daha hızlı işlemci, fotoğraf video farkı, şarj süresi ve bazı ileri düzey kullanıcı özellikleri size hitap ediyorsa , geçebilirsiniz :) var olanlar kesiyorsa, gerek yok.
Printable View
hani diolar ya s3 ile s4 pek fark yok..
arkadasımla aynı anda s3 ve s4 aldık aradaki fark dağlar taşlar :)
bikere hepsini gecelim s3 s4 e göre hız olarak kagnı arabası bu yeterli bi neden bana göre..
onun dısında da bi dünya farlılıkları var..
s4 ün tek handikapı ise s3 ile kasa olarak pek farklılığının olmaması..
İlk çıktığından beri belirtiyorum ben bunu. :) Bi akıllı telefon için ilerleme sayılacak herşeyi yaptı adamlar. Çok fark yok diyorlar, 4sten 5e geçmek gibi diyorlar. Mukayese ettikleri 2 model arasında neredeyse fark olmadığı doğrudur, fakat s3le s4 arasında farklılıklar çok fazla. :)
Daha iyi kamera, daha iyi işlemci, 2 katı ram, güçlendirilmiş batarya en başlıcası.
s3le s4 arasında fark yok demek = 1.4 hacimli atmosferik 100 hpden, 2.0 turbo ve de daha az yakan 200 hp araca binip öncekinden pek farkı yok demek gibi. :D
Valla S3 sarj olayından sıkıldım ya batarya alıcam ya da teli degistircem bugun :)
arkadaslar s4 ünüzün şarjı ne kadar gidiyor ?
bende 1 günden fazla gitmiyor..
acaba yeni oldugu için mi ?
çünkü bi müddet kullandıktan sonra şarj süresi uzuyor gibi şeyler duydum..bu doğru mudur ???yani şarjımın uzaması mümkün mü ?
s4 de rodaj mı varmış :D Yok yahu, o tamamen kullanımla alakalı, ben de genelde orta veya tam parlaklıkla kullanıyorum sabah cekiyorum şarjdan 7 gibi.
cok yogun kullanırsam ful parlaklık 5-6 gibi %15 lere geliyor.
normal kullanımımda (ki yine biraz yogun sayılır) gece 23 gibi şarj beni doldur diyor :)
2 gün kullanan arkadaşım var, saadece saate mi bakıyor napıyor anlamıyorum :)
Bugün s2'mle 3g seçeneği otomatikte olaraktan şarj süresini denedim. 15+ oldu hala da %25 şarjım var. Satacaktım, vazgeçirdi beni bugünki performansı. :D
s4 için de arkadaşımın telini kontrol ettim 2 sefer ikisinde de 1 günü geçmişti. 3g açık kullanır o da hep.
şöyle diyim, full pille real racing 3 oynuyorum, temple run 2 ve bunun gibi oyunlar, arada facebook falan 5 saatte bitirdiğim oldu. ama iş yüzünden pek elime alamadığım zamanlarda da 2 gün gittiği oldu. evet basarsan yakar.. s3 ten ekstrası çok, note 2 den küçük ve şık.. iphone la kıyaslamam bile..
Kapatma o uygulamaları..
Android RAM'i kullanılsın diye koymuş. Sen o RAM'deki uygulamaları kapattıkça, bir daha aynı uygulamaya girmek istediğinde yavaşlık/ek pil tüketimi yaşarsın. Ama kapamaz ve uygulamalar RAM'den açılırsa hem pil tüketimine hem de açılış hızına faydalı olur. Eğer ki RAM kullanımın gereğinden fazla bir yere çıkar ve yeni açmak istediğin uygulama bu yüzden açılmazsa, android kendi kendine en az kullanılan uygulamayı RAM'den kapatır zaten..
Tavsiyem, oyun ya da 40 yılda 1 kullandığın program harici programları RAM'den silme.. 20-25 uygulamaya gelince, android'in arka planda çalıştırdığı bir çok uygulama/servis var. Bunların görünmemesi ve sen kapat dediğinde kapanması çok doğal
forumda nasıl fotograf paylaşıyoruz ? telefondan girip ?
imageshack'de sorun yaşıyorum sürekli.
Arkadaşlar yine ben yine bir sorun. Evren Abi yetiş :)
Sabah mail hesabıma kredi kartı ekstrem geldi telefondan açtım pdf olarak ve sonrasında kapattım ancak şu anda şarjı deli gibi yiyor sebep şu. Polaris Office Viewer 5 diye bir program pilimin %57'sini kullanıyor. Sömürüyor yani. PDF programı olduğunu biliyorum. Durdurmaya zorla dedim yine olmadı.
Help pls. Nası kapatacam durduracam? Clean masterla denedim olmadı.
Pilini çıkarıp geri tak?
Home tuşuna basılı tuttuğunda gelen menüde varsa, oradan kapa.. O menüde yoksa, home tuşuna basılı tuttuğunda açılan ekranda en soldaki menüye bas, RAM sekmesine gel, hafızayı sil de..
O da olmazsa ayarlardan uygulama yöneticisine gir, sil programı.
Yap bakalım bunları ne olacak.
Olmuyor abi. RAM'de açıkta görünmüyor. Uygulama yöneticisinden de silinmiyor çünkü program orada yok. Uygulama bilgisinden ulaştım oradan devre dışı bıraktım yine yok. %50 yiyor şu anda. Diğer %50'yi zor tutuyorum :)
Başka ne çözüm olabilir?
Çözüm var,
Factory Reset ve Wipe ama uğraşırsın bilgileri, programları baştan yüklemek vs..
Google Play Store'a gir, sol tuşa bas, uygulamalarım'a gel.. Programı bul, Yüklemeyi kaldır de bakalım bi de
Uygulamalarım'da da yok abi. :( Telefonun içinde ara diye bir kısım yok mu? Oradan belki uygulamaya ulaşıp silebilirim veya düzenleyebilirim. Arayüzü falan da yok uygulamanın. Saçma salak bişi oldu ya. Silip adobe yi yüklicem bi başarabilirsem..
Google Play Store'daki uygulamalarım içinde de mi yok?
Peki,
4e4 karelerden oluşan uygulamalar adlı bir ikon var.. ona bastığında yeni bir uygulamalar sayfası açılır.. tepede ise uygulamalar, widgetlar ve aşağı doğru ok vardır. oka bastığında indirilenler görülür.. orada da mı yok
Yok abi çıkmıyor hiç bir yerde. Telefonun içinde standart gelen bir uygulamaymış araştırıyorum şimdi bir yandan da. Şöyle bir şey buldum.
Can I remove Polaris Office and if so how? - Android Forums
Bunu deniyorum şimdi.
Beyler telefonu düşürmeyin gecen gün yaklaşık 50 cmlik yerden parkeye düşürdüm kasada görünür hiç bişey yok ekranı bir açtım yarısı siyah :D ekrandada çatlak kırık yok ama ekran rengi yalan oldu :D garantiye verdim kendi kendine böyle oldu dedim :D
Enteresan..
Bende öyle bir uygulama yok, görmedim hiç...
Abi git gide %30'a kadar gerilettim :) Adım adım bitiriyorum uygulamayı. Task manager kurdum, virus programı kurdum. Baya bişiler yaptım geriliyor. Şarjımı bitirdi tabi namussuz program. Çok ilginç yani..
Yahu şimdi dank etti..
Sen birşey geriletmiyorsun.. Pilin 2600 Ma
O uygulamayı %50 gördüğün an pilinin %90 olduğunu varsayalım.. Bu durumda uygulama %5 yani 130 ma akım tüketti ise harcanan pil ekranında %50 görünür.
Sonrasında sen pilini kullandıkça, diğer uygulamalar pil tükettikçe o uygulama oransal olarak düşer. Başta verdiğim örnekte pilin %90 iken %5 tükettiği halde %50 görülen tüketim göstergesi pilin %100 boşaldığında %5 olarak görülür. Kısaca o gördüğün ekran, uygulamanın harcadığı mA'nın, toplam harcanan mA'ya oranıdır. 130 mA harcadı ise ve toplam harcanan mA 260 ise %50, 130 mA harcadı ise toplam harcanan mA 2600 ise %5 görünür.
Sevinme yani azalttım kullanımını diye... Birşey azalttığın yok. Ama şuna sevinebilirsin, oransal olarak düşüyor ise arka planda çalışan bir uygulama değildir. Cihazını kullandıkça yavaş yavaş yokolup gidecek.
Aynen öyle abi dediğin gibi. Yavaş yavaş azalıyor yok olup gidecek herhalde. Şimdi şarja da koydum telefon geç şarj oluyor. Sanırım bir kaç saatlik veya gün daha bu sıkıntı sürecek.
millet benim s4 son zamanlarda hafıza kartını görmüyor arada hafıza kartı beklenmedik şekilde çıkarıldı diyo, galeride fena kasıyo ve yeni çektiğim bazı fotoğrafları göstermiyo üzerinde kırık işareti gibi bişey çıkıyo neden olabilir bu önceden kartı telefonda yeniden biçimlendirmiştim telefon düşmedi güncellenmedi bişey oldu
arkadaşlar akşama bir s4 alacağım ama renk konusunda kararsız kaldım. eşime s4 mini beyaz aldık bir kaç gün oldu ama alıştık. beyaz olmasından dolayı biraz daha şık gözüktü gözümüze. acaba kullnadıkça çizilme ve eskimeden kaynaklı kötü görüntü olur mu? kullanan arkadaşlar varsa düşüncelerini rica ediyorum.
Beyaz kullanıyorum, çizik mizik vs olmadı..
1 ay kadar kılıfsız, sonrasında neo hybrid ile kullandım.
Beyaz telefon erkeğe yakışmıyor yahu :D
Evren Abi, benim sorun çözüldü kendine gitti program :D
Şu ekran ısınma problemini napacaz yav???
İstersen bi ara uğra bana İstanbuldaysan, göstereyim nasıl olduğunu ona göre geç koruyucu siparişini. Ayrıca cam için de glas.t nano slim kullanıyorum, tavsiye ederim.
Tekme atarım :ofk:
Rusya Rom'u fena değil :)
Bütün erkekler döküldü ortaya :hehe:
ekran koruyucu için bir kaç kişiye daha sordum herkes tavsiye ediyor. kılıfı da şundan alacağım. arkası oval görünüyor ele daha oturaklı olur diye düşündüm.
{SPIGEN_SGP}{SPIGENSGP}{spigen_sgp}{spigensgp}{spi gen}{SGP}{SPIGEN}{sgp}{Kilif}{ekran_koruyucu}{ince }{tasarim}