Arif mukemmel olmus emeklerine saglik tek kisiyle 0-100 un nedir acaba ?
Printable View
Arif mukemmel olmus emeklerine saglik tek kisiyle 0-100 un nedir acaba ?
ellerinize sağlık çok zevkli olmuştur
öncelikle herkese teşekkür ediyorum.
görünen 4buçuk kişiden sonra bagajda yaklaşık 70 80 kg daha var.büyük bi kriko, alet çantası(içinde bi ben yokum durumunda garibim) bi de elektrik süpürgesi,akü ıvır zıvırlar :D
tek kişi ölçmek istiyorum ancak ağırlıksız 1. 2. ve 3. viteslerde ciddi bi patinaj sözkonusu.aslında lastiklerim iyi ama sarıyo işte. bi şekilde sarmadan ölçücem.
kadran bittiğinde bile sarsılma savurma sağa sola çekme titreme yok.kendi aracım diye söylemiyorum yanlış anlaşılmasın,böyle araçların ilkönce tutunması kontrol edilmeli bence.ben öyle yaptım.daha sonra turbo vs işlemlerine girdim zaten.aşırı rüzgarda dediğin doğru,o zaman da belli ediyor illaki.ben de emekli amcalar gibi gidiyorum.
teşekkürler tavsiyen için.güzel bi konuya değindin.sağolasın
konuda var fotoları.yeni fotoları da artık.o buçuklu arkadaş çekerse atarız :D :D
inşallah en kısa zamanda :)
sağolasın kardeşim :)
bkz: 3 5 satır yukarı :D
conta için bloğun üstü ve kapak taşlandı.komple çelik malzemeden conta kestirdim.ancak tutmadı.kompresyon kaçırdı malesef. :(
bi sonraki gün piyasada 10 liraya satılan contalardan vardı elimde.onlardan birini taktım.blok ve kapak taşlandığı için bu seferlik yakmadı contayı.ancak 2. ve 3. silindirin ortası GARANTİ yanıktır.onu hissetmek bayaa zor.
kısa bi süre içersinde motor değiştirme niyetim var.1200ün tadını aldım artık.nasıl gideceği konusunda gerekli mercilere bilgi verdim diye düşünüyorum. :)
1600cc motor koymayı düşünüyorum.ardından full injection :) 1600 için alüminyum tarzı özel kesim contalar var.bi abimiz uğraştı kendisi yaptı.
conta yakması benim için artık çok da büyük bi sorun değil.kapağı açıp contayı değiştirip kapatmak 2 saatimi alıyo :)
biraz lagmı var? :D .. güzel güzel :DD
Turbo tofaş şaka makinası zaten :) maşallah 124e :D
ilerde kafama esipte 124 alırsam sana gelecem zaten :D
çok hızlı olmuş valla maşallah :)
masallah, biriniz de kemer taksaydi keske...
ellere sağlık, güzel olmuş.
bu arabanın modifikasyonlarının konuşulduğu başka bir konu yoksa,
hangi turbo uygulandı,
yakıt ve ateşleme sistemi ne kullanıldı
diye sormak istiyorum.
temiz bir 124 bulup turbolamak benim de aklımda var, hatta arabayı buldum bile sayılır ancak know how olmadığı için henüz almadım. ayrıca arabada şahin şanzman ve şahin differansiyel var, bu da canımı sıktı aslında biraz. full orjinal bir 124 bulup sadece turbolamaktı düşüncem.
mega squirt + 1.4 fiesta turbosu geçiyordu aklımdan ama... bilgilendiren olursa sevinirim.
Maşallah maşallah,cok keyifli olmuş :)
maşallah kazasız belasız. :D
Maşallah :)
eyvah eyvah.faka bastık.kardeşim duyarlılığın için sağol.gerçekten yüzüm kızardı oturdugum yerde :o :o
sağolasın
motor içindeki tüm parçalar orijinal.uydurma bi parça yok.(piston sekman gömlek yatak krank subaplar egzantrik vs) sadece sıkıştırmayı düşürmek için pistonların üzerini oydurdum.
Turbo olarak citroen c3 IHI marka turbo kullandım.westegate'i paletli olanlardan.küçük bi turbo olması yeterli.
Fiat albea intercooler kenarları plastik olanlardan.kenarına radyatörcüde alümninyum kazan yaptırdım.
borular egsozcuda kıvrılıp yapıldı.herkesin yaptığı gibi.
karbüratör üzerine kep yapıldı.
yakıt sistemi olarak mercedes benzin pompası ve ebaydan aldığım benzin regülatörünü kullanmaya çalıştım.hatta metanolle çalıştırdım.ancak pompa bozuk çıktı.bi daha da ayarlamaya çalışmadım.onun için full LPGde kullanıyorum.Fema marka tüp beyni dedikleri Regülatörü kullanıyorum.yetiştirememe gibi bi sıkıntısı yok.
ayrıca ne kadar yakıyo diye sorarsanız.km'de 30-35 kuruş yakıyo.stock tofaşlarda aynısını yakıyo zaten.
sormak istediğiniz hertürlü soruya cevap vermeye çalışırım.
yeterki TURBOSUZ ARABA KALMASIN :D
Arif sen kemerleri değiştirdinmi ? 3 noktamı kemerlerin ?
birşey sorucam birde senin aracın 1200cc nin altı mı yoksa 1300cc nin altımı ?
1.6 motor koyunca sıkıntı olmayacakmı vizelerde filan ?
şanzımanın orjinal 4 ilerimi ?
Tekrardan maşallah..
kemerler anam babam org 124 kemeri.
otomatik makaralı olanlardan da değil yani.statiklerden
org 1197cc.sonradan 1300 yapılanlardan değil.
kendi motoru bi kenarda duracak.muayene zamanı kendi motorunu takcam.2 saatimi alır :D
şanzuman mirafiori şanzumanı kardeşim.
bu konuda var montaj resimleri
http://www.techturkey.com/forum/otom...e-124um-9.html
bu video da araç standartken çekilmiş bi video.
şanzuman da 4 ileri.araçta yine 4 5 kişiydik.
şaka gibi :D
https://www.facebook.com/photo.php?v=10150833546543257