User Tag List

Sayfa 3/8 İlkİlk 12345 ... SonSon
139 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: TSK'nın Gözbebekleri Bordo Bereliler Kimdir ?

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cevabını evrenoz vermiş zaten

bir bordo bereli çok zor şartlarda eğitim alıyor ve o eğitimin altındanda her babayiğit kalkamıyor basına eğitimle ilgili çıkanlar çok ufak kısmı aslında bilmediğimiz bir çok zorlu eğitimden geçiyorlar

bir asker tanıdığımın dediği en çok eğitim zahiyatının bordo bereli eğitimlerinde verildiğidi
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

Redbull - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bordo bereli çok özel bir birliktir sınır bekçileri değil onların görevleri çok farklıdır.
    Kısa bir süre beraber görev yapa bilme sırsatı bulmuştum.
    A timi Subay B timi Astsubaylar'dan oluşur.

Hedefleri belirlenmiş yerlere nokta operasyonu yaparlar ve daha bir çok özel operasyon.

Sınır karakollarında verilen zayiatların çoğu çok yönden yetersiz karakol ve sabit hedef olmanızdan kanaklanır.
    Son saldırıda siz oraya 49 personeli olan bir karakola hepsini bordo bereli koysanız 24 değil 12 şehit veririz asıl yanlış siz sabit siniz hergün aynı yerde aynı şeyi yapıyorsunuz onlar sizi gözetliyip not alıyor planlama yapıyor ve eyleme geçiyor.
    Ve size üç kat sayınızda terörist roket ve bomba atarlarla doçka larla saldırıyorlar yani yağmur gibi üzerinize mermi ve mühimmat yağıyor.
    Buradan sağ çıkma imkanı gerçekten çok az. Bu baskınları yememek için önleyici istihbaratınızın çok iyi olması lazım.

önlem
    1 Sabit kalmayacaksınız siz onları bulucaksınız.
    2 Karakol değil kale inşa edeceksiniz. (Not :Toki bu kale inşaatlarına başladı tabi bu bir süreç)

Bu arada buradan da tekrar 24 şehit ailesine ve tüm şehit ailelerine yüce allahtan rahmet ve baş salığı dilerim.
    Bu ülke onlara çok şey borçlu bunu hiç bir zaman umutmayacağız.

Durango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Atlanılan bir nokta var. Bordo berelilerde uzman çavuşlardan oluşan C timide mevcuttur.

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu toki menzusunu biraz açarmısınız?

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    askerdeyken tatıle yanı bıraz dınlenmek ıcın kastamonuya goreve godnerılen bı komutanım vardı herseferınde ozel kuvvetler yarısmasında derecelı oldugunu soyluyrdu hep anlatrdı gecelerı nobetteykenbordo berelıymıs megersem
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu toki menzusunu biraz açarmısınız?
    şu şekilde anlatayım yapılan karakollardan biri herkesin bildiği aktütün karakolu

bu eski hali

buda yeni hali aynı karakol

toki karakolları modernize ederek rpg lere bile dayanıkla hala getiriyor şu anda kademe kademe yapılmaya devam ediyor

üzgünüm şu anda daha büyük resim bulamadım
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

YunusAydn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türk'lerin gururu bu askerler..

Ahmet_28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bordo bereler bu ülkenin göz bebekleri.yakaları brove dolu.eğitimleri iyi silahlarıda iyi gerçekten.bizim timdeki kanasın namlusu sağa dürbün sola bakıyordu

bu arada ''JÖH'' leride unutmamak lazım.onların hakkıda ödenmez,daha çok arazideler ve sürekli sıcak temastalar.

allah hepsinin yar ve yardımcıları olsun rabbim hepsini korusun.
    barnak bassam olurmu ?

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almanyada 2004te yapilan dunya ozel kuvvetler sampiyonasinda Amerikanin unlu Delta Forcelarini geride birakarak 1. olmuslar.. (bunu bilmiyordum)

Hrriyet

birde hedef atisinda en yakin rakipleri rus ozel birligini (en iyi dereceleri 140 metre) 200 metre rekoruyla geride birakmislardi..

ayrica kilit acmada 7 saniyeyle en yakin rakipleri amerikan deltaforcelarini (13 saniye) geride birakmislardi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M power Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu şekilde anlatayım yapılan karakollardan biri herkesin bildiği aktütün karakolu

bu eski hali

buda yeni hali aynı karakol

toki karakolları modernize ederek rpg lere bile dayanıkla hala getiriyor şu anda kademe kademe yapılmaya devam ediyor

üzgünüm şu anda daha büyük resim bulamadım
    bence bunlara gerek yok.. boşuna masraf

mesela orduevlerini yenileyelim sürekli, yada balolarda havyar şampanya fln ikram edelim..

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    34 tane bordo berelı casa uçağı düştüğünde şehit olmuştu bu olay neydii?

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu zmana kadar nerde ne iş yaptı bunlar o zmn neden 40Bin'e yakın şehit verdik
    Ne bereli olursa olsun bence beresinin ne olduğu değil yaptığı icraati önemli..
    Bu adamları bilgisayar ekranlarında poz verirken değil dağlarda operasynlarda görmek isteriz

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fsunnetci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu zmana kadar nerde ne iş yaptı bunlar o zmn neden 40Bin'e yakın şehit verdik
    Ne bereli olursa olsun bence beresinin ne olduğu değil yaptığı icraati önemli..
    Bu adamları bilgisayar ekranlarında poz verirken değil dağlarda operasynlarda görmek isteriz
    burda bır yanlış var 40 bın şehit vermedik 40bın ınsan öldü, yaanı 40bının içinde teröristerde var uyandırayım

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Serkan06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi kaç eğitim birliklerine girme şansım olmuştu,askerlğin uç noktasında bu adamlar, disiplini kendi içlerinde yaşıyolar, acaip profesyoneller...
    farkı yaratan ayrıntılardır...

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burda bır yanlış var 40 bın şehit vermedik 40bın ınsan öldü, yaanı 40bının içinde teröristerde var uyandırayım
    İç işleri bakanlığının verdiği verilere göre 30 bine yakın Terorist öldürülmüş ama bir okadarda bizim vatandaşımız öldürülmüş yani yukarda verdiğim rakamda terorist değilde normal vatandaşlarda var evet bence onlarda şehittirler benim gözümde

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben askerdeyken yani daha 1 ay oncesine kadar her zaman herkese soyledim bunu hatta yazicisi oldugum harekat ve egitim subayi yuzbasiyada;oda hakverdi bana ,cunku daha yeni hakkariden gelmisti izmire 2 yillik mecburi hizmeti tamamlayip ve odaya isimligi ile sehit askerlerinin fotografini asmisti sadece diger ustegmenlerde iphonedan facebook guncellemesi yapiyorlardi o gunlerde.

Zaten asker olarak tek saygi duydugum ve asker dedigim kisiydi koskoca egeordu ve istihkam egitim okulu komutanliginda tahmini asker sayisi 35bin bahsettigim yerde siz dusunun buyuklugunu

Bizim gibi adamlari buraya getirip askercilik oynatip garsonluk temizcilik copculuk soforluk ve daha aklima gelmeyen binbir turlu sacma sapan ozel hizmet islerinde kullanmaktansa 50bin tane bordo bereli kalifikasyonunda asker hazir bulundurup adamlara 10bin dolar maas verseniz kimsenin giki cikmaz gercekten bir ordumuz var diye guvenebiliriz ama tabi boyle birsey oldugunda ustegmenin corabini koklayip degistirecek reveranslarla su verecek usagi nerden bulacaklar.Kisa donemler neysede uzun donemlerin ben dayak yediginide kufur yediginide her isi yaptiginida gordum dudagi patlayan ustu basi yirtilan adamda oldu kac kere.Hakedende varmiydi vardi tabi o ayri konu ama zaten hesabi yapilsa yine ayni masraf gidecektir orduya.

Kisacasi once ordunun tamamen ama tamamen bastan yeniden yapilanmasi profesyonellesmesi lazim.

Biz istihkam egitim merkez komutanligi istihkam egitim alayiydik yani o ellerinde mayin dedektoru ile araziye gidenler bizden egitilip gidiyordu guya hatta ben 3 aylik faaliyet takvimi hazirladim yuzlerce sayfa,o takvimlerdeki egitimi alsa zaten hepsi birer super asker olurdu ama ben aci gercegi soyleyim sehit olan askerlerimizin %90i maalesef tum askerlik hayati boyunca ya 3 kere bilemedin 5 kere mermi atmis adamlardir

Bunun tum suclusuda rutbe yukseltme derdindeki komutanlardir.Rutbede nasil yukselir gostermelik islerle

Mintika yatak iyi toplama virt zirt

Zaten denetlemeye belli basli adamlar giderler denetleme iyi gecer

geri kalanda ot yol cop topla cay getir yer sil tum acemilik boyunca sonra hakkari bilmemne sinir karakoluna git terorist ilk saldirdiginda napacagini sasir kor kursuna can ver...

Yaz yaz anlat anlat bitmez o yuzden kesinlikle askeriyenin tamamen ama tamamen degismesi lazim arkadaslar.Batidaki bir rutbelinin aldigi maasla yasadigi luksu sivilde yasamasi icin atiyorum 1 tl aliyorsa sivilde 6tl almasi lazim o kadar diyorum gerisini siz dusunun

eeagle0
    Misafir
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence bunlara gerek yok.. boşuna masraf

mesela orduevlerini yenileyelim sürekli, yada balolarda havyar şampanya fln ikram edelim..

Bu söylediğine katılmıyorum. Ben bir asker çocuguyum ordu evleri sürekli yenilenen veya eylencenin sınır tanımadıgı parti baloların düzenlendiği mekanlar değildir. Babam 1 senedir güney doğuda görevde ve yaklasık 1 senesi daha kaldı. Gittiği günden beri orada orduevinde kalıyor. Kaldıgı orduevinin ucuz bir pansiyondan hç bir farkı yok. Ayrıca ordumuzun orduevine de karakola da o kansız itleri bombalayacak jetleri kaldırmaya da gücü yeter kendinizi sikintiya sokmanın geregi yok

Saygılar

emrah-58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M power Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim bordo berelilerden değil bu arkadaki resimlere bakarsanız bıyıklı üniformalı askerleri görürsünüz türk askeri sadece ama sadece dağda yoğun bir operasyondaysa traş olmaz onun hericinde devamlı traşlı ve bıyıksız gezerler
    Bu resimdeki Türk askeri değil!! Bu bordo berelilere özenip cesaret ispatı yapmaya çalışan birisi hesapda o hayvancağızı o hale getirerek kendini cesur ve kudretli ilan ediyor.. Bununla ilgili netde bilgi vardı orda okumuştum..Bir bordo bereli bunu yapmaz yapıp birde fotoğraf çekilmez.
    BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME ' PDR DENT REPAİR

kickboxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ROJ Tv 23 Şubat Haberler ... 1 --- 41 ASKLER ÖLDÜ - YouTube

bu adamlar nasıl türkçe konuşup haber yapıp böğle net karsıt yayınlar yapabılıyor kapatılamıyormu bu kanallar
    Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)