User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
87 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Oto Yıkama Kimyasal Köpük sıktıranlar ?

Acurol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bu allahın dağında 2 tane yıkamacı var ikisinede sordum ne sıkıyosunuz köpüğün içinde ne var ilaçlı şampuan falan diyolardı gecen dolum yaparken gördüm baya mavi bidon bingoyu yaslıyolar... Bende sadece sus tutturup geçiyorum bi hayratın başını kovayla devam mecbur... Yer olarak Elmadağ Ankara... Gereksiz bi yer yolunuz düşsede uğramayın ankaradan kırıkkale samsun yozgat çorum vs. yerlere giderken mecbur geçeceğiniz bi yer mümkünse 300 kmle falan geçinde görmeyin...
    Gott weiss ich will kein engel sein...

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zıpzıp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    köpügün amacı kiri yumuşatmak tarzikle almaktır bide bu yanı var
    Uzun uzun acıklamıstım da sıldım bı yıkamacının once kopuk vuruyorum bı sorun yasamadım demesı ve bunu savunmasına uzuldum
    Vorsprung Durch Technik

tolgakaynak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kafam karıştı. ben her zaman önce su tutturur sonra köpükletirim ardından durulatırım. 3 işlem olarak yapıyorum.

diğer türlüde köpükle - durula 2 işlem yapılıyor. Hangisi doğru yada yanlış gereksiz...

aTaBeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bir süre bu işi yaptım hatta daha yeni bıraktım oto yıkamamı devrettim. Benimde bildiğim araca önce bir su tutulur güzel bir yıkanır ,daha sonra köpük sıkılır (ama öyle dandik deil marka vs. kimyasal ve TSE belgeli) o köpük gerçekten kiri çözer bunu yakından bakarsanız rahatlıkla görürsünüz , daha sonra araba bol su ile uzun süre (kısa su tutulursa sonuçta kimyasal olduğu için leke o anda kalmasada zamanla mutlaka leke kalır) durulanır hatta bu süre baya uzun olmalıdır. Daha sonrada HEMEN silinir BEKLETİLEMEZ yoksa nekadar dikkat ederseniz edin yine leke kalır... Dipnot iç-dış bir araç Min. 1 saatden erken çıkıyorsa yada siz sıkıştırarak çabuk olsun diyorsanız bilin ki o araçtan hayır gelmez...

zübeyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle hiç sevmiyorum arabanıza cila atın sonra kirlensin gidin o şekilde yıkatın ne cila kalıyo nede başka birşey. kimyasal ne varsa alıyo bir anda.ki boyayada zarar verıyodur kesin....
    Scorpion TypeR

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genelde kendim yıkayıp standart yıkama ücreti ödediğimden dolayı

yağmura falan yakalanırsam araçtan çamuru çıkarmak için

önce köpük süngerlemeden tazik arkasından bidaha köpük süngerleyip iyice duruluyorum miss oluyor 2-3 günlük "tozda" köpük bile kullanmıyorum
    Livestrong

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    toz + yağmurdan sonra tavsiye etmem bildiğn çamur lekesi kalıyor kaportada..

petrollerdeki köpüklerde 5 para etmez bana göre, kaliteli yıkama yapan yerlerdeki köpükler kayda değer. kolay kolay köpükle yıkamam ama ara sıra samet'in (livestrong) tekniğini uygulayıp ilk köpük + su, ikinci köpük + yıkama eldiveniyle lekeli bölgelere girişme + tazzikli su yapıyorum, o da mecbur kalırsam yada arabaya kızmışsam

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    once kopukte dusundugunde mantıklı şoyle kı full camur arabaya once tazdıgı vurursan belkı camurla bırlıkte tazık vursanda cızıyo olabılır kopuk yumusatır kurumus camuru oyle su vurabılırsınde ondan sonrada ıkıncı postayı gıtmek lazım bıkerede cok saglıklı sonuc alınmayabılır yınede dıyorum aklın kagna gıt 20lıraya bıldık marka sampuan al aklın kalmasın onla yıkat
    Vorsprung Durch Technik

ErenErdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çizmemesi için; imkanlar varsa önce ılık-sıcak arası suyla arabaya su tutmak, daha sonra köpük

Asimos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sünger boyanın can düşmanı fırça bile süngerden daha az çiziyo

kimyasal durumunu bilmiyorum ama püskürtmeli sabunlar boyayı çizmiyo
    PSN:dohcvtec99

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim de bildiğim önce su sıkılır kirin kabası alınır sonra kimyasalla temizlenip iyice durulanır. Petroldeki köpükçülere asla uğramam. Giderim tanıdığım yıkamacıya ekipmanımla kendim yıkar ellerindeki basınçlı makine ile de su tutarım. mekanı kullandım diye de 5-10 birşey veriyorum adama 10 numara oluyor.

AL Tdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolgakaynak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kafam karıştı. ben her zaman önce su tutturur sonra köpükletirim ardından durulatırım. 3 işlem olarak yapıyorum.

diğer türlüde köpükle - durula 2 işlem yapılıyor. Hangisi doğru yada yanlış gereksiz...
    yaptığın işlem doğrudur önce su sonra köpük
    ADANADA TEK DYNO
    www. fourtuning.com

tel: 322 458 2 458

megachips ADANA

flexamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bende yıkamacıma gidiyorum ilk olarak tazikli suyu tutuyorum ardından köpüğü sıkıp 2-3 dakka bekletiyorum ( 1 sigara içmiş oluyorum bu beklemede) daha sonra tekrar tazzikli su ardından tekrar köpük sıkıp yıkama eldiveni ile ipeksi dokunuşlarla temizleyip ardında bol su ile duruluyorum.

kaporta bebek poposu gibi oluyor valla
    Rs Racing Garage
    MK2 Ford Focus Silver Bullet
    BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

eser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok zorda kalmadikca 3 yikama disinda baska yerde yikatmam,uygulama yaptirmam arabalarima,gittigim yerler esimiz dostumuz o yuzden sikinti olmuyor kendi arabalarina nasil ozen gosteriolarsa benim arabalarimda da ayni ozeni goruyorum
    Alıntı diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka fotoyla alakası yok,araba canlı bakınca sıfır gibi.2012 model 106 gti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk olarak su tutturmak en mantıklısı bana göre en dogrusu,daha sonra ilaçlı yıkama,içim rahatlasın diye eldivenle ılık su+bol köpüklü sonra durulamak en mantıklısı kurularken meg in cila bezi büyük olandı yanlış hatırlamıyorsam çok iyi oluyor durularken hızlı cila kuruladıkdan sonra inceden nxt ohh yemede yanında yat

Böyle bir yıkamacı bulamadım ama olsun mümkün oldukça böyle yaptırıyoruz hatrımızın geçtigi yıkamacılara .

İz bırakıyor bazı ürünler özellikde jantlar için kullanılan dandik ürünlerde öyle çok sorun oluyor,bazı yerler bilgiin kezzap döküyor abi bak kiri nasıl çıkarıyor diyor bırak benim kirim kalsın,diyorum
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

pepecura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aTaBeY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende bir süre bu işi yaptım hatta daha yeni bıraktım oto yıkamamı devrettim. Benimde bildiğim araca önce bir su tutulur güzel bir yıkanır ,daha sonra köpük sıkılır (ama öyle dandik deil marka vs. kimyasal ve TSE belgeli) o köpük gerçekten kiri çözer bunu yakından bakarsanız rahatlıkla görürsünüz , daha sonra araba bol su ile uzun süre (kısa su tutulursa sonuçta kimyasal olduğu için leke o anda kalmasada zamanla mutlaka leke kalır) durulanır hatta bu süre baya uzun olmalıdır. Daha sonrada HEMEN silinir BEKLETİLEMEZ yoksa nekadar dikkat ederseniz edin yine leke kalır... Dipnot iç-dış bir araç Min. 1 saatden erken çıkıyorsa yada siz sıkıştırarak çabuk olsun diyorsanız bilin ki o araçtan hayır gelmez...

master
    Misafir
    Alıntı aTaBeY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 arabayla 1 saat ilgilenen yer varsa helal olsun.

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı master Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 arabayla 1 saat ilgilenen yer varsa helal olsun.
    1 arabayla 1 saat ılgılenırsen baya buyuk yerin ve fazla elamanın olması gerekıyor heralde.Ama yapan varsa helal olsun

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motorumu yıkarken zincir jant falan yağlı yerleri önce benzin ve yumuşak fırça ile güzelce yıkıyorum sonra köpük sıkıp hiç beklemeden duruluyorum sonra meguiarsın şampuanı ve eldiveni ile tekrar yıkıyorum ve duruluyorum sonra kurulayıp zincirini yağlayıp bırakıyorum

arabadada önce köpük sıkıp duruluyorum sonra meguiars şampuan ve eldiven ile yıkıyorum duruluyorum en son kurularkende bi kat kuruladıktan sonra quick detailer ilede bi kat sile sile geçiyorum tertemiz oluyo

köpükten önce su tutarsanız köpük işlevini pek yerine getiremez belli oranda sulandırılıyo zaten siz bide arabayı ıslatırsanız çok sulandırılmış olucak en iyisi önce köpüğü sıkın sonra durulayın zaten köpüğün amacı zaman kazandırmak boş yere zamanınızı harcamayın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)