Arkadaşlar bence çok fazla ve gereksiz muhabbetler dönmüş. Öncelikle bazı arkadaşların gerçekten rx8 ile ilgili önyargısı var bunun sebebi nedir anlayamadım. Bunu söylememin nedeni s2k kadar rx8 gitmez demeleri. Arada abarttığınız kadar büyük bir fark yok. Bakın fark yok demiyorum ve s2k da beğendiğim bir arabadır. Hatta arac alacakken rx8 ile s2k arasında kaldım ve rx8 tercih ettim.Spor araç istiyordum coupe veya cabrio, arkadan itişli yani gerçek spor araba kategorisinden bir araç. Bu arada şunu da söyliyeyim hot hatch araçlar spor araç değil bana göre. Dış görünüş olarak , oturma pozisyonu olarak, önden çeker olmalarından dolayı.Spor araç kavramı başkadır. Yine yanlış anlaşılmasın bu laflarım, kimsenin aracını kötülemiyorum kendi düşüncelerimi söylüyorum ayrıca hot hatch sınıfından beğendiğim birçok araç var ve kullandığım ama onlar ayrı bir sınıf. Bu tercihi yaparken s2k nın düz yolda daha iyi gittiğini biliyordum ama her gün rolling yapmıyoruz yani. Rx8 in 4 kişilik olması, iç hacmi,konsolunun güzelliği, kısacası daha saymadığım bir sürü konfor özelliği benim için otobanda 2-3 boydan daha önemli açıkcası. Verilen paralardan bahsedilmiş s2k nın içine oturunca o parayı hak ettiğini düşünüyormusunuz? Amacım kimseyi kötülemek değil yanlış anlaşılmasın ama s2k nın suni bir piyasası var şu anda. İnsanlar bu tarz araçlara para harcıyorlarsa sadece ve sadece gittikleri için vermiyorlar bu parayı. Sırf gitmesi için alıyor olsaydım sx alır yüklerdim aynı paraya... Spor araç kategorisindeki bu araçların değerini bilip keyfini çıkarmak lazım şu anda isteseniz de bu tarz bir aracı sıfır olarak alamıyorsunuz ne honda ne mazda üretmiyor artık. Bir de yakıt konusu var bu tarz araçlar 3 aşağı 5 yukarı aynı yakıyor. S2k ile rx8 arasında 100kmde 1-2 ltlik yakıt farkı var ki bunu da hesapladık yılda 12.000kmden fazla yapıyorsanız s2k az yapıyorsanız rx8 avantajlı oluyor vergiden dolayı ;) Bu arada yanılmıyorsam MTZ nickli arkadaşımız da pist günlerinde turbo s2k ile aynı süreyi yapmıştı. Zaten mazda da bunu söylüyor biz rx8 i virajları hızlı dönsün diye yaptık. Ki gerçekten de drift konusunda da çok başarılı bir araç. Verdiği tepkiler , kontrolü çok iyi. Tabiki herkes aracının potansiyelini üste çıkarmak ister rx8lere birşeyler yapılması da bundan yani amaç s2k geçmek geçilmek değil. Zaten bu aracı tercih edenin düşüncesi farklıdır. Berk arkadaşımız da aracın potansiyelinin olduğundan bahsetmiş örnek olarak da bir s2k videosu koymuş bunun amacı da zaten s2k iyi gidiyor ama rx8ler yapıldığı zaman bazı koşullarda s2k ya yakın sonuç verebiliyor söylediğiniz kadar gitmiyor değil demek istiyor ama bir çok kişi bunu yanlış anlamış ve çok yanlış bir üslupla konuşmuş. Rx8 konusunda berk in bilgisine güvenirim fakat çok fazla üstüne gelinmiş sanırsam. Neyse bu tarz konuşmanın birbirimizi kırmanın anlamı yok bence. Saygılar...