Arz talep, firmaların çalıştığı bölgelere göre de değişiyor. Mesela Güneydoğuda İran Irak Suriye Lübnan gibi yerlere çalışan firmalar DAF ve Mercedes tercih ediyorlar. Gidip scania alan çoooook nadir. tek tük
Uluslararasında Scania Daf Man Iveco Mercedes ön planda. Ama burda birşeyi gözardı etmemek lazım;
Mesela ailemin çalıştığı bölge İtalya ve komşuları. Ancak %85 italya bazlı çalışıyorlar. Italya'da Iveco almamak aptallık derlernedeni ise olası bir kaza arıza bozulma gibi bir sıkıntıda, parça ucuz. Zaten zor bozuluyor ama olur ya bozulur diye de servis çok gelişmiş durumda. 24 saat yol yardım her şehirde servis imkanları var. Fakat Türkiye'de zayıf kalıyorlar. Iveco türkiye de satılıyorsa Cursor modeli insaat veya kamyon üstünde satılır. Stralislerde uluslararası özellikle Italyaya çalışan nakliyeciler kullanır.
Scania cidden başarılı araç, geçmişi de mükemmel ama neye göre kime göre pazar lideri ? En çok satan Ford ve BMC5 para da etmeyen araçlar. Sonrasında Mercedes geliyor fakat bu araçlarda yerli üretim olan araçları. Bu video'da gördüğünüz araçta Almanya üretimlidir. Aksarayda üretilmiyor yani.
Scania, Mercedes(Avrupa) DAF bu nedenle pazarda pahalı kalıyor. 3'ünün arasında da Scania ön plana çıkıyor.
Volvo mesela cidden güzel araç bugun araştırmasını yaptım. Ancak dünya kötüsü bir pazarlama ekibi oldugu için TR'de sönük kalıyor. Pazarlamaya agırlık verirlerse yok satacak bir araçfakat inanın o kadar da abarttığınız gibi bir sağlamlık Scania'da yok. Güzel strateji izliyorlar ve arkasında Doğus OTO gibi bir kurum var
![]()
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
ben iki yıl turkon taşımacılık operason sorumlusu idim geçen temmuzda bıraktım istanbulda kullandığımız 55 çekicinin 20 si daf geri kalanı volvo idi.şöförlerimiz dafları almak için birbirleriyle çekişiyorlardı.hem sorunsuz hem yakış olarak daha uygun ve km olarak daha uzun gidiyorlardı
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)