Güncel çekeyim ben de, şirkette 3 tane focus var hepsi de 20k km'nin altında.
3'ü de titriyor, vites geçince kafamızı ordan buraya falan vuruyoruz. Olay sadece dsg değil yani..
Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
Golf 8R / 48.40 @Körfez
Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark
DSG şimdiye kadar duyduğum 2 den 3 geçişte kaçırma yaptığı oluyormuş
Dsg ye 600 700 kg agirlik koydugumuzda oldu
310 hp bindigim su an ki aracimda dsg
Takriben 7 farkli dsg arabada bugune kadar nerden baksan 100.000 km yapmisimdir.Cok sukur en ufak sorun yasamadim.Kimseye kullanmayi bilmiyor demiyorum ama kullanmayi bilmek lazim.Cok basit trikleri var
Tabiki aklima gelenleri soyliyeyim.
Bi kere her otomatikde egimli alanda park ederken once N ye el freni cekip yuku balatalara bindirmelisiniz sonra P ye alin
Sikisik trafikde gaza basmadan once birakin araba kendi kendine kalksin sonra gaza basin.
Trafikte isikta kisaca durdugunuz her zaman frene yarim basmayin tam basin.Cogu kisi bunu farketmeden yapiyor araba gaz vermeye calisiyor siz yarim fren yaptiginiz icin olan kavramaya oluyor.devir saatindeki oynamadan bunu anlarsiniz
0 dan kalkmak her arabaya zararli zaten biliyosunuz.
Ileri geri park ederken araba tam durmadan r ye veya d ye atmayin.
Su anlik bunlari soyleyebilirim aklima geldikce yazarim
dedıklerınıze ek olarak bende bır tavsıyede bulunayım. bılıyorsunuz dsg calısma sıstemı geregı manuel vıtes balatalı gıbı.kısacası cok fazla yarım debrıyaj tabırı ıle 1-2 arası aracı goturuyor. rampalarda ve dur kalk trafıkte yol duz degılse bende manuele alıyorum aracı. durunca ztn auto hold oldugu ıcın frene yumusak bassamda arac balatayı ayırmış oluyor. tavsıyeme gelınce araba ılk kalkışta hanı yarım debrıyaj gıbı kalkıyor ya 1. vitestede bazen 2. vitestede yapıyor. ben o durumlarda olunca araç kavrayana kadar yumuşak hızlanıyorum sonra normal basıyor. eğer hızlı kalkarsanız zaten hemen 2 ye atmıyor ama yavaş kalınca yarım debriyaj çok yapıyor araç bende narin davranıyorum o arada![]()
yazilanlarin hepsini bende uyguluyorum fakat arasira dsg sasirmiyor degil ara sokakta cam acikken duvar yanindan gecerken durmaya yakin bi dinleyin sanzimani hak vericeksiniz daha once yagli 6 ileri dsg kullandim en ufak bi problem gormedim bu sekilde suan zf 8 ve dsg kullaniyorum aradaki fark atla deve denecek kadar fazla ama dsgyede korkmadan biniyorum alirken 5 yil garanti yaptirmistim 4 yilim daha var
duvar dıbınde şangırtı var ayağı gazdan çekincede tırrr yapıyorama keyfi on numara. he çukurdan geçincede alt takım bozuk gibi ses yapıyor millet gülecek halimize
Serviste DSG yazılımı güncellemesi sonrası arabanın performasında, atikliğinde küçük de olsa düşüş hissediyorum.Yazılım ile alakalı olma durumu mümkün mü ?
It is better to travel well than to arrive.
cupra sorusu olan arkadaşlar aracım 2013 cupra tamamen standart bilinçli olarak kullanıldıktan sonra çok keyifli memnunum öneririm bu keyfi yaşayın korkulacak birşey yok bu modellerde 2013 ten aşağı modellerde sıkıntı.
Sabahları aracı çalıştırıyorum (minimum 2 dk.) ısındığında D'ye takıp yavaşça gaza bastığımda araba kendini ileri atıyor. Özellikle araba soğukken yapıyor. Araç ısınana kadar ara ara devam ediyor. Gaza biraz fazla basıldığında da aynısını yapıyor. 2 tane özel servise gittim söyledikleri şey aracın kavraması değişecek 1.700 TL ücreti vardır vs. Son kez başka bir özel servise ilettim problemimi adamla test sürüşüne çıktık dedi bu sorunun kavrama ile alakası yok. Daha önce böyle bir problem yaşamış olan var mıdır acaba?
Araç: Volkswagen Golf 6 1.6 Dizel DSG
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)