User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
46 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 23.04.2012-ızmıt korfez pıstı

ghz_spr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

23.04.2012-ızmıt korfez pıstı

Oncesinde arabamda (Golf R) olusan tum aksiliklere ragmen bugun bir grup arkadasla Izmit Korfez Pistinde araclarimizi denedik. Bu sayede bende ilk gercek pist deneyimimi elde etmis oldum... Etkinlige gec kalmamdan dolayi pisti cok ii tecrube edemedim, nede olsa ilk kez Korfez Pistine cikiyorum. En ii surem 57.52 civari birsey oldu, resimlerini yukliycem umarsam basarabilirsem:P... Kendim ve arabamin limitlerini ogrenmek deneyimlemek anlaminda cidden tartisilmaz anlamda yardimci oldu bu etkinlik bana!! HERKESE SIDDETLE TAVSIYE EDERIM ARABANIN NE OLDUGU ONEMLI DEGIL ONEMLI OLAN BU TECRUBEYI EDINMEK!!!!!!!!

Araba ile ilgili fikirlerime gelirsek:
    -ALLAHIM neden 4 ceker sistemi bu kadar agir olmak zorunda!!!!!!! Neden bu Golf Rlar bu kadar agir!!! Bunu piste cikinca (rollarda dahil) cok ii anliyorsunuz, agirlik guc orantisi cooookkk onemli!! bunu bugun bir daha anladim... Balatalar cok fazla sismiyor etmiyor ama agrlik yzunden ciddi anlamda yoruluyor cok zorlandiginda...
    -Son kotu olumsuz yorumumda gene HALDEX`e olucak!! Cok zorlandiginda arac onden kaymaya o kadar megilliki cogu virajin apexini bile kaciriyorsunuz!!! cok sacma sapan onden kaymaya megilleri var aracin!! Umarim bir sonraki R da bu sorunu giderirler, yazik gunah yani boyle bir arabaya boyle bir sistem koymak.
    -DSG inanilmaz ii calisiyor, cidden cok memnun kaldim, inanilmaz hizli, inanilmaz sarsintisiz, inanilmaz hizli sekilde vites dusuyor DSG cidden cok guzel ben cokkk memnun kaldim... Ne gec kaliyor, ne gereksiz hatali vites atiyor cok cokk ii!!...
    -Aracin tum sistemleri (esp vs) kapali gozukuyor olmasina ragmen aracin guvenligi cook ii, pist asiri kumluydu ve aracin kumda vsde kaymamasi kontrolunu kaybetmemesi icin o kadar cok ugrasiyor ve bunu o kadarda ii basariyorki cidden hayran kaldim arabama bir daha asik oldum Onden kayma disindaki herseyde aracin sistemi harika calisiyor!! Sistemlerin tamamen kapanabilmeside cok guzel olurdu, bu kadar korumaci olmasina ne gerek var digebilirsiniz ama bu korumacilik kesinlikle eglenmeyi engelleyici bir koruma degil!!!
    -Eglenmeyi kisitlayan tek sistem ne yazikki Haldex`in onden kaymaya megilli olmasi her turlu zorlamada!!
    -Arabann suspansiyonlari, dengesi, savrulmasi, tutunmasi cokk cokk ii(onden kayma disinda)
    -Son olarak, aracin uzerinde agirlik ve virajlari daha ii alabilme kabiliyeti uzerine bir takim gelistirmeler yapildigi surece cokk keyifli ve basarili bir pist araci olacagina inaniyorum!!...

Tekrar soyluyorum, herkese tavsiye ediyorum pist etkinligine katilip hem arabalarinin hemde kendilerinin limitlerini tecrube edinmelerini!!!!!! Cidden cok faydasi var!!!!

Teaser tadinda ufak bir video paylasiyorum geriside aktarabilirsem gelicek umarsam...
    GOLF R KALKIS-23.04.2012 IZMIT KORFEZ PISTI - YouTube

Etkinlige katilan arkadaslarda bu baslik altinda videolarini resimlerini deneyimlerini paylasirsa cok sevinirim...

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En azından arabanı tanıyacak fırsatı yakaladın ama bu kadar kafadan kaymaması lazım neticede 4x4 bir araçtan bahsediyoruz,Eminim bir dahakine daha iyi süreler gelicektir golf rdan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haldex ten bu kadar nefret ettiysen, arabana uyuyorsa kesin al

haldex controller
    HPA Motorsports Inc. - Haldex Controllers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Enes-x Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En azından arabanı tanıyacak fırsatı yakaladın ama bu kadar kafadan kaymaması lazım neticede 4x4 bir araçtan bahsediyoruz,Eminim bir dahakine daha iyi süreler gelicektir golf rdan.
    Aynen ben halimden cook memnunum inanilmaz guzel bir deneyim oldu benim icin... VW muhendisleri bu konuda buyuk hata yapmis, bir evo veya sti gibi en azindan 70-30 60-40 vs seklinde guc aktarimina izin vermesi gerekirdi, hadi bunu yapamadi, onden kayma nedir yaw:S bu araba performans araci bir SUV veya benzeri allroad tarzi bir araba degilki!!! A6 3.0tdi bile bu kadar onden kayma yapmiyor!!... Enes bu arada sendede video vs varsa buraya eklesene sen sanirim arac ici cekimde yaptin??...

TechTurkey Tholl-ga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    92 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    gen1 deki gibi 70-30 yapamiosun gen2 lerde onurcan
    2 mode var aktarmayı güçlendirio o kadar ön arka dağılımı manuel olarak kontrol edemiosun
    "Wagen"thusiast

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DjHellfireS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haldex ten bu kadar nefret ettiysen, arabana uyuyorsa kesin al

haldex controller
    HPA Motorsports Inc. - Haldex Controllers
    Guzel bir urune benziyo ama fiyati ne kadardir ki acaba:S?? Eminim coooookk tuzludur:S:S...

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghz_spr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen ben halimden cook memnunum inanilmaz guzel bir deneyim oldu benim icin... VW muhendisleri bu konuda buyuk hata yapmis, bir evo veya sti gibi en azindan 70-30 60-40 vs seklinde guc aktarimina izin vermesi gerekirdi, hadi bunu yapamadi, onden kayma nedir yaw:S bu araba performans araci bir SUV veya benzeri allroad tarzi bir araba degilki!!! A6 3.0tdi bile bu kadar onden kayma yapmiyor!!... Enes bu arada sendede video vs varsa buraya eklesene sen sanirim arac ici cekimde yaptin??...
    Bencede haldexe müdahale eden sistemleri araştır mutlaka..

Bende kiloyla video varda , bir tanesini upload ettim 4 saatte youtube amca processing deyip kaldı açmıyorum Şimdi facebooka yüklüyorum tekrar 1 saate kadar yüklenmiş olur diye tahmin ediyorum.

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz daha gereksiz !!!!!!!!!!!!!!! koymak lazım belki önden kayma azalır!!!

dipnot: teşhis çok güzel ne olursa olsun piste girilmeli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Enes-x Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bencede haldexe müdahale eden sistemleri araştır mutlaka..

Bende kiloyla video varda , bir tanesini upload ettim 4 saatte youtube amca processing deyip kaldı açmıyorum Şimdi facebooka yüklüyorum tekrar 1 saate kadar yüklenmiş olur diye tahmin ediyorum.
    Aynen benimkide oyle 2 3 video daha var elimde ama yukleyemiyorum, kahretsin bole internet hizimi olr arkadas yaw:S!!...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Providence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aktiviteyi kim organize etti ?

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Providence Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aktiviteyi kim organize etti ?
    Organizeyi bilmiyorumda freestyle oldu biraz isteyen istediğiyle çıktı,ekmek kuyruğu gibi istediğin kadar donebilirsin siraya girmek yeterli

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel bi deneyim olmuş sizin için, aracınızda hoşunuza gitmeyen bölüm için de birşeyler yazayım dedim..

Golf R daki 4 çekiş sistemi eğer eski VW lerdeki gibi sadece arkada haldex olan sistem ise önden kaymayı engelleyemezsiniz.. ki muhtemelen öyle..

4 çeker araçlar genelde iyi bi çekiş sistemi (3 diferansiyelli) olmadığı sürece önden kayar..
    örneğin subaru ve VW nin birçok 4 çekişinde 3 diff. yok ve önden kayar.. Subarunun sadece STI ve bazı modellerde torsen diff var ortada..

Audinin a3 ve bazı quattro modelleri hariç hepsinde 3 diferansiyel var..

Aslına bakarsanız olay torsen diferansiyelden kaynaklanmıyo, torsen diferansiyeli genelde güç dağılımını 60-40 dağıtmak için ona göre ayarlanmasından kaynaklanıyo

Sonuç olarak aracınıza önden kaymayı engelleyecek tek yapabileceğiniz şey ön takıma gergi v.b. takmak olabilir..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese piste cikin,sure kasmaktan cok aracinizin limitlerini gorun.
    Ayrica soforluk kabiliyetinizi gorun.
    Sen bunu layikiyla yapmissin,tebrik ederim
    Aslinda stok cikip,sonra modlu ciksan,farki gormen guzel olurdu....

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pist olsa da çıksak turlasak... :/
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghz_spr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendim ve arabamin limitlerini ogrenmek deneyimlemek anlaminda cidden tartisilmaz anlamda yardimci oldu bu etkinlik bana!! HERKESE SIDDETLE TAVSIYE EDERIM ARABANIN NE OLDUGU ONEMLI DEGIL ONEMLI OLAN BU TECRUBEYI EDINMEK!!!!!!!!
    bravo, gayet güzel tespit etmişsin olayı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel bi deneyim olmuş sizin için, aracınızda hoşunuza gitmeyen bölüm için de birşeyler yazayım dedim..

Golf R daki 4 çekiş sistemi eğer eski VW lerdeki gibi sadece arkada haldex olan sistem ise önden kaymayı engelleyemezsiniz.. ki muhtemelen öyle..

4 çeker araçlar genelde iyi bi çekiş sistemi (3 diferansiyelli) olmadığı sürece önden kayar..
    örneğin subaru ve VW nin birçok 4 çekişinde 3 diff. yok ve önden kayar.. Subarunun sadece STI ve bazı modellerde torsen diff var ortada..

Audinin a3 ve bazı quattro modelleri hariç hepsinde 3 diferansiyel var..

Aslına bakarsanız olay torsen diferansiyelden kaynaklanmıyo, torsen diferansiyeli genelde güç dağılımını 60-40 dağıtmak için ona göre ayarlanmasından kaynaklanıyo

Sonuç olarak aracınıza önden kaymayı engelleyecek tek yapabileceğiniz şey ön takıma gergi v.b. takmak olabilir..

Bir ara s3 almayi planliyordum haldex controller lari cok fazla inceledim, soylenen cogu sey yapabileceginiz en iyi modifiye diyordu ama sahsen test etmedim.

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hatchback araclarla sedan araclar arasindaki 4 cekerin farki nedir? Eger varsa bu farklar dingil mesafesinden mi olusur yoksa baska bir sebepten mi? Mesela bir s3 le sti'in yada golf r ile evo nun surusu, tepkileri ayni midir?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)