İphone 11 pro max ios 13.5.1 yükledikten sonra pili çok hızlı bitmeye başladı. Bu durum hakkında bilgisi olan varmı.
Apple’in, geliştiricilerin katıldığı yıllık konferansın gerçekleşmesine sadece birkaç hafta var. Yani önümüzdeki haftalarda iOS 14 hakkında detaylı bilgilere sahip olacağız.
Geçtiğimiz aylarda çeşitli dedikodular yayılsa da, bu bilgilerin gerçek ya da sahte olduğunu heniz bilmiyor. Gelin beraber bu dedikoduların ne olduğuna bir göz atalım.
Çıkış tarihi
Eğer her şey yolunda giderse, Apple iOS 14’ü 22 Haziran’da başlayacak olan WWDC 2020‘de tanıtacak. Bu yıl, diğer yıllardan farklı olarak bu konferans sanal ortamda gerçekleştirilecek.
Geçtiğimiz yıllarda ise yeni bir sürüm yayınlanacağı zaman önce geliştirici beta’sı yayınlanır, birkaç ay sonra topluluk beta’sı yayınlanır ve Eylül ayının başlarında ise yeni iPhone modeli ile birlikte resmi modeli yayınlanırdı.
Fakat bu yıl coronavirüs pandemisinden dolayı yeni iPhone üretimi sekteye uğradı. Durum böyle olunca, henüz doğrulanmamış olsa da, iOS 14’ün Ekim ayı gibi yayınlanacağı bekleniyor.
Ana ekranda yapılan güncellemeler
Alışık olduğumuz iOS ana ekranları artık tarih olabilir. 9to5Mac’e göre, iOS 14 tamamen farklı bir görünüm ile karşımıza çıkabilir. Alışık olduğumuz ızgara görünümü yerini liste görünümüne bırakabilir. Apple Watch, uygulamaları zaten alfabetik olarak sıralamamıza olanak tanıyor, fakat gelen bilgilere göre yeni sürümde bu uygulamalar bizlerin kullanım sıklığına ya da okunmamış bildirim sayılarına göre sıralanabilecek.
Varsayılan uygulamaları değiştirme
iPhone, üretildiği ilk tarihten beri Haritalar ya da Apple Müzik gibi uygulamaları kullanıcıların varsayılanı olarak belirliyor ve bunun değşimesine izin vermiyor. Dedikodular, bu özelliğin yeni iOS 14 ile değişeceği yönünde.
Mesajlardaki bahsetmeler
Slack ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi Apple’ın Mesajlar uygulamasında @ işareti ile belli bir kişiden bahsedebileceğiz. MacRumors’a göre, gönderilen ve henüz okunmamış mesajların silinme özelliği de bu uygulamaya dahil edilecek. Ayrıca yeni emoji setlerinin de gelmesi bekleniyor.
iPad benzeri çoklu görev özellikleri
iOS 14, iPhone’a çoklu görev özelliği getirebilir. Ben Geskin, yeni işletim sisteminin iPhone 11’de nasıl olduğunu gösteren bir videoyu Twitter’a yüklemişti. Fakat bir takım insanlar bu videodaki işletim sisteminin yeni iOS 14 değil, sadece güncel sistemin jailbreak versiyonu olduğunu söylediler.
Safari’ye yeni özellikler
Şu an halihazırda Siri, kelimeleri ve söz öbeklerini başarı ile çevirebiliyor, fakat iOS 14 sayesinde ekrandaki metni rahatlıkla çevirebileceğiz. 9to5Mac‘e göre, Safari’de Chrome gibi tek tuşla diller arasında geçişi kolaylaştıracak bir özelliğe sahip olacak.
Ayrıca Safari, Apple Pencil destekler hale gelecek.
Daha fazla erişilebilirlik seçenkeleri
Yine 9to5Mac’e göre, alarm veya bebek ağlamaları gibi sesleri işitme engelliler için çevirebilecek özellik, iOS 14 bünyesine dahil edilecek.
Yeni bir antrenman uygulaması
iOS 14 ile birlikte yeni uygulama dedikoduları mevcuttu. Bu uygulamaların bir tanesi de farklı egzersizlerde size rehberlik edebilecek bir antrenman uygulaması olacak.
MacRumors‘a göre, koşma, bisiklet, kürek, dans, ve yoga gibi bir çok egzersiz bu uygulamaya dahil edilecek. Ayrıca bu uygulama Apple Watch ve Apple TV’de kullanılabilecek. Uygulamanın ücretsiz olacağı beklense de yine uygulama içi bir takım ücretlendirmeler olacak.
Arttırılmış gerçeklik uygulaması
Apple, iOS 14’de artırılmış gerçeklik uygulamasını bizlere sunabilir. 9to5Mac’e göre herhangi bir fiziksel ürün hakkında, internetten aramak ile uğraşmadan bu uygulama sayesinde ihtiyacınız olan bilgiye rahatlıkla ulaşabileceksiniz.
Uyumluluk
Ortaya çıkan tüm dedikodular, yeni iOS 14’ün, iOS 13 çalıştıran tüm cihazlar ile uyumlu olacağı yönünde. Eski cihaz kullananlar için oldukça iyi bir haber.
Kaynak: iOS 14 hakkında bilmeniz gereken 10 şey | Mustafa Onur Dikel
Evde bir iPad Mini vardı yıllardır kullanılmayan, açamadık da restore ettim kurdum sürüm son diyor ama 9.4.5 tabiihiçbir uygulama indirilemiyor "not compatible with this iPad" uyarısı alıyorum
safariden netflix'e giriyorum app indirmeye zorluyor, aynı döngüye giriyoruz. ne Chrome ne Youtube hiçbir şey çalışmıyor
Bu alet napılır, satsak para eder mi? herifler cihazı resmen sabote etmiş at çöpe diyor![]()
Apple'da sıfır cihazla takas gibi şeylerde para sayıyorlar mı buna acaba yol gösterebilecek kimse olur mu?
Bende de bir adet var . Ders notlarını atıp sınav zamanlarında kullanıyorum . Bilgisayar taşımaktan rahat oluyor . Youtube uygulaması ne kadar yavaş ta olsa çalışıyor , internet tarayıcısı yavaş netflix çalışmıyor bunların dışında arabada gösterge , media oynatıcı olarak kullanılabilir .
18' Golf Tsi - 16’ 320i - 06’ 320Si
iphone 7'nin ekranını yine kırdım . Daha önce ekranı aliex üzerinden sipariş vermiştim . Bu sefer o kadar beklemek istemiyorum n11,gittigidiyor gibi sitelere baktığımda yaklaşık aynı fiyatlarda ekranlar var . Hangisi kalitelidir hangisini almalıyım ?
Sadece cam kırıldıysa sadece cam değişimi araştır istersen? En azından kalitesinden memnun olduğun ekranla devam edersin yoluna
1. nesil mini sanırım. Daha önceden yüklenmiş bazı uygulamanın eski sürümlerini yükler. iPhone 3gs (6.xx sürüm) var bende bir tane. Youtube, instagram, pinterest falan yüklü ve çalışıyor. Whatsapp falan çalışmıyor ama. Uygulamaya bağlı birazda.
Eskiyi Getir Yeniyi Gotur - Telefon Değiştirme Kampanyası
Şurada sol taraftan tableti tıklayınca fiyat alabiliyorsun. İlave çek falanda verirse işine yarar.
Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.
İlk ekranım kırıldığında o işi araştırmıştım . Birkaç sitede cam ısıtılarak çıkarıldığı için lehimlere zarar gelebilir gibi yorumlar vardı o yüzden vazgeçmiştim. Ekran arayışımın sonuna geldim . Okuduğum yorumlarda gelen ekranlarda 3d touch çalışmadığı gölge vb olduğunu yazılmıştı . Aliexden yine aynı ekrandan aldım 95 tl ekrana verdim 15 tlde hızlı kargosuna verdim . İphone 7 için ihtiyacı olan varsa kesinlikle tavsiye ederim . Setin yanında cam filmi , sızdırmazlık contası , kılıf ve tornavida seti çıkıyor .
Bugün iPad 7.nesil aldım kullanan vs varmı nasıl iş görüyormu tam kurcalayamadım henüz
#KGdetanirlar
Şarj kablosu için tavsiye edeceğiniz bir ürün var mı ? son ihtimalim orjinal almak çünkü ne kadar özensem de uçlarından hasar alıyor
#eksikpazar
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)