daha fazla para harcamadan ustayi degistirin, harcadiginiza degmeyecek yoksa..
Printable View
gökmenden randevu aldık nasipse yarın onda araba
Bu araca ne oldu merak ettim. Bayada zaman geçmiş üzerinden. Bende aracıma m62 takmıştım zamanında fakat bu bana biraz m45 gibi geldi. Küçük duruyor çünkü.
M62 1 devirde 1 litre hava basıyor. Taktığın kasnak en az 40-50 cm çapında olmalı ki sen 4 bar görebilesin :D Yani rakam biraz uçuk olmuş ki max 2bar basma kabiliyetine sahip küçük hacimli araçlarda.
Ben kendi aracımda standart kasnak ile 22 psi basınç elde ediyordum ki benim aracım 1300cc.
Ayriyetten intercooler kullanmayışınız en az %15 kayıp demek. Motora vuruntu sonucu vereceği zararı söylemeye gerek duymuyorum.
araça suan turbo yapıldı miniksler yaptı lar aem beyin takıldı baya bi uraşverdiler hatta 2ayı geçkin bir süredir uğrasıldı araçla sunuç harika bundan sonrasınıda miniksler yazar zaten
Suan arac ta T25 turbo kiti var baya bir ugraş verildi özellikle işletimine Aem fic takıldı zaten bu beynin montajı 1 ay sürdü (montaj kısa ama çalıştırmak için baya bilgili bir abimizin gelmesini beklemek zorunda kaldık)
Arac en son ayarında 0.5 bar basıyor ve sahibinin agzı kulaklarında
maf sensoru iptal etme işlemi yüzünden yatıyor su anda arac Oz u bekliyoruz kısacası
kanka cım formda eski konulardada arabanın aşırı hava verdiğine kimse inamadı kadir abi sana sölemiştir 4bar bastığını onuda burdan sölersen sevinirim
ya mümkündeğil ama bizim ustamız birilki başarmış ve hava saati bile takmıştı ona bara göstergesi yetmiyo dei araba ilk çalıştığında akıl almaz bir sıcaklık inanılmaz bir ses basıyon basıyon gitmiyo falan oldu bi iyi gidiyor birden bire araba tırtlıyodu
Bayağa emek verilmiş anlaşılan. Emeklerin boşa çıkmadığını görmekte güzel. Hiç dynoya çıktı mı, gücü hakkında bilginiz varmı? Varsa detaylı resim ve video alabilirmiyiz.:)
ya wastgace arızalı olduğu için bi ara 1,9 bastım kaputu açtığımda egzost nar gibi ve etrafındaki kablolar erimişti :D 4 bar düşünemiyorum :D
4 bar denildigi gibi basılmıştır yanlız su şekilde yola cıkıldıgında arac aşırı fakir oldugundan dolayı da basınc da inanılmaz bir şekilde artmış ve anlık 4 bar görülmüştür kasnagı acaip zaten basması normal :)
zaten olmadı minkslere gitti araba şimdide ozu bekliyor :)
arkadaşlar yapmayın 4bar dediğiniz basınç s/cde olsa yabana atılacak basınç değil bastığınızda intercoolersız sanırım her ne kadar s/cnizin türünü bilmesemde ve bu kadar basınç bastığı için pozitif deplasmanlı olduğunu kabul edip konuşsak o 4barlık basınca nasıl benzin yetiştirdi o motor hadi yetiştirdi diyelim 100 oktanla ne yaptı onu geçtim sıcaklık ne durumdaydı öyle bir basınçlı havayı soğutmak ciddi bir olay intercoolersız oraya ateş üflersiniz resmen
eğer hala 4 bar bastğını idda ediyorsanız lütfen kasnak çapını ve s/c nin seri numarasını verirseinz bakarım fakat mümkün değil gibi duruyor nasıl bir saatle ölçüm yaptınız oda belli değil 4 barlık gauge bulup taktınız diyelim doğru ölçm yapıp yapmadığı belli olmayabilir ki bağlantı şekli vs önemli
Miniks, anlık 4bar görmesi demek motor devriyle paralel şekilde o basınca ulaşması demek demekki normaldede 3 bar 3.5 bar gibi değerleri görmesi deemek ki buda biraz saçma geldi bana:)
hayırlı olsun turbolu halinin fotografları varsa paylaşırsanız sevinirim...
4 barda o piston kolları kürdandan daha kolay sekilde kırılır hayal gormeyin.
hilmiden geçen rica etmiştim koyacağım dedi ama koymayı unuttu kesin okursa koyar kesin araç abimin arabası bende resimleri var ama turbolu hali yok artık hilmi halleder bu işi
abı ben gozumle gormedım. sahıbı soyledı bana da. ama aracın cıkıp gazladıgını sanmıyorum. yanı oktna dı benzındı enjektordu bu tıp seyler zten aracta mevcut degıldı. sanırım cıkamsı ıle gırmesı bır olmus. ama suanda motoru da turbosu da cok saglıklı ve cok zevklı yakında vıdeolar gleıcek ınsallah.
Turbo dogru seçim olmuş sc ile ugraşmak ve sonuçta 20-30hp almak biraz boşa zaman harcamak gibi. yazının sonunu okuyunca sewindim turboya geçişi..
4 bar konusunda usta bilmiyo olabilir banada tamamen mantıksız geldi.
Bİ usta geldi sanayiide yanımıza motora baktı...
u-bende nissan micraya turbo takacam bin cc :D
-iimiş abi
u-yokuşlarda zorlanmasın, köy yolunda bayılıyo
-abi ayılana gazozz bayılna limon
u-kaç basıyo bu
-peak 2.20 onu kısmaya ugraşıyoruz kırmayalım (garrette vnt20)
u-kaç kilometreye denk geliyo:S
-260 abi :p
u-kaça maal ederiz turboyu
-abi kaç bar basmak istiyosun
u- yaa bana 500 bar yeter
-usta 500bar olmaz öylee...
u- yaa valla yeter benim öyle hızda gözüm yok bayırda bayılmasın yeter
-usta imkansızz...
u-vallaa yeter bana 500bar, ben gençmiyim :D
-usta 500bar az olur senin arabaya 300psi basalım
-siz müsait bi zaman gelin 500lira ayrıdım buna yapalım ustalık benden siz malzemeyi tarif edin radyatörünü falan ben alırım :D
şimdi her gördügünde "bi el atmadınız benım arabaya kırılıyom vallaa" diyo...