Bence kullanılabilir ram miktarı bu. Pclerde de 4 gb ram olur, fakat kullanılabilir miktar biraz daha düşüktür. Keza harddisklerde de öyle. 2 tb alırsın, 1.81ini kullabilirsin gibi.
Şimdi baktım, benim 1 gb olan s2 de 0,82 gösteriyor.![]()
Bence kullanılabilir ram miktarı bu. Pclerde de 4 gb ram olur, fakat kullanılabilir miktar biraz daha düşüktür. Keza harddisklerde de öyle. 2 tb alırsın, 1.81ini kullabilirsin gibi.
Şimdi baktım, benim 1 gb olan s2 de 0,82 gösteriyor.![]()
Instagram: mutusgarage
aynen öyledir.
telefonun işetim sistemi ramda sürekli bir alan işgal eder.
bu yüzden hep söylenen ram'dan 200 mb~ hep düşüktür.
şimdi sıra geldi benim olayıma ;
telefonun pili şişti gittim samsunga dedim böyle böyle.
dediler garantiye götür yenisini alırsın boşa 90 tl verme.
ama benim telefon rootlu.
hadi rootu silerim o problem değil.
ama binary account'u nasıl sıfırlıcam ?
rootu kaldırsam bile orda kaç defa root atıldığı gösteriliyor sonuçta.
bi bilen ?
kendi sorunumu kendim çözdüm editi ;
***** custom rom atılınca telefon garanti dışı kalıyor.
atılan custom romun silinse bile sayacı var ordan görülebiliyor.
fakat chainfire bunuda çözmüş programın adı triangle away (2.59$)
programın desteklediği modeller açıklamada yazıyor.
programı satın alın kurun,telefonun ingilizce yapın (united kingdom)
açın programı reset flash counter'ı seçin.
telefon kapanıcak siyah ekranda bir menu gelicek.(odin mod gibi)
orda sayacı sıfırlamak için hangi tuşa basacagınız yazıyor.
sonra download mode geciyor telefon.
pil çıkar taktıktan sonra açılan teli gene türkçe yapıyoruz.
artık rom counter'ımız 0
ve açılışta sarı üçgenimiz yok
unroot etmek içinde odinden telefonun üstündeki sürümün aynısı bir daha atın,hiçbir sıfırlanma falan olmadan telefon unroot olucaktır.
böylelikle garantili rootlu telefonlar artık paşa paşa servise gidebilecek![]()
Success is just like being pregnant.
Everybody congragulates you but nobody knows how many times you were f*cked.
Malesef s2 min home tuşu bozuldu.Rootluydu telefon ve kendi menüsünden download mode'a alıp baslattım ve türkiye kies resmi sürümü 4.1.2 yi attım.Root gitti ama senin de dediğin gibi counter sayacı 4.Root gittiği için ve home tuşu bozuk olduğu için ben ne recovery mode'a ne de download mode'a alabiliyorum telefonu.Durum böyle olunca usb jig denilen alete basvurmak gerekiyor.Usb jig'i takıp telefonu download mode'a alıyoruz.Daha sonra eski bootloader'ı odin yardımıyla yüklüyoruz.Telefonu açıp kapatıyoruz ve tekrar usb jig'i taktığımızda counter sıfırlanıyor.Neden yazmış lan bunu diye sorcak olursanız da bilgi olsun.İlerde birisi karşılaşırsa yardımım dokunsun(Root'luyken triangleaway ile counter sıfırlamadığıma pişmanım.)
bende yarın telefonu garantiye veriyorum.
sütten çıkma akkaşık gibi temizledim,ne root ne sarı ünlem ne sayaç kaldı
futara orjinali muhasebede ama elimde fotokopisi var sanırım sorun çıkartmazlar.
bida arayıp bulamam orjinalini.
turkcelle konuştum pil için anlattım pilin şiştikliğini.
beşiktaştaki samsunga git ver dediler.
şikayetlerim ;
~pil şişik
~çok çabuk pil bitiyor %50den pat %2ye düşüyor.(ilginçdir bi de çok çabuk doluyor.)
~telefon çok ısınıyor.
~ekranda dalgalanma oluyor.
~donmalar yaşanıyor.
bakalım ne tutturucaz![]()
Ozaman direk goturuyorum. Garanti suresi ne kadardi kivilcim bu samsunglarin bikiyormusun ??
74 model sehpa...
2 sene abi.
hatta hiç aldığın yere falan verme.
onlar kargoluyor cihazı falan filan.
beşiktaş barbaros bulvarında sabancı lisesinden 20 metre aşşada samsung yetkili servis.
bugün gittim 10 dakkada hallediyor.
ayrıca 3 işi günü içindede sorun hakkında bilgi veriyorlar.
parça değişmiyecekse 1 haftaya işin biter fakat parça tedariğin bu sıra biraz zorluk yaşanıyormuş haberin ola.
kutu fatura götürmenede gerek yok imeiden herşey görünüyor.
şimdi s3 ile video çektim bilgisayara attım(atamıyor daha doğrusu) ama açmıyor mpeg4 diyor vlc açmıyor ama.Öncedende bu sorunla karşılaşmıştım o zaman önemli değildi ama bu önemli bi video nasıl bu videoyu açarım?
Kaçak değil yurtdışı cihaz diyelim. Zira kaçak sigara gibi yasadışı yollardan sokulmuyor ülkeye. Ben gayet yasal olarak vergimi ödedim de kullanıyorum en azından.
s player gibi oynatıcıları deneseniz. Ya da en kötü ihtimal bi converter indirip mp4 formatına dönüştürünüz videoyu.
Instagram: mutusgarage
hhahaha bende zamanında kız arkadasıma oyle galaxy note almıstım 1200 tlye cakma imeiailece kaçakcıyız sıkıntı yok
![]()
böyle 1 konum vardı baya işime yaramıştı bi bak istersen
http://www.techturkey.com/forum/sohb...an-player.html
HTC one ve S4 ünü google edition a çeviren varmıdır aramızdan ? içimi kemiriyor duruyor , yap yap yap diye![]()
Arkadaşlar telefonu güncellemeden önceki sürüme geri döndürme şansımız var mıdır? Babamın telefonunda kullandığı uygulamalar stabil çalışmamaya başladı güncellemeden sonra. Cihaz S3, rom falan atılmadı tamamen stock. Yardım edebilecek olan var mıdır?
google play edition benim bildim farklı bi telefon , öyle convert falan oluyormuki ?
SamMobile | Everything for your Samsung Mobile 'a üye olun.
stabil çalıştınığınız düşündüğünüz versiyonu indirin.
odin ile versiyon atın.
sıkıntı kalmaz.
Odin ile Yazılım(Firmware) Güncelleme Nasıl Yapılır? - Yeni Başlayanların Temel Düzeyde Öğrenmesi Gereken Bilgiler
facebookta durum paylaşırken listendeki bi kişinin ismini yazdığından görüyor normalde. Uzun zamandır ben bu şekilde paylaşım yapamıyorum.
Acaba bi ayarda yanlışlık mı yaptık![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)