haklısında dynoların aynı yerde yapılması lazım sağlıklı kıyaslama için paşaoğlu fazla çıkarıyor diyolar pulatınkide az çıkarıyomuş :)
Printable View
dyno var dyno var her dyno aynı ölçmüyorki yahu o yüzden bu yok 190hp miş 500hp miş olayına takılmamak lazım ben paşada dyno ya girsem 150hp çıksa şimdi benim aracım 150hp mi?:D yada fabrikadan orjnal çıkan 200hp lik araç paşada dyno da 220hp çıkıyorsa 220hp mi? gazlayın gitsn ne dyno su ya:D
sti çok gergin şuan rodajda:D
benim denediğim f7r da filtre eksozlu chipliydi. benim aracımda da filtre eksoz chip vardı buna rağmen biz f7r la 200 e kadar kafa kafaya gidiyoduk hacim farkı olduğu için 200 den sonra alıyodu beni. Aynı zamanda o akşam 206 Rc ilede denedik onunla da kafa kafaya gidiyorduk meganda aynı şekilde gidiyordu. videolara bakarsan fikir sahibi olursun.
http://www.techturkey.com/forum/vide...r-rolling.html
hocam bahsettiğiniz araç eren in arabası leyla bu :) bildiğim kadarıyla benim aracimdaki işlemlerden fazlası var onda. Yanılıyorsam düzeltsin beni. Örnek aldığım bir araçtı. Benim aracımı rampa yukarı denediğimizde 220 de benzinde tıkanıyor ama gazda hızlanması sürüyor. Bu bahane değil tabi. Demek istediğim o araç normal megane gibi gitmiyor çok çok iyi durumdaydı. Kıyas aldığınız araç türkiye nin en iyi yürüyen f7r si. Ona yetişmek için daha çok fırın ekmek yememiz lazım :D o araç ile kıyaslarsak türkiyedeki hiçbir megane yürümüyor sonucu çıkar. Daha bırakın geçmeyi yakınında yürüyen megane görmedim ben. Şöyle chipli bi f7r olsa da demek istediğimi uygulamalı anlatabilsem keşke :)
evet onunda bir payı olabilir.
Aynen megan leylaydı :) bize söylediği specler onlardı o kadarını bilmiyorum ama gerçekten yürürü çok iyiydi. Belki aracınızda lpg olmasıda önemli bir etken olabilir. biz 180 lik rc ile yürüyoduk o zamanlar eren abimizle. Sonuç olarak 206 gti ya yapılan işlemlerden sonra bu şekilde yürümesi beni şaşırttı sadece. bizdede 206 gti varken gkz plaka sadece bir chiple 206 Rc nin tamponunda gidiyoduk 206 gti'a chip ilaç gibi geliyor valla çok yarıyor. 106 da falan hikaye biliyosunuz
@pulat
fabrika verilerini yazmıştım.lpg tertibatı 70kg diyorsan eyw bilmiyordum.
@denniz9
burda bth 206 nın hangi hali? şanzuman sıkıntısından yürümüyordu o araç son zamanlarda ama?
megane var megane var 206 var 206 var 10yaşlarında arabalar bu zamana kadar geçirdikleri her saat etken yürüyüşlerine o yüzden model olarak karşılaştırmak saçma olur.
@raptor
bravo güzel cevap:D
Bu arada ben Mimarsinan - Silivri yakınlarındayım
Akşam birşeyler yapalım
Speclerim
Sadece filtrem var AEM oda :)
Eksozt katalizör - orta - 1.4 clio son susturucu aşırı sessiz spec :D
Akşam buralardayken hazır basalım Pulat-Cruel - Umut rıza abi
Hazır böyleyken basalım
ben o tarafa gelemem bidaha selçuk fazla uzak bana :)
Pulatla konuştum
Onunlan basarım
Farka göre analiz ederiz artık :D
+10 diyorum halan daha
selçuk benim baskı balata bitik cliomla gelirim istersen :)
Kardeş sen baya biliyosun anlaşılan. Keşke yorum yaparken araştırıpta yapsan. LPG li BOŞ agırlıgı 1160 kg. Daha önce siyah f7r vardı bende onda ruhsatta 1165 yazıyordu. Bunda 1160. Sadece tank 30 kg çekiyor biraz araştırmak zor degil. O da max kapasitesi 35 lt olan tankların agırlıgı. Benim tank 40 lt lik ve max 37 lt gaz alıyor ok? En başta sayfaya da yazmıştım extra agırlıklarımı. Bazı insanlar herhalde burda bizi sinirlendirince zevk alıyorlar ben bunu anlıyorum. Yaptırdıgım özel pandizotun agırlıgı 20 kg. Hadi orjinalini söktum de 15 kg. Bagajda dagılan krank kasnagımdan mehmetRS arkadaşımıza ait egzoza varana kadar bi dolu malzemem var aku şarj kablom şarjlı el matkabım 2 adet dolu alet çantam ilk yardım setim vs. Denemede lpg hariç fazla yukum yoktu. Arka koltuk pandizot ve malzemeler yokken denemiştim nispetende daha iyi yurudu aracım. Şu an 1.6 egzozu ve saydıgım butun malzemeler bagajımda sökuk hiçbirşey yok ve yaklaşık 1200 kg civarında bir agırlıgı var aracımın. Kalp kırdımsa özur dilerim. Haksız yere beni veya denedigim arkadaşlarımı eleştirenler ve bilmeden araştırmadan yorum yapanlardan hariç!