iphone 5 le apple hayatıma başladım daha sonra apple premium resellerda çalışmaya başladım 4 ay önce air aldım kendime çok farklı çooook
iphone 5 le apple hayatıma başladım daha sonra apple premium resellerda çalışmaya başladım 4 ay önce air aldım kendime çok farklı çooook
çok güzel bi konu olmuş , bende bir heves imac i5 aldım iki sene önce.Sonrada kullandığım 3dsmax windows ta çalıştığı için bootcamp le w7 kurdum ve nası becerdiysem öyle bi kurulum yaptım ki , osx açiymmi diye sormuyor bile açılışta.Nerdeyse 5 dakikaa nca görmüşümdür OSX ekranını
renderı diğer pc de alıyorum daha iyi olduğu için.Ama video animasyon için elimdeki en iyi alet imac olduğu için imac i kullanıroyum.Çünkü program direkt ekran kartı odaklı ve daha iyi dediğim diğer pc de quaddro ekran kartı var.Bu animasyon programı illa oyun kartı istiyor.qauddroda bi süre sonra renk kayması yapıp bozuk çıkarıyor animasyonu.
imac i5 e ne tür upgrate ler yapabilirim?RAM , işlemci , ekran kartı upgrate i yapılır mı?OC'a gelir mi?
Herkesin işine yarayacak gibi görünüyor yazıTeşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
iMAC'ler hakkında derin bilgim yok ama araştırabilirim. Hangi dönem iMac? Kasalı mı kasasız mı?
Geçerli. Retina iPad 4 ile iPad Air arasında işlemci/gpu hızı farkı mevcut.
valla ben de yabancısıyım mevzunun , en yeninin bir eskisi kasa olarak.Arka kalın , ama önde siyah çerçeve kavissiz model
dxdiag verileri , intel core i5-2400s ,, 2.50ghz , 4cpu
bellek 4096mb
ekran kartı , amd radeon hd 6750m
yaklaşık toplam bellek 2281 mb
http://www.everymac.com/images/other...mple-pm-g5.jpg
Burdaki kodu yazabilirseniz yardımcı olayım. Sanırım EMC:2428; aşağıdaki sayfada tüm upgradeler resimli olarak anlatılıyor.
Edit ;
Ram için maximum takabileceğiniz 4x8GB = 32GB DDR3 204 pin SODIMM 1333 MHz notebook ramleri.
Hard disk upgrade edilemiyormuş. Arıza veriyormuş makine çünkü apple'in kullandıgı 7 pin kablo (standart 4 pin) takılmadıgı zaman fan sürekli max. hızda calısıyor ve hataya sebep oluyormuş.
Malesef okudugum kadarıyla ekran kartının upgrade edilebilmesi pek mümkün değil.
İşlemci için upgrade aynı şekilde oldukça komplike ancak Intel LGA1155 serisinden bir işlemci ile upgrade edilebilir. Fakat ciddi işlem gerektiriyor.
En basiti ram almak
O.C müsait olacağını sanmam nitekim içine cooler takamıyorsunuz.
Sadece 5 dakikalık bir hızlı okumanın verdiği cevapları veriyorum. İngilizceniz varsa detaylı olarak bakabilirsiniz.İlk linkte ne nasıl sökülür; 2. linkte ayrı ayrı açıklamaları var her sorunuzun :
1. iMac Intel 21.5" EMC 2428 Repair - iFixit
2. http://www.everymac.com/systems/appl...olt-specs.html
Bir onceki sayfada macbook pro dan cok memnun oldugumu, baska bir marka model laptop kullanamayacagimi yazmistim konuyu hic okumadan. Simdi okudum tum konuyu cok yararli bilgiler var, sagolasin . Macbook umu 2012 sonunda almistim yanlis hatirlamiyorsam ve o gun bugun dogru duzgun hic kapatmadim gibi birsey . Ozellikle son birkac aydir yavasladigini, video vs actigimda ara ara donmalar oldgunu farkediyorum. Bunun icin oneriler nelerdir macbook umu eski performansina nasil geri getirebilirim ?
açıkçası işlemcide çok gözüm yoktu ama kullandığım program direkt olarak ekran kartı istediği için ekran kartını olabildiğince geliştirebilmeyi çok isterdim.Demek olmuyormuş , bir başka pc daha almak gerekecek.Ram in bir faydası olup olmadığını araştırıcam 4x8 cidden güzel rakam, tabi kullandığım programların + windows un bunu görüp görmemesi de önemli.
Çok teşekkür ediyorum bilgiler için.
Ayrıca bi soru daha sorayım.
Genelde mobil olduğum , ve ofiste bir hırsızlık yaşadığımdan dolayı koymaya çok güvenmediğim için ana bilgisayarları eve yerleştirip tek bir notebook yada o an hangi laptop ofisteyse ondan uzak masaüstü ile yapıyorum işlerimi.Misal dışarıdayken iphone-ipad , ofisteyken de küçük bi notebook um var xp döneminden kalma
Şimdi onun yerine bi air alayım diyorum.Teamviewer da uzak masaüstünden , ve güçlü wifi dan başka bir beklentim olmayacak air den.Hatta osx de teamviewer varsa ki vardır bence , hiç windows kurmama bile gerek yok.Bu minimum ihtiyacı en ucuza hangi air modeli ile çözebilirim ikinci elde?
Cache temizliği yapabilirsiniz.
HD/System/Library/Caches klasörünün içini temizleyin.
HD/Library/Caches klasörünün içini temizleyin.
Applications/Utilities/Disk Utility programını açıp Repair Disk Permissions deyin. Bu işlemler bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıp çöp kutusunu boşaltın. Bir nebze de olsa bilgisayarın kendini toplamasına yardımcı olur.
Bu arada güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.
eskişehir pupa apple premium reseller da çalışıyorum macbook alacaklar varsa 4 modelde kampanya var
md101-2499
md760-2499
md711-2099
me086(imac21')- 2950
bu fiyatlar sadece anadolu mağazalarında geçerli düşünen varsa pm atabilir yardımcı olurum
Tam air alma arifesinde iyi oldu, tesekkurler.
CCleaner'da kullanabilirsiniz. Cache temizlemek ve harddisk'te boş alan silmek için kullanışlıdır.
Mid 2012 i5 işlemcili modelleri 1350 TL civarında ikinci ellerde, tavsiye edebilirim.
Intel HD5000 veya Intel Iris olur
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)