User Tag List

Sayfa 3/9 İlkİlk 12345 ... SonSon
156 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Hondalar fabrika garantisi ile atık lpgli(brc)

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FiReWaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dünyada dizelleri var ama türkiyedeki dizele güvenmedikleri için göndermiyomuş japonlar
    bütün firmalar yolluyoda honda niye yollamıyo dizel motoru dayanıklı değil sanırım ?
    Livestrong

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    honda nın 1.7 den aşşa dizeli yok sanıyorum, e o da vergisel olarak boyun büker tr şartlarında, nerden baksan vergiden dolayı 65-70 olur fiyatı. lpg olayını yapmaları firma açısından mantıklı olmuş, dizel alternatif yerine düşünülmüştür derim ben bu işi.

asvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle kimse cahilce konuşmuyor (sen dahil),herkes düşüncesini söylüyor.98 yılından buyana lpg sektöründeyim.Bir lpg markasının distirbütörüyüm ,lpg konusunda firmalara eğitim veriyorum ,yurt dışında seminerlere katılıyorum ,lpg forumlarında moderatorluk yapıyorum ,honda lpg projesine danışmanlık yapıyorum.Şu cahil kelimesini bana değil kimseye karşı kullanmamanı tavsiye ediyorum.Hoş olmuyor!

İkincisi evdeki mutfak tüpü ile araçlardaki lpg sistemlerini bir tutmuyorum.Lpg sistemleri evdeki mutfak tüplerinden oldukça güvenlidir.Teknik detay istersen iletişim bilgilerini ver sana orda bilgi vereyim.Başlıktaki konun dışına çıkmayalım.

Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım kusura bakma da cahilce konuşuyorsun.. evde hiçbir harekete, titreşime, vs dış etkiye maruz kalmayan tüp ile araba üzerindeki tüpü bir tutuyorsan sana diyecek başka söz bulamıyorum..
    www.hitok.org.tr

ÖZENÇLER OTOGAZ
    BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
    www.ozenclerotogaz.com.tr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı asvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    LPG Güvenli bir yakıttır , yıllarca evinde lpg kullandığını unutma hem de basit bir plastik hortumdan geçen gazla....
    Alıntı asvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İkincisi evdeki mutfak tüpü ile araçlardaki lpg sistemlerini bir tutmuyorum.
    en üstteki iletini yazmasaydın tamam haklısın diyecektim. arabalarda kullanılan lpg sistemleri ne kadar güvenli olursa olsun, burası türkiye. her uygulamanın bir kaçak noktasını buluyoruz. muayenelere başkasından aldığı lpg tankıyla girenler çoğunlukta.. hergün yollarda yüzlerce gezen bomba dolaşıyor.. ben lpg'ye pek sıcak bakmıyorum (türkiyede yaşadığımız için). kullananın da yolu açık olsun, kazasız belasız kullansın..

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda nın büyük ayıbıdır dizel motor sunamaması
    1.3-1.4-1.6 dizel üretmek çok zor olmasa gerek yapmayan markamı kaldı
    yok biz artık eskisi gibi beceremiyoruz diyorlar ise ( ki diğer markalara bakınca şüphelenmiyor değil insan ) çoğu marka gibi ortak bir motora girişsinler ayıp değil günah değil
    Bugün dizel motorların çoğu ortak yapım zaten..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg normal şartlar da güvenlide

bu şartları türkiyede yerine getiren insan sayısı malesef az

geçen bi haberde çok büyük miktarda muayenesiz trafiğe çıkmaması gereken lpg li araç olduğu konusunda haber vardı

herşeyi kitabına gore yapsak lpg çok güvenli

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burası Türkiye doğru.Fakat ülkemizde de işler yavaş yavaş yoluna giriyor.ECE-R 67-01 geçildi yakında ECE R 115 regulasyonuna da geçilecek ama zamanla tabiki.
    Fakat belirttiğin gibi artık aynı lpg depoları farklı araçlarda kullanılmıyor.Her aracın ayrı ayrı sızdırmazlık kayıtları tutuluyor.Sizin aracınızda gözüken lpg tankı farklı bir aracın üzerindeyse sızdırmazlık ve muayene yapılmıyor.
    Zamanla herşey daha güzel olacaktır.Hem çevreci bir yakıt olması hem de %40 oranında tasarruf sağlaması nedeniyle lpg yi tavsiye ediyorum

Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en üstteki iletini yazmasaydın tamam haklısın diyecektim. arabalarda kullanılan lpg sistemleri ne kadar güvenli olursa olsun, burası türkiye. her uygulamanın bir kaçak noktasını buluyoruz. muayenelere başkasından aldığı lpg tankıyla girenler çoğunlukta.. hergün yollarda yüzlerce gezen bomba dolaşıyor.. ben lpg'ye pek sıcak bakmıyorum (türkiyede yaşadığımız için). kullananın da yolu açık olsun, kazasız belasız kullansın..
    www.hitok.org.tr

ÖZENÇLER OTOGAZ

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda,Hyundai'den dizel motor alsın karizma 0'lar da

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nee lpg mi? ıyyygh kaka honda

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sen hondasın çin malı araba değil.Serviste lpgyle ne işin var adam gibi bi dizel getir sınıfında birinci ol...
    Bi Hyundai kadar olamadılar , eski güzel modellerinin şöhreti üzerine yürüyolar hala bance.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg ye güvenmiyorum diosunuz da ben 3 araca taktırdım lpg 3üde baba gibi sağlam faturalı kaliteli işçilikle yapıldı ve gönül rahatlığıyla kullanıyorum

ha türkiyede bazı arabalar bomba gibi geziyor diyorsanız o araç kırmızı ışıkta yanımızda duran araç olabilir aracın kullanıcısı eşşekse adam merdiven altı tüple geziyorsa ister dizelle ister benzinle gezin yapabilecek bişeyiniz ztn yok ki
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    .........+1

Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lpg ye güvenmiyorum diosunuz da ben 3 araca taktırdım lpg 3üde baba gibi sağlam faturalı kaliteli işçilikle yapıldı ve gönül rahatlığıyla kullanıyorum

ha türkiyede bazı arabalar bomba gibi geziyor diyorsanız o araç kırmızı ışıkta yanımızda duran araç olabilir aracın kullanıcısı eşşekse adam merdiven altı tüple geziyorsa ister dizelle ister benzinle gezin yapabilecek bişeyiniz ztn yok ki
    www.hitok.org.tr

ÖZENÇLER OTOGAZ

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mesele lpg ye güvensizlik değil yanlış anlaşılmasın.Benim rahatsız olduğum eleştirdiğim kon min.40ooo e alınan sıfır bi aracın ; distrübitör tarafından daha servisten çıkmadan orjinalliğini bozarak satması...Her sınıftan aracını 15 senedir dizel getiren ve peynir ekmek gibi satan firmalarla bu şekilde baş etmeye çalışmak kendi ismini zedeliyor bence.

kurpat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lpg'den dizele döndüm gayet mutluyum....

Honda'nın durumu teknik açıdan mantıklı, normal yakıt maliyetleri ile bakarsanız dizel motorun maliyeti-külfeti ile benzinli motor geliştirmek-satmak mantıklı değil... benzini 1,5 TL motorini 1,2TL'den düşünürseniz +5.000 TL verip dizel araç almazsınız ...

ancak global anlamda petrol fiyatları, yakıt üzerindeki vergilerle şiştiği için Honda TR gibi bazı ülkelerde şabalak gibi kaldı... bence de şu an bu hatayı-eksikliği başka hata ile düzeltmeye çalışıyor...

şu an var mı bilmiyorum amerika'da civic'in doğal gazla çalışan çevreci modeli vardı... dönüşüm değil direk honda tarafından geliştirilip yapılmış bir model... kendi teknolojisi ile lpg yapsa eywallah ....

teknik olarak hangi açıklamayı yaparsanız yapın, Türkiye'de yaşıyoruz ve ben fiiliyata bakarım, Honda'nın servisinde çalışan eğitim almış personele de güvenecek değilim... Honda TR hatasını hata ile düzeltiyor Honda markasının değerini düşürüyor... örnek vereyim merc 1,6 supercharger motoru Mercedes Benz Türk gibi diğer bazı ülke distribütorlerinin baskısı ile geliştirildi, kendi ölçeğinde deli gibi de satıyor. Honda TR bunu yapmıyor, servis montajlı lpg'li Civic 50.000TL+ fiyatlara satacak, piyasada jettalar, focuslar, passatlar, golfler, fluenceler, c4'ler vs vs vs'ler aynı paraya dizel satarken

not: net honda sempatizanıyımdır, bu duruma çok sıkılanlardanım

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    civicde şole 1.6 crdi 128hp bi motor fena olmazdı

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

cMg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi honda yıllardır TR'de dizel motor getirtmiyor nedenini bilemiyorum ancak alan kişi sonradan LPG taktıracağına serviste takılması daha mantıklı, yani bunun prestij ile ne alakası var? taktıracak adam her türlü taktırır bende normal civic felan alsam bende taktırırım.
    LPG güvenli değil felan denilmesi zırvaları halen daha yapılıyor ilginç, bu arada aracım benzinli savunmuyorum LPG yi felan sadece boş boş kötülenmesi felan değişik yani

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    brc iyidir ama yine iyi olmuş chevrolet te bu uygulamayı yapıyor iyi oldu bence

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar neden bu lpg olayını bu kadar büyütüyosunuz ben anlam veremedim , yurtdışında hondanın fabrika çıkışlı lpg li araçları zaten mevcut , adam fd6 kasaya hayrandır ama yakıtından korktuğu için lpg takılıncada garantiden çıkacağı için alamıyodur işte garantiden çıkmaması bu adama yarar , bunun tartşılacak yada kalp kıracak ne tarafı var ne güzel işte adam hem istediği araca sahip olacak hemde az yakıt parası verecek ve de garantisi devam edecek

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Honda diesel getirse ne olacak ki..
    Elinde tek bir motor var.. 2.2 cdti

Civic e taksa onu ne kadara satacak?
    ÖTV güncellemesinden sonra 90bin liraya mı.. Diesel Accord da 120 falan olur herhalde..

Boşversenize..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)