:D f-h-e vtec ile ne zaman denedim abi ben
Printable View
ben 4boydan fazla alır diye düşünüyorum. min 4boy alır diyorum.
timing, headers(avans),ayar, vites atış
buğra vtec isterse 100 boy alsın şeyimde bile olmaz anladın sen;) haa ayrıca bende 73 kg'ım
soyledıgım kıloda cıkmazsam 306 ya bır omur kıcını koymak suretıyle senın olsun:)
benım speclerımde (cıp fıltre egzoz) varsa delıkanlı temiz bi arkadaş deneyelım:)
ayrıca sr vtecın zaten benden speclerı ustun , 306yı gecmesı kadar dogal bıseyde yok gayet normal sonuc vtecde sadece headers fıltre egzoz olsaydı gorurdum ben o zaman vtecı:) ben denerken geçerim felanda demedım. burda oyle bır lanse edılıyorkı sankı ben kesın gecerım demısımde gecememısım gıbı, bız ındık tebrık ettık, bizi kimse tebrık etmedı;)
vtece en cok yaran ıslemlerden bırı kapak işlemesi ve sıkıştırma yüksek, vtecın en sevdıgı sey sıkıştırma:)
bugracım senı sevıyorum sakın yanlıs anlama soyledıklerımı:)
Vtec e kocaman bir maşşalllah
bende düşündüğün kadar bir sıkıştırma yok zaten üzerindeki pistonlar (OEM) orjinal sıkıştırması 10.2 b16b pistonda 10.7 oluyo yani bir forget piston 11.5 yada 12.50 sıkıştırma kadar bir sıkıştırma yok birde biliyormusun yada bilmiyormusun bilmiyorum senin o akşamda dediğim gibi manifoltun yeni sökülüp takılmış belki manifold kelebek işlenmiş olabilir ayrıca tekrar tekrar tebrik ederim aracın gerçekten çok iyi gidiyor.
emme si geçen sene eski sahibi temizlik acısından söküldü işlenme vs yok diye biliyorum
işlenmiş olsa tutup 5 tl lik conta ile taktırmaz burak kıngıırk conta nasıl sıcak tutuğunu hepimiz cok iyi biliyoruz:)
olmayan şeylerin var gibi anse edilmesi üzer karşı tarafı yok olan şeyleri var gibi söylenmesi
ve burak takip ettiğim kadarıyala konulara şuyum eksik buyun eksik yazmamış ve bu zamana kadar da hiç bi şekilde mazeret olarak yazmamıştır
eskiye göre yorum yaparsak Eh vtec gfj denemesinde EH vtec 180 den sonra 3 boy geçiyodu ve Eh vtec sıkıştırması 1-4 piton 9 2-3 piston 8,5 gibi sıkıştıması vardı paşaoğlu bekirle beraber ölçüğümüzde sonuç bu sıkıştı aklıma geldi bian :)
1-4 piton 9 2-3 piston 8,5 ne böylebir sıkıştırma nede komprosyon değeri olamaz.
sanırım bana söylüyosun, ismim buğra değil doğukan ama üstüme alındım :hehe:
ben senin aracının ya da ibrahim abinin aracı hakkında gidiş kıyaslaması yapmıyorum, dedim ya 306 dan da vtecten de anlamam herhangi bir iddiam da yok :)
sadece şartların eşit olmadığını söyledim, bunun için de 306 yada vtecten anlamaya gerek yok :D
Doğrudur filtre headers egzozlu en hızlı 306 gti sensindir belkide, cidden bilmiyorum, senin aracın hakkında iyi/kötü gidiyor diye bir yorumda bulunmam burakcım :) Sen kullanıyosan zaten gti bile vtec açıyor +2 boy yüzüne de söyledim ahaha
laflarımı yanlış anlama mutlaka bi yanlışlık vardır o işte...
8,5 kompresör değeri demek silindirlerde yüzde 30dan fazla ovallik var demek.buna kalın yağda koysan yürümez araban vuruntu yapar.benim sadece tek silindirimde yüzde 15 ovallik varken her rollingten önce 1 litre rolling dönüşü 1 litre yap ekliyodum yadi 1 saatte 2 litre..
EH vtec 3 silindirde yüzde 20nin üstünde ovallikle her 10km'de bir yağ eklemesi lazım.
bu arada lafı geçmişken EH vtec denen o şerefsiz araba ne kadar güzel duruyo ya Maşallah.:icon_tup:
noluyo beyler :D parti mi var ahah
Mesleğinize saygı duyarım emek verilip yapılan bi meslek
Yalnız temiz açısından sökülmüştür dememin sebepi şu 306 genelinde emme ve kelebek uzun süre temizlik yapılmazsa içi yağ doluyor bariz şuan hatta burağın yeni aldığı kırımız 306 o şekilde zamanında up 306 nınkinde sökmüştük yağlı çıkmıştı içi ben buna istinaden temizlik için sökülmüştür dedim.
Eğer aklınızda ne bilim olumsuz bişe varsa beraber sökelim görmüş oluruz çünkü burak arkadaşımız kimsenin aklında soru işareti kalmasını istemez benim tanıdığım sewdiğim kardeşimdir huyunu çok iyi bildiğim arkadaşımdır.
Kaan bekirin dediklerinede hatırlamaya çalışıyorumda sıkıştırması çok düşük hatta Savaş abide baktı oo bune düşük abicim bu demişti bu araba bu sıkıştırmayla 178 hp nasıl verir gibi muhabet olmuştu aramızda.
Sonrası daynoda test etmiştik tekrar 178.9 gibi bişe çıkmıştı kağıtlar burakta duruyosa resmini çekip koyar 2009 yılında falandı çünkü. yağ eksilte olayıda çok azdı. Eh in bütün bakımlarını ben kendim yapıyodum ordan biliyorum her deneme sonrası genel kontorlunu yapardık çünkü
koyduğumuz yağ 10 60 castro,l oem yağ filtesi, oem benzin filtresi 5binde bir değiştirirdik
Şimdi ile kısyaslanmasın EH vtec çünkü motoru yeni yapıldı diye duydum gidiş hakkında şuan kesinlikle yorum yapmam yalnış olur
melihin yazdıklarına bizzat şahidim.. EH vtec verilerine göre çok iyi gidiyordu o zaman..
ama bakımları hiçbir zaman sektirmeden yapılıyordu en iyi parçalarla..
yok canım okadarda değil kimse bişeyini sökmesin biz söze itimat ederiz belki onun haberi olmaya bilir dedim mesala bende 2 günde pistonlarımı arabama kendim taktım söylemesem kimse anlayamaz ama bana yakışmaz şimdi bazıları sr üzerindekilere göre yavaş gidiyor diyo ama kimse 306 çok iyi yürüyo demiyor
o deger muhtemelen bar dır 8-9 bar o olcumde sadece sılındırler arası barız bır fark varmı onu gösterır..
ya bizimde o zmn kafamız çok karıştı bu kadar düşük şıkıtrma ve verilen hp arasında dağlar kadar farkdı
zaten fazlada önemsemedik sonuçta yağ yakma vs sorun teşkil edecek bişe görmediğimiz için üstüne gitmedik gidişi belliydi, onun içinde motor açmak yalnış olurdu.
Deli gibi yağ yaksa arkadan dumanlar uçuçsa açardık ama hiç bi şekilde ne duman ne yağ yakma gibi bişeyi yoktu Eh de oznm lar.
neyse geçmiş zman konu ile alakasız yerle gidildi :D ben sadece gördüğüm yaşadığımı paylaşmak istedim.
Sonuç olarak Eh vtec zamanında iyi yürüyen fhe lar arasında iyidi maşh halada iyi ve temiz duran vtecler arasında.
hatırlamıorum yaşlızyız ya:)
sımdı forum ortamında herkes aynı bılgıye sahıp deıl bır suru ayrıntı var egzantrıklerın modelı kasnak ayarı beyın ayarı pıston modelı bunları ezbere yazınca sankı pıston egzatrık olan arac gırtlk dolu gıbı algılanıyor forumda
o yuzden cok gerılmeyın arac sahıplerınden fazla gerılıyorsunuz:9
benım gördüğüm speclerıne gore 306 en ust sevıylerede gıbı vtec de taşlar yerıne oturdukca olması gerektığı gıbı oluyor... saygılar sevgıler amca:D
partiyi ayın 25inde yapıcam kısmetse yeni yıla herkesi mutlu ederek giricem :D
tabi şu aşağıdaki japantunermıdır nedir ona bağlı herşey...
benim arabanın kapağı işlendikten sonra Adnan hoca okuyup üflicek dimi hacı?
Stage3 polishle beraber Adnan spec stage 12'ye falan denk gelir :D
Burak'ın telefon numarasını bulabilirmiyiz acil acil ? ? ?
maşallah çok zevkli bi deneme olmuş vtec e maşallah özellikle
kaan, ölçtükleri alet bunun aynısıydı.
http://c1112.hizliresim.com/s/8/zgsf.jpg
hatta yanlısım olmasın
8.1
8.2
7.3
7.1 gibi bişeler cıkmıstı savaş abide görmüştü, şaşırmıştı. arabda gram yağ yakmıyordu. tam sentetik koydugumuz zaman sıcakta buhar oluyodu tabı azcık eksıltıyodu;)