bunların hangisini bir bilgisayar
oyunu geçebilir
İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL
istanbul iyice kalabalıklaştı güzelceye kadar gittim. derken kumburgaz sonrada tekirdağda bulucam kendimi heralde. biyer aşırı kalabalık ve kro doldumu o semtte boğuluyorum. ufak yerde hep daha çok komşun oluyor.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Nerdeee !
Hele o yaz günleri ve akşamları okullar kapandımı dönedönem oyun çeşitleri...
Valla samimice söylüyorum ben oğlum için çok üzülüyorum..tabiki şuanki tüm çocuklara...
Bu toplumda çocuk olamadan yetişen bireylerdende bişey beklemiyorum açıkçası(((
DÜZELİRMİ SİZCE BU TOPLUM ...
. .. ...
90lar müzesini gezmenizi tavsiye ederim
90'lar Müzesi | Müseccel Marka
K.Atatürk
30-40 dakikadır bakıyorum sağdaki neler var kısmına okuyup okuyup aklıma geliyo arada gülüyorum yazanın ellerine saglık her kimse
caterpiller bot - aqua balls -fame city - arı maya silgi - capri sun vsvs
mesela
euro 96 albümü
http://issuu.com/s_gramosli/docs/panini_album_1996/44
1881 - 193∞
Çok iyi yazı gerçekten..saklanbaç oynamak için havanın kararmasını beklerdik..tabi o zaman evimizin önü yanı sağı solu boşluktu.. şimdi o boşluklara komple ev doldurdular ve orada oturuan kimseyi tanımıyorum.. çok güzeldi 90 larda çocuk olmak çoook.
Gerçekten 6 7 yaşlarıma gittim. 1o numara bi paylaşım...
biz bunları yaşıyan nesildeniz yeni nesil için üzülüyorum çünkü çok fazla şey kaçırdılar.
ne zaman
atari salonları
playstation
internet
çıktı işte ozmn tüm ortamlar bozuldu şimdiki çocuklar evden dışarı çıkmıyorlar bizim zamanımızda mahallenin tüm çocukları bi yerde toplanır o yer genelde ya bi arsa olurdu yada mahallenin geniş bir sokağı kimi top oynar kimi bisiklete biner kimi çelik çomak oynardı
özledim o günleri ya keşke zamanı geri alabilsek tekrar ozmn lara dönsek tekrardan gazozuna maçlarımız yapsak ne güzel olurdu
izmarit toplar içerdik![]()
sabahtan akşama kadar top oynardıkmahalle maçı spec.
![]()
güzeldi ama..
Grow up! this is just a car
Birde bahçelerde halılar yıkanırdı cocukken bnm için ayri bir eğlenceydi.
artık ne bahceli evim var nede cocuklugum![]()
evet yazılanları birçoğunu bende yaşadım.. 17 yaşına kadar köyde sonrasında şehirde yaşadım yaşıyorumda hala.. köyde de portakal zamanı gece bahçelerden portakal çalmak; sapanlar ve el feneri eşliğinde savunmasız kuşları indirip ateşte kızartıp yemekti eğlencemiz.köyün içinde karanlık bir yerde yoldan siyah bi kemeri çekerek yılan geçiyomuş gibi milleti korkutmak, evden çaldığımız beyaz çarşafları giyip köylüye ruh gibi görünüp anlaşılıncada dayak yemek..
***** o dönemde o tür korkular vardı..
eski efes cam şişelerini toplayıp bakkala somun ekmeği yumurta peynir zeytin karşılığında takas edip müthiş bir kahvaltı etmek vardı.. yaz günü köyün b*k lu deresinde akşama kadar ÇİMMEK paha biçilmezdi. tarla kenarlarındaki su kanallarında yümek o zamanlar denize tatile gitmek gibiydi bizim için. çünkü piknik e gider gibi hazırlıklı giderdik uzak olduğu için. yaya giderdik tabi.. sonbaharda öğlen sonu köyün merasında göz gözü görmeyinceye kadar top oynamak taştan kalelerle... sonra eve gelince bi ton azar işitmek hatta dayak yemek..
biraz büyüyünce sırayla önce herkesin bisikleti sonra eski peugeot 103 mobiletleri oldu yarışlar da bugüünkü kadar eğlenceliydi tabi..
***** köylüyüz traktör olmadan olmaz.. yazın kazmada tarla sulamada çalışmak yevmiye kazanmak ve onu yakın ilçe merkezinde yemek unutulmazdı.. şehre taşındıktan sonra mahalle hayatı sokakta sabah 4 e kadar sürtmek paha biçilmezdi. gece şırdan a ciğer e kebap a gitmek hala vazgeçilmez..
18 li yaşlardan sonra ehliyeti alınca renklenmeye de başladı tabi hayat.. evdeki arabayı çalıp km halatını söküp aynı km de arabayı geri evin önüne koymak süperdi..(benzini ortaklaşa alıp) o günlerden sonra o kadar tekdüzeleşmeye başladıki zaman hergün aynı gibi...
sonuna yetiştiğim için kendimi şanslı hissediyorum o zaman yasamak kesinlikle cok daha zevkliydi
www.vava.cars
Lapiztes mk7R
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)