yahu amma abarttınız şu typer kullanmayı vites atma olayını yahu ben daha dün bindim typer üstüne sonra çıktım roll yaptım buda videosu ayrıca öle kpro falanda yok zırt pırt vites istio araba kpro olsa çok daha kolay olur ama bu bile beni kasmıo yani abartılacak bir olay değil yok üstatmış bilmem neymiş :)
bir aracın viteslerine alışmam için 10 dakka 2 tur atmam yeterli araç sahibi bile olmaya gerek yok
daha geçen gün typerla ilk kez rolle çıkışım :) vites kaçırdığımı bile hatırlamıyorum 50 kere sıktım o gece :)
kısacası abartmayın ;)
10 senelik tayyarcıda gelse trişka yani bu araba bundan iyi yürütülmez..
Okan diğer dediklerine katılıyorum ama yanıldığın bi nokta var
kprosuz type-r ile vites atmak çok daha kolaydır kproluya göre
8800 9000 lerde artık hata kabul etmeyecek hale geliyor ve 1 kere kaçırdığında çorap söküğü gibi gerisi geliyor.
halbuki oem rev limitle çak sabaha kadar gazdan ayağını çekmeden bi mik olmaz debriyajsız çakmaya çalışmadıkça
25-02-2012, 11:34
eser
Alıntı:
RsTeam Nickli Üyeden Alıntı
ben çok erken vites istio ve vitesten bazen elini bile kaldıramıosun die söyledim mesela s2000 ile ygz beni bi çekio 80-90 a zaten araba 100 görmüo 2 de bastığım gibi 3 yapıorum en basit örneği hata kabul etmiyor derken yanlış viteste subap yakalar falan gibi diosan bence kprodada kprosuzdada hata kabul etmez bölebi durum nitekim stp zamanında vitesi 5 yerine 3 e sokunca almıştı subapları falan eline kprosuz olarak tabi ben daha kprolu kullanmadım ama daha kolay olacağını düşünüyorum (hatasız olarak)
subap yanlışlıkla kucuge sokmadıgın surece yakalamaz ama kprolu typer da vites kaçırman demek senkromenç çatal siparişi vermen demek
Edit:stp sibop yakaladiginda 5 duvar yapiodu o yuzden ikinciye 5 e sokmaya calisirken 3 e girdi ve o zaman kpro vardi ;)
25-02-2012, 11:35
eser
Alıntı:
2JZ-GTE Nickli Üyeden Alıntı
stp su anda satılık nedne acaba yeni alınmadı bu arac arkadaslar
teyzeden type_R la takas yapıldı
25-02-2012, 11:37
yasin_R
Alıntı:
rsteam Nickli Üyeden Alıntı
ben çok erken vites istio ve vitesten bazen elini bile kaldıramıosun die söyledim mesela s2000 ile ygz beni bi çekio 80-90 a zaten araba 100 görmüo 2 de bastığım gibi 3 yapıorum en basit örneği hata kabul etmiyor derken yanlış viteste subap yakalar falan gibi diosan bence kprodada kprosuzdada hata kabul etmez bölebi durum nitekim stp zamanında vitesi 5 yerine 3 e sokunca almıştı subapları falan eline kprosuz olarak tabi ben daha kprolu kullanmadım ama daha kolay olacağını düşünüyorum (hatasız olarak)
ula ben genelde hep 70 de bastırdım seni kprosuz olduğunu bildiğim için ve kafamı camdan cıkardım sen beni devrine ayarla dedim:) 80-90 vaşş :)
BİR DE YUKARDA YAZMIŞIN OKAN VİTESLERİ BU KADAR ABARTMAYIN DİYE AMA 5 SONUNA KADAR İYİ ATILMIŞ VİTESLE ATILMAMIŞ VİTES ARASI EN EN AZ 2 BOY OLUR;)
25-02-2012, 11:43
zafa38
Maşallah araçlara çok zevkli...
25-02-2012, 11:46
eser
Alıntı:
iyide bunun kolaylıkla zorlukla alakası yok her araç için geçerli o dediğin kpro kporuz bi alaksı yok yani
her arabada vites kaçırırsan senkromeçe çatala sipariş verirsin
VTC daha geçen ay 3.vites çatalını değiştirdi senkromeçlerde yenilendi cartlıodu araba kprosuz ;)
anlatamadım,kpro yoksa da sıkıntı var ama öle bir kere kaçırmayla bişey olmaz ama kpro da yuksek devir döndüğünden tek kaçırmaylada çatal kırabılırsın
25-02-2012, 12:05
Serhat Y.
Edit..
Devir donen k20 sanzumaninda risk herzaman fazladir, 9000lerde ozellikle gazdan ayağını çekmeden vites cekiyorsan zamanlamayi iyi ayarlaman lazim. Sen k-prolu k20 yi tecrube edersen nedemek istedigimi anlarsan, simdi sana basit geliyor ama arada cok fark var.
25-02-2012, 12:53
Patisever
Alıntı:
eser Nickli Üyeden Alıntı
anlatamadım,kpro yoksa da sıkıntı var ama öle bir kere kaçırmayla bişey olmaz ama kpro da yuksek devir döndüğünden tek kaçırmaylada çatal kırabılırsın
ya eser kardeş bu arac bildiğim kadarıyla yürürü iyi bir araçtı bakmadan etmeden nasıl insan verir kız gibi arabayı da alır bilmediği bir aracı ilginc neyse ALLAH hayırla kullanmayı nasip etsin
25-02-2012, 13:45
edo typer
Alıntı:
sipahi Nickli Üyeden Alıntı
Ağzı olan konuşuyo,bizde iiki kelam edelım barı.Beyler zaten g*tü kalkık iddaalı bir insan değilim.Her önüne gelen b*klamış .bu geçen öylesine çektiğim bir video .Tabiki çok İYİ demiyorum ama Çok kötü değil be.
kardesım darılmaca gucenmece yok, 3 4 cekısın ıdare etmıs yan yana gıtmıssın fakat 5 6 cekısın o kdr kotu kı dırek gerıye dusmussun. bıraz daha alısman gerekır;) hatta baya gelıstırmen gerekır..
25-02-2012, 13:56
dragon07
vites olayı evet biraz abartı iyi süren her arabayı iyi sürer sadece tayyara has bi özellik degildir.istisnalar vardır tabiiki.
ama kprosuzla kprolu fark eder.egzantrikli typer heleki çok fark eder denk getiremezsen kısa vadede çatalı senkroları dişlileri yersin :) devir döndükçe iş zorlaşıyor
herzaman demedim be abi sende :D ilk siz s2000 le basarken yanınızda bastıklarımdan bahsediorum örnek olarak dedim yoksa 60-70 dende bastığımız oldu zaten ama s2000 özellikle senide benide yukarı çektiğinde ben vitesle boğuşmak zorunda kalıodum :D
ben 70 in üstünde hiç basmadım kardeş. yanlışın var. 65- 68 gibiydi hep bastıgımda...***** dijital oldugu ıcın daha net gorunuyo.;)
erdem vites pilotaj konusunda sorun yok rahat olun dendi bosver sadece masallah de gec bizi ilgilendirmez pilotaj vites . sonuca bakalim ;)
25-02-2012, 20:21
mtcvtc
iki aracada maşallah güzel bi deneme olmuş ömer kardeşimle denemem oldu vitesleride kullanımıda gayet net ve sorunsuzdu;)
25-02-2012, 20:32
EMD
Maşallah araçlara.
25-02-2012, 20:33
TC_VTEC
iki aracada maşallah
26-02-2012, 02:34
zübeyir
Alıntı:
videonun özellikle son denemesine dikkatli bakarsan 3lü basıyoruz ve kamera öne doğru bakıyor dikkat edersen araba kesiciye girdi gircek şekilde basıyorum zaten bastığım saniye içindede 3 e koyuyorum sence 65-68 e benziyormu :) kprosuz typer 95 civarı 2 de kesiciye girio zaten bastığımız hızda 80 den aşağısı değil tabi sürekli bu şekilde bastık demiyorum dediğin gibi 65-70 civarıda bastık ama ygz ile basmıştık senle sürekli üstlerde bastık die hatırlıyorum yanlışımda olabilir benim için orda burda basmışız önemli deil ztn anlatmak istediğim bastığım gibi vites atıorum siz biraz daha sonra değiştiriosunuz yani 40 tanda bassak yine benden uzun döneceksiniz onu anlatmak istedim :)
kardeşim o typerdan 2 tane bındım.beyınsız kacta denedıgını felan gayet ıyı bılıyorum merak etme.ben dıjıtalde yanlış goruyorum sen analog da dogru .başka bırsey demıyorum. egerkı oyle dıyosan bi gun 80 de basarız farkı anlarız... sorun yok yani :)