gitti konu
Printable View
gitti konu
Hilmiye katılıyorum sürücü konusunda..
Hakikaten motorun hakkını vermiş bende izlerken top speed ile viraj almasını ve makasa girmesini takdir ettim gerçekten iyi sürücü belli ediyor kendini yatmasından kalkmasına kadar..
Buarada Ekamba makinesine HP kit yaptı yani şuanda muhtemelen en güçlü S1000RR dır TR deki.. Yeni setupla bu geçilirse onunla denemek zevkli olur..
Cenk abi harika bir sonuc olmus, gule gule bin.
Drahte yahu yazamadan duramayacagim, iyisin hossun arastiriyorsun da konu ile senin yazdiklarinin ne alakasi var? Turbo arabada agirlik olsa ne olur? Verirsin az bir basinc agirlik gecer gider. Elma ile armutu karistirma..
Cenk abi maşallah sübhanallah araba gerçekten Muazzam...
"ayinesi" kelimesini AYNASI yazanlar konunu kirletebilir ama sıkıntı değil, MAL ORTADA, tekrar maşallah ;)
Gurcel bey basincida bir yere kadar acabiliriz, Q16 ile 10CR'de neden herkez 45PSI basmiyor ozaman ?
Basinci acmadan, ayni arabanin 1500kilo hali ile 1300kilo hallerinin yataklarindaki asinma bile farkli olacagini dusunuyorum...
Bende turbo araba yapiyorum ama benim anladigim basinci oyle acamadigim, basinc CR, kullandigin yakit, ve motorun ile turbon ve amacina uygun olarak aslinda belli bir aralikta oynayabiliyor...
Ben aracimi mumkun mertebe hafiflestirmeye calisiyorum ve bunun bana hem sure hemde motor omru olarak geri donecegini dusunuyorum, hekez turbo arabada agirlik farkinin onemsiz oldugunu soyluyor ama solid birseyler soyleyen yok...
Sagdan sola 5 harf, eski dilde AYNA ! Cevap:Ayine. "Ayine" eski dilde AYNA demek, kim ne hepsi ortada merak etme...
Ayine nedir ?
Ayrica ben Cenk Abi'nin konusunu kirletmem, kendisi ile konustuk bu kilo mevzusunu dun zaten...
ben uzatmıcam insanlara saygımdan ötürü
kardeşim kaç yaşındasın nesin bilmem senide tanımam etmem
100 den 300 e 0.1 salise oynar yada oynamaz bu hacimli arabalarda
sen ne yazdıgımı çok iyi anlıyorsun da işte laf sokucaksın beni böle küçük düşürmeye çalışaksın falan ya boşuna ugraşıyorsun
hala daha evonu mu s2k nımı ne alıp gelceksin şu KMH olayına bakıcaz
şu google da araştırma yaptıgın kadar gel biraz da gerçeklerle yüzleş kardeş
ohhooo abi sen naptın yaa :D bu kadar derin ayrıntılara inersen neler war neler sen bu kadar ince düşünüyosan dbn ölçerken bence dünyanın doğusundan batısına doğru bi yol bul öyle ölç onu bile hesaplaman lazım merkezkaçdan dolayı (1670 km hızla dönüyo dünya ) daha az salisede koşarsın :D hatta kutuplara daha da yaklaşırsan oda yer çekimi azalıyo ya orda da hafifletmiş olursun ... yataklar debriyaj görevimi görüyoki fazla yukde aşınsın ?
bu arada suprayada maşallah Allah nazarlardan saklasın
Uzatmayacak misiniz ? Su anda ne uzatmiyorsunuz degil mi ? Uzatmak yerine tartismaya bir son koysaniz, neden 0.1 salise fark olacagin aciklasaniz daha az laf kalabali ve daha yapici olmaz mi ?
Hala gelip ferman gibi ayni seyleri tekrar ediyorsunuz ama bir SU YUZDEN, CUNKI yok, uzatmak istemiyorsaniz tezinizi nedensellestiririsiniz. EGER gercekten UZATAMAK istemiyorsaniz, bu mesaji alinti yapip yukaridaki gibi bir mesaj atmayin onlardan cok var, soylediklerinizi aciklarsaniz uzatmamis oluruz...
Ayrica arabalarin kilosu ve beygiri gibi elma ve armutlarin oldugu bir konuda, tartisan kisilerin kilolari yaslarinin pek bir etkisi oldugunu sanmiyorum...
Son olarak, arabam olsun olmasin, sizle deneyecegimi nerden cikariyorsunuz ki ? Ben deneyecegim demedim, kendi kendiniz yataga giriyorsunuz, keza elinizdeki tek silah bu forumun buyuk kismini bunla vuruyorsunuz, "Gelin deniyelim la", denemeyen ve deneyemeyenler dusuk yasam formlari, soz haklari olmayan, soyledikleri degersiz aciz insanlar...
Tamam kardeşim çok tatmin olucaksan sana açıklıyayım
İzmire bir 997 porsche yaptım
Mehmet Başer bak adamın adını da yazdım nickide baser
burda bir sürü ölçüm yaptım 100 - 200kmh yada 60 - 130 mph
tek başıma ölçtügümde en iyi 6.2 yaptım yanıma emre yeşili aldım 100kg falan kendisi
bak onunda adını verdim sorabilirsin hatta DBN ler özgünde onada sorabilirsin
emre yeşil arabadayken 6.3 ün altına inemedim
ölçümü aynı gece aynı yolda aynı havada yaptım bir kaç arkadaşımı gezdirdim araç ile
ve buna istinaden böle yazıyorum
onuda geçtim ilk GTR modifiye ettigim zaman da yanına 1 kişi verdigimde de yada yanındaki 1 kişiyi dışarı aldıgımda da deneme yaparken fark hiç değişmiyordu hep aynıydı
ama typer veyahut civic yada işte torksuz arac olursa ozaman fark ediyor kardeşim
mesela benim aracımda özgün 0.5 saniyeye kadar oynuyor
özgün olmassa araçta 0.5 0.4 gibi daha iyi süre yapıyorum
yüksek hacimli araç sahipleri kendileri de yazarlar 1 kişi yada iki kişi hiç bir fark olmadıgını yani aynen yazdıgın gibi belki 1 metre belki 1.5 metre oynar
yani kardeşim ben senin gibi google da araştırma yaparak PS 3 te araba oyanayarak yarıştırarak yapmadım bu bilgileri tecrübeleri
ben bunları bizzat yıllardır otobanda yapıyorum
sen yine tatmin olmazsın o yüzden sana laf anlatmak bana çok boş geliyor çünkü sen benim şanzuman oranlarım kadranda dogru bile yansıtmıyor yok orda farklı yok kadranda farklı yok hatalı işte 2 de 156 yapamaz vs vs diyen adamsın
bana yalancı diyorsun sonra aynasıdır kişinin bilmem ne diyorsun
insan herkesi kendi gibi görürmüş
Şu son yazdıklarını görmemişim şu anda dükkandayım HULK ta burda buyur gel kardeşim beraber bir tur atalım seninle istedigin cihazla ölçüm yapabilirsin şanzuman oranlarını birebir kendin test et dostane davet ediyorum seni çok ciddiyim gel deneme falan yapmıyalım dogru diyorsun
ismim geçti uyandım. baser detected :) ben hala tek kişi 6,3 altına inemedim bro :) vitese dikkat lazım :) :) iyi uykular. dvd de 97 godzilla izliyorum; şahane film.
şimdi hepsini boşverde, cbr 1000 rr bana bir direk attı. ss1000 cbr1000 e bir direk attı. ss1000 supraya bir direk attı. o zaman cenk te bana 1 direk attı :( :( :(
hilmi, 30 diyom canım
edit: direkler otoban direği
Ben çıkcam dükkandan heralde gelen yok
s1000rr,zx,supra hepsine maşAllah görüntüler çok güzel...
s1000 RR 1000lık kategorıde suan en hızlısı pesınden kawa gelır en hızlı 2 motorla denenmıs.
suzukı ve honda yı kale bıle almasın o zaman bu supra:D
maşallah supra fenaaa gidiyorr..
2006-7 zx10 emin ellerde sıkıntı yaratır beyler haberiniz ola.
cenk abi tekrardan maşallah, o hızlarda denemede çok büyük cesaret ve yetenek bence, herkese maşallah
geçen hafta cumartesi ankaradaydım prooshop hilmi abinin orda gördum suprayı,kaputu açtığı anda neredeyse aklımı yitiriyodum ama şuan izlediklerim supranın hakkı bu değil diye düşünüyorum..
bu supra nasıl bir yaratıksa 1000 rr la kıyaslanıyor aracları geçtik racinglere kafa tutuyor kralsın be supra bu aşkda baska bişey dünyada 3 adet araç war derim TOYOTA SUPRA-SKYLİNE GTR34 VE DİĞERLERİ
http://img69.imageshack.us/img69/8267/bmws1000rr34.jpg
http://img210.imageshack.us/img210/555/bmws1000rr46.jpg
Zevkle izliyorum yemin ederim :)
supraya maşallah ancak bana aradaki fark pek real gelmedi şöyle diyebilirim farka bakarsak bu araç mert abinin ttm3 ünü geçer :) mmiiiii acaabaaa
maşallah supraya :) neden maşallah denileceksede s1000 rr gibi bi makine ile kıyas içinde olması derim ...türkiyede böyle araclardan bahsediliyor olması çok cidden çok sevindirici :)yeni setup a gecildiğinde s1000 rr ile tekrarddan deneme videolarını beklioruz...hepsine maşallah tekrradan ...
masallah hepsine heycanlandım :)
Eski bir motorcu olarak aslında arabanın motoru geçmesini aklım almıyordu diyelim :D s1000rr da 1000lik unutmayalım :D
Korhanın söylediği gibi 2 bara kadar açtık önceden ama araç sağlıklı olmuyordu devir çevirmiyordu yürümüyordu zaten peak yapıp 1.7 -1.6 lara düşüyordu sürede alamadık o şekilde mecburen bu basınçları geçemedik açıkçası yoksa ne var ne yok basardım .aslında ben k7 arıyordum denemek için s1000rr extra oldu :D burdaki zx10 emin olun hızlı yani oda bileniyormuş bana :D
artık önümüze bakacağız
deniz teşekkür ederim inşallah umduğumuz gibi olur mekanik sonuçta ne çıkacağını bizde bilemiyoruz .utandırmaz inşallah
BMW S1000RR VS SUZUKI GSXR 1000 - YouTube
burda s1000rr -k7 ile gazlıyor s1000rr ın hızını burdan anlayabilirsiniz
İki üç hafta önce bu s1000rr ı gördük ,kullanan arkadaşa helal olsun o virajlarda nasıl yatıyo dibimiz düştü, Roll de denediği motoru baya geçiyodu..Cenk senin suprayada maşallah fatii yi indir beni bindir :D
Korhan usta 4094 ün suprada 1.6 da bittigini söliyebilirz dogrumu
zaten süer bir turboda değil açıkcası ben bu yüzden 4094 ile bu şekilde düşük basıncta yürümesine hayret ettim ciddi çok iyi araç şu hali 800 hp vardır yada yoktur
42R ile 2.5 barlarda hem kullanılabilir hemde çok çok hızlı bir araç olur
Para - parça ve cesaret 3 lüsü ile çok daha iyi olucagına adım gibi eminim
ellerinize emeginize sağlık sizlerinde serdarın bilalinde
cem kardeşim sen hemen üzerine alınma fatih motor bilgisi olmayan kişiler için yazmıştır onu
az çok forumda motor deneyimi olan kişileriz hepimiz biliriz ZX10 u
ZX10 un 2005 modelide hızlıdır ama kullanmayı bilene cok tekere gelmek ister 11.000 den önce hareketli degildir vs vs bunları bilmeyen adamların eline gecince ZX10 yavaş oluyor
ama bunları bilen olursa ZX10 hepsinden hızlı olur
Sizde önceden motorcuymuşsunuz K7 kullanıyormuşunuz bu denemenin normal olmadığını bilirsiniz bukadar fark normal değil.
Yine Erbilin motorunun Bursada K5 ile denemesi var..
Gerçi çok tartışıldı drag sürücü kabiliyetine kalmıştır ama ilk denemede 100-250 rolling yapıyorlar az çok fikir verir..
Yani sizin koyduğunuz videodaki fark normal değil..
Aynen abi Kawanın karakteri 600 lüğündede aynı şekilde altları ölüdür ama üstlerde çok canlı olan bir motor..
Şu S1000RR ve 2011 ZX-10'a kadar bana göre hiç bir markanın supersportu atla deve değildi ama BMW gerçekten çıtayı yükseltti