bana egzostdan aynını yapmışlardı. ikitelliden basın expres yonune dondum, ters tarafa giden bir polis arabası vardı. sireni açtı arkama dönüp baktım el işareti yaptı dur diye. salak gibi durdum. birşey lazım galiba diye düşündüm

koşa koşa yanıma geldi, hayırdır dedim birşey mi lazım? evrakları ver dedi

evrakları verdim baktı baktı bu egzost ne dedi? sanane dedim

görmüyormusun arabanın muayenesi var, egzostdan kusurlu geçmiş yazıyor orada dedim. böyle gezemezsin dedi, geziyorum senelerdir sorun olmadı dedim. sür aşağı vur yukarı arabayı bağlayacağım dedi, iyice delirdim. büyük ihtimal öyle koşa koşa gelince para alacağını sandı benden, yapma abi etme abi anlaşalım falan.... bende acayip ters gittim ama öyle böyle değil. milleti rahatsız ediyorsun dedi sen beni şuan o kadar rahatsız ediyorsun ki anlatamam dedim. gittik arabayı çektik otoparka, baktılar ettiler, hiç cezanız da yokmuş, öyleymiş, böyleymiş aldım kağıtları otoparktan çıktım bindim taksiye gittim başakşehir emniyete. orada iki bayan vardı saolsunlar anlattım derdimi, onları da çok sakin görünce biraz da sitem falan üste çıktım açıkçası, baktılar yazanın adına falan ne yapacağız şimdi dedim.. bana geçici bir kağıt verdiler bir haftalık mı ne, bununla arabanı al otoparktan dediler, sonra git bir egzostcudan bir yazı al egzost yapılmıştır diye kaşe imza getir bize kaldıralım arabanın menini dediler. gittim aynı taksiyle otoparka verdim kağıdı aldım arabayı. amca da ordaydı. sakın ölme ahirette iki elim yakanda dedim. sende bende beni neden durdurduğunu biliyoruz, senle görüşeceğiz dedim aldım arabamı çıktım. bunların hepsi 45 dakikada oldu...
sizde anlatın vaziyeti emniyette... arkadaş araban anlamıyor neyin ne olduğunu bilmiyor deyin kibarca, otoparktan almak için yazı verecekler size de. sonra aynen benim gibi tanıdık bir egzostcuya bir yazı yazdırın kaşe imza verin düzeltirler. ama arabanızı muayeneye göndertmemeye çalışın. yoksa bir dünya iş başınıza... geçmiş olsun