Z3M e laf yok :D hala posteri durur
Aynen ben viyadükte karşı şeride atlayan araba biliyorum rubiconla geçemezsin adam s2000 le geçmiş bariyeri :D
Printable View
Senin S2000 satılırken en son 2010 daki fiyatından haberin olmadığı kesin. Amerika fiyatları MX5 22 bin küsür USD S2000 34.000 USD arada %35 fiyat farkı var. Türkiyede de hatırladığım kadarı ile S2000 110 bine satılıyordu. Sizce arada 8-10 bin mi fiyat farkı var. İkisi aynı katagori ise o zaman Diathsu Copen de aynı kategoride. Bu ne mantıktır anlamadım. Bir arabanın fazla satması demek daha iyi olduğu anlamına gelmez. Bu insanların alım gücü ile ve beklentileri ile alakalı. Convertible ve yürüyen araba almak isteyen adam parası yeterse gider S2000 alır MX5 almaz. Haa dersen ki aman convertible olsun ama çok çok hızlı gitmesin dersen o zaman MX5 alırsın.
S2000'in de ağırlık dengesi 50:50 kötü yol tutsa handlingte ve pistte rx8 den iyi olmazdı.Ama bozuk,tozlu asfaltta rx8 daha dengeli olabilir.
en son 85 bindi s2000 nin ve mx5 72.000 falandı.Ben ikisinide takip ettim fazlasıyla , ikisi de roadster dir arkadaşım ikiside aynı katagoridir aynı sınıftır lütfen biraz araştır.. Mx-5 almazmı parası olan ? yanlış anlamada yurt dısına cıkmadın herlade :) bi git bakalım ingiltereye kaç tane s2000 gorucen :) Ben sana sölimmi 2 sene önce gittim import daylerede katıldım zamanım yettiyince bir elin parmaklarını geçemez s2000 sayısı :) Ama her sokakda bir mx-5 hatta bir skyline bir supra görebilirsin.Ama yok s2000 zaten dunya capı satısı 100.000.. diğer yanda Bir milyon satmış bir arabadan bahsediyoruz..
Siz benim yazdıklarımdan gerçekten hiç bir şey anlamıyorsunuz çünkü savunduğunuz şeyi o kadar körü körüne savunuyorsunuz ki gerçekleri göremiyorsunuz.
Berk Bey
Lütfen daha önce yazdıklarımı cevapla oradan oraya atlamayın. S2000 2litre dedin tork için hacim gerekli olduğunu kabul ettin ama RX8 tork olarak daha yüksek çıktı.
Kapılar 100 kilo dedin kapılar toplam 40 kilo çıktı.
Bana basit diyerek hakaret ettin sonra ben bişey demedim dedin.
Şimdi de yok dişli ile torku birbirine karıştırıyorsun oradan kurtarmaya çalışıyorsun saçmalıyorsun. Her zaman en küçük dişliyi çevirmesi daha zordur doğru ama dişli tork üretmez motor tork üretir. Dişli sadece gücü aktarıcıdır.
Ben kamyon mantığını diğer zeki RX8 kullanıcısı arkadaşın için verdim Wenkel tork üretmiyor demedim tam tersine araba için yeterli üretiyor Ottolarda tork için hacim ya da aşırı besleme gerekli. Zeki arkadaşınız dedi ya krankta 600 nm tork alıyormuşsunuz. Bende onun için söyledim O zaman kamyon ya da otobüslere yüksek hacim yerine wenkel taksınlar diye.
Genel olarak konuştum berk fakat birçok kişinin ailesi s2k ya sıcak bakmadığından ya rocco ya rx gibi araçlara yoneldi bircok insan işte hala kulaktan dolma yok kopuyo yok yerinde durmuyo yok dengesiz bende bunu anlamıyorum neye gore dengesiz kime gore dengesiz bu1. cisi 2. olarak km ne derse desin Z3M coupe kadar güzel araç nadir hatta yeni çıkıca ferrari FF i çok benzetirim Z3M e bu araç gerçekten yetenek isteyen bir araç sağlamını bulmak ımkansız sağlam olanlarda dunyayı istyolar kullandım ve beni ürküten nadir araçtır 3 viteste 4 te hala kopmaya devam ediyo vites küçültmek için heel and toe şart hata tölöre etmiyo:D
Yok yurt dışına çıkmadım. Sadece senede 5-6 kere havaalanına gidip uçak kaçırıp geri geliyorum senelerdir. Daha uçağı yakalayıpta çıkmak nasip olmadı. Arkadaşım dalga mı geçiyorsun.12 ayın 2 ayını işim gereği avrupada geçiriyorum her sene. En son UK S2000 owners club toplantısına 100 den fazla araç katıldı.
Tamam haklısın MX5 S2000 den iyidir. Tartışmaya gerek yok.
Tartışmıyorsan neden yazdıklarımı çürütmeye çalışıyorsun. Sana amerika satış fiyatlarını söylüyorum %35 fark var diyorum inkar ediyorsun sonra da Sapla saman değiller diyorsun. Birisi 2 litre 240 hp diğeri 1.8 litre 120-150 bg. Sence fiyatları bu kadar yakın olabilir mi. Birde pist derecelerine bak istersen aralarında kaç sn fark var. S2000 tamam rahat ve geniş değil ancak sürüş dinamiği olarak MX5 den de RX 8 dende daha iyi olan bir araba.
Tartışmıyorsan neden yazdıklarımı çürütmeye çalışıyorsun. Sana amerika satış fiyatlarını söylüyorum %35 fark var diyorum inkar ediyorsun sonra da Sapla saman değiller diyorsun. Birisi 2 litre 240 hp diğeri 1.8 litre 120-150 bg. Sence fiyatları bu kadar yakın olabilir mi. Birde pist derecelerine bak istersen aralarında kaç sn fark var. S2000 tamam rahat ve geniş değil ancak sürüş dinamiği olarak MX5 den de RX 8 dende daha iyi olan bir araba.
350Z ile rx8 nasıl aynı kategorinin araçlarıysa mx ilede s2k aynı kategori içerisindeler fakat ne bi rx 350Z olablir nede bi mx bi s2k olabilir fakat aynı segmentin araçlarılar
kaldı kiş 350Z in eşdeğeri segmentinde r2 dir 370Z ise r3 tur şimdi diyarbakırda radyosu olmayan adama bile sorsan 370Z in yanında rx biraz zayıf kalıyo e tabi yıllar geçtikçe s2k nın rakipleride baya hızlandı ve guzelleştiler yeni Z4 yeni SLK yıllar geçtikçe rakipler hızlandı konforları arttı fakat hiç birisi s2k ve mx kadar çizgilerini koruyamadılar ben mx5 in yenisini açıkcası çok beğeniyorum almayı düşnmedim değil şuan nette bitane vişne rengi var cooper S almadan once almayı düşüğndüm fakat yinede yetmedi gitmiyo ha güzelmi evet belki tip olarak cooperdan bile guzel ama bana gorunduğu kadar gitmelide:D
napıyor bu rx8 ler ucuyormu en hızlısı ne yapmıs neyı gecmıs yukleyen ne kadar yuklemıs ne kadar guc cıkarmıs
rx8 cok gereksız
425WHP RX-8 Turbo By Turblown Engineering - YouTube
BMI Racing. Four Rotor RX8. Snap-On Tools. And a lot of noise... - YouTube
3 Rotor Rx8 with GT47 - YouTube
Supercharged RX-8 327 WHP - YouTUbe
Hepsi farklı kombinasyonlar. Daha istermisiniz :) Şöyle saçma yorumlar yapmadan lütfen biraz araştırma yapın
TR dekılerden bahset
ısterse jet gecsın kanatlanıp goklere cıksın surda anket acsan s2k nın veya muadılı segmentındekı arabayla anket acsan tırt olur rx8
TR de turbo RX-8ler vardı bi tanesi satıldıgı için setup ı söküldü, bi tanesi motor kırdı diğerinin akıbetini bilmiyorum. S2000 segmentini biraz açarmısınız acaba bizde öğrenelim. Yok hala s2000 le RX-8 in aynı segmentte oldugunu iddaa ediyormusunuz ? Ozaman CLS350de RX-8 ve S2000 le aynı segmentte
bana bır tane elle tutulur yırta yırta yurumus rx8 goster
TR'de rx8 starbucksın önüne çekilir sarışın güzel bi hatun yanına alınır oturulur :)
:D:D:D
aynennn ıste nokta bu bunun ustune ne yazıyımm
yanı sızler rx8 lerınız ıle ugrasmaya devam edın bıraz yurutun hızlandırın da guzel guzel hondalar ıle vıdeolarınızı paylasın bende guzelce ızleyım
sonra hep bırlıkte ınanalım ınanmak basarmanın yarısıdır ınsallah yurutursunuz
bu da benım dusuncem sonucta herkes guzel seyler soylemez
Arkadaşlar RX-8 lere bu kadar çok haksızlık yapmayın. Araba gerçekten çok güzel al benisi olan bir araba. Wankel motor ile anladığım kadarıyla Türkiye'de çok tecrübe edinilmemiş. Arkadaşlar da yeni yeni uğraşıyorlar. Eminim yakında öyle bir RX-8 çıkar ki hepimizi çok şaşırtır ve arabanın piyasası bir anda değişiverir. Zira biz de zamanında RS leri yürütmeye uğraşırken ciddi eleştirilere maruz kalıyorduk. Ama şimdi bakıyorum da RS ler hem yürütülüyor hem de çok beğeniliyor. Piyasası da epeği yükselmiş durumda.
Bence RX-8 de aynı duruma gelecek. Yeter ki sizler para harcayıp şu arabalara yurtdışında yürütmek için ne yapılıyorsa aynısını Türkiye' de de yaparak yürütebilin. Bakınız Şef Kadir üstadın White RS' e. Yurtdışında RS lere ne yapılmış nasıl verim alınmış hepsini inceledik baktık ettik ve en doğru parçaları alabileceğimiz en uygun yollarla alıp taktık. Şu anda White RS draglarda çok iyi dereceler çıkarıyor. Kendi klasmanının kat kat üstündeki araçlara kafa tutuyor.
sesi dışında pek bi özelliği yok ya rx8in sonra şehir içinde 16- 17 litre yakan bi araba alt tarafı 550 hp skyline 15 litre yakıyor. :D
Yiğitcim anlatamıyorum. Segmentin aynı olması demek bu iki araba birbirine rakip demek değildir. Sen bunu anlamıosun. Sen diosun ki Mx 5 S2000 in rakibidir. Senin hayatın kadar ben otomobil sektörü ile uğraşıyorum bana laf cambazlığı yapmayın. Dünya kadar araba var ancak bir o kadar segment yok. Aynı segmentte olmaları demek rakip oldukları anlamına gelmediğini anlatmaya çalışıyorum ama işi laf cambazlığına getiriosunuz.
ne rx 8 miş arkadaş milleti germiş yok *** gibi çok gibi tırt mırt.
dunya orneklerıne bakarsak 10. sn2ye kosan N/A ekk20 ler war..bnde TR sdanrtlarında yaptım aracımı cok sukur kendıme gore bı yerdeyım..boswerın dunya orneklerını TR de yapın elle tutulur bısı gosterın bos sıkmayın burdan..:heyoo:
kcann_220
ya gecin gecmeyin hatta delin yarin sonra dikin cok muhim seyler degil..burda demek istedigim 200-250hp araligindaki arabalar bunlar stok halde degil mi ?hepsi birbirine yakin arabalar..sevmedigim olay su honda iyi guzel hem ucuz hem de performansli bir araba klasmaninda..AMA şu honda fanatikligi beni gercekten honda dan soguttu honda gecilmez imaji vermek,honda soyle honda boyle..hepsi guzel arabalar iste illa hondaya rakip olan araba tütü kaka diye birşey yok..
Seko seni bi Goncayla tanıştırmak lazım :)
Rx8 i çok seviyorum özellikle r3 gitmesin ama dursun izleyeyim modeli ..
Bu kadar kelime oyunlarına gerek yok .. Bu işler takım tutmak gibidir .. Bence de rx8in zayıf performansı var ve bu böyle diye arac sahiplerinin boynu bükük gibi bir trip oluşmasın. Ogulcan ı ve mutevaziliğini çok sevdim.. O yüzden arabası gitse gitmese ne olur ..