Hepinize merhaba,
Adım Alp. Gazi Üniversitesi endüstri mühendisliği bölümünde öğrenciyim. Forumu uzun süredir takip ediyorum fakat kendi başlığımı açmak anca nasip oldu.1999 model Rover 200 kullanıcısıyım. 10 Kasım 2008 tarihinde aldım, 5. sahibiyim. Trafiğe çıktığı ilk sene 2 el değiştirmiş otomobilim. Sonra bir bayan alıp 7 yıl boyunca bir villanın otoparkında saklamış desem yeridir. O bayandan sonra kötü ellere düşmüş araç biraz yıpranmış ve ben o kötü ellerden kurtardım. Aldığımda 68350 km'deydi. Tavan hariç komple boyalı fakat değişen parçası yok. Far sacına en ufak bir müdahele yoktu aldığımda. Sanıyorum renk solması sebebiyle boyanmış. Garip bir araç; sunroof, çelik jant orjinalinden mevcut fakat klima - abs yok.
Aldıktan sonra uyguladığım bakımlar;
Aldığımda araç suya yağ karıştırıyordu. Lastik olan silindir kapak contasını 70000'de metal olanıyla değiştirdim. (Bu araçların zaafı bu noktadır, büyük sorunların kaynağı bu 100 liralık parçadır.)
Arka amortisörleri yenileriyle değiştirdim. Parça fiyatını merak edenler için Monroe marka tanesi 120 liraydı.
Ön amortisörler revize edildi.
Rot kolları, rot başları yenilendi, akislerdeki ve çeşitli yerlerdeki yağ kaçakları tamir edildi.
30000 km'de bir manifolt contası yenilendi.
Şanzıman bilyaları ses yapmaya başladı ; şanzıman bilyaları yenilendi.
125000 km'de araç 4000 km'de ortalama 1,5 litre yağ eksiltmeye başladı. Aracı ilk çalıştırdığımda köfteci arabası gibi duman atıyordu. Sibop lastiklerinden motorun yanma odasına yağ damlatıyordu araç. Sibop lastikleri değiştirildi. Motorun üst kısmındaki keçeler yenilendi.
Her 5000 km'de bir Castrol Magnatech yağı değiştirilerek bugünlere kadar geldi araç. Şu an 129000'e dayandı. Goodyear Eagle F1 195/50/15 yaz lastiklerim ve Kumyo 185/60/15 kış lastiklerim mevcut.
Aracı alma amacım şehir içi kullanımı olduğundan çok ekstrası yok. Yalnızca aracı eski gösteren farlar ve stoplar yenilendi. 2 sene öncesinin modası angel farlar (Junyan) ve ledli stoplar ( FK) takıldı.
Şu an için arabamla mutluyum. Seneye aralık'ta asker olacağım muhtemelen. Ondan önce satma gibi bir düşüncem yok. Asker dönüşü Saab 9-3 almayı düşünüyorum fakat aracımı satar mıyım kardeşime mi veriri karar vermedim. Ayrılmak istemiyorum pek.
Aldıktan sonra küçük bir kaza yaptım. Ön far kırıldı ve far sacı da eğildi. Aracın far sacına ilk işlem o zaman yapıldı şu an yarısı boyalı.
BRC marka Lpg mevcut. Lpg'de 8-8,5 litre arası yakıyor şehir içi.
![]()