Yagin kararmasindan bahsetmiyorum,motor icinin kararmasindan bahsediyorum.
Castrol kullanan arabanin ust kapagi acildiginda bir iceri bak bir de mobil 1 kullanan arabanin motor ust kapagi acilinca iceri bir bak denk gelirsen.2si de benzer viskositede kaliteli 10-60 yaglar aralarinda atla deve olacak degil isteyen istedigini kullansin.
Dalga gecer uslupte pembe membe abuk subuk yazacagina anlamadigin yerleri sorarsan ben de eksik yada yanlis anlasilacak bicimde yazdigim yeri duzeltirim."Motor ici" diye belirtmedigim icin duzeltiyorum bundan sonraki cevaplarinda bilgi eksigim varsa bile duzgun bicimde uyarmani bekliyorum arkadasim.
Baştan doğru yazsaydın sıkıntı çıkmasaydı keşke.Ama dediğinde haklısın , motor içini temizlerse motorun içindekiler daha temiz çıkar.
Forumda yağ konusunda o kadar boş atıp tutan var ki artık sıkıldım bunlardan.
ben castrol 10-60W kullanıyorum,
mobil 10-60W kullanıp yağ sıcaklığı ve yağ basıncı logu alabilen biri var mıdır?
Built to fall....
Arac stock mu? ne gibi modifiyeler var? Hepsini tam olarak turbo basincin dahil yazarsan mantikli bir yorumda bulunabilirim. Korlemesine sunu kullan bunu kullan demek istemiyorum.
Yag sicaklik gostergem yok ama full boostta yag basinci 7.0 x100kpa civari,belki biraz daha fazlasi ama stabil,rolantide de 1.0in altina inmiyor.castrol kullanirken isindiginda 1.0in cok az altina inebiliyordu.definin warn setini 0.9a ayarladm mobil1 de isindiginda bile rolantide altina inmiyorum.castrol arada uyari veriyordu isindiginda ayni durumlarda yani gazladiktan sonra rolantide beklerken.
Bilgiler icin cok tesekkurler yağ onemli oldugunu biliodum ancak bu kadar detaylarini bilmiordum cok iyi oldu bu bilgiler... Bugun bircok yagciya gittim castrol icin yok dediler ana bayiye gittim nerde bulabilirim diye satisdaki arkadasin soyledigi tws serisi edge sport oldu dedi bende onu aldim ama motul'u deneyecegim bidahakine yabanci forumlarda kullananlar cok memnun ve mechanic nickli arkadasin paylastigi bilgiler hosuma gitti.. Tekrardan yardiminiz icin saolun
☻/
/▌
/ \
walla bilmiorum anlamadım bende burda arkadaşlar onerdi gittim bikac yağcıya kimsede bulamadım dedim bari ana bayiye gidim kimde varsa ismini versin sordum adama tws 10w-60 kimde bulabilirim dedi adam onun ismi degişti edge sport oldu... bende şaşırdım ama ana bayi böyle diyince yapcak bişiy yok dogrudur demekden baska dedik 10w-60 edge sport aldık.. Ana bayi böyle yaparsa yagcılar ne yapsınn :S
☻/
/▌
/ \
Maalesef Motul'un Motul olduğu POE bazlı 300V serisinde partikül filtreli dizeller için bir yağ yok. PAO bazlı diğer sentetik serilerinde var ama onun da teknik olarak mobil1 ve castrol edge'e fiyatı haricinde bir üstünlüğü bulunmuyor.
Ve evet, partikül filtreli dizeller için özel olarak geliştirilmemiş yağlar partikül filtresine sorun çıkarabilir.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)