User Tag List

Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
218 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Clio RS & 206 RC@IST

Future_King - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel denemeler olmuş...
    yanlız anlayamadıgım ilk videolarda yawas yawas farkı açmakta olan Rs.RC nasıl snra daha iyi gitmeye başlıyor?

Yarım gaz debriyaj bişiler olmuş snrm.Cem Detaylı anlatırmısın rica etsem? benimde aracım elektronik gaz kelebekli onun için benimde işime yarayabilir bilgiler.Paylaşırsan sevinirim.
    4.2 FSI V8 S5

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Future_King Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel denemeler olmuş...
    yanlız anlayamadıgım ilk videolarda yawas yawas farkı açmakta olan Rs.RC nasıl snra daha iyi gitmeye başlıyor?

Yarım gaz debriyaj bişiler olmuş snrm.Cem Detaylı anlatırmısın rica etsem? benimde aracım elektronik gaz kelebekli onun için benimde işime yarayabilir bilgiler.Paylaşırsan sevinirim.
    Arkadaşım 2 yıla yakındır elektronik (salak) gaz kelebekli araç kullanıyorum. Cem tam anlatamamış ama aracını doldurarak rollinge geliyor. Yani şöle söliyim. Rollingde yan yana geliceğiniz zaman rakibin aracın hızını sabitleyip sen onun yanına gelirsen kesinlikle geçilirsin. Çünkü sen arkadayken ondan daha hızlı olup yanına gelip sonra gaz keserek yada frenleyerek hızı eşitliycek ve kornadan sonra tam gaz asılıp geri kalıcaksın. Çünkü yavaşlamıştın. ama rolling yapılacak hıza çok yavaşça çıkarak o hızda kendini devirini sabitlersen senin aracın devir düşürmediği için tam gazda gaz kelebeği saçmalamayacak. Hemen denemesini yapabilirsiniz. Ayağınızı gazdan çekip kökleyince lag yapar bi düşünür sonra gaz yer. Ama hızlanırken yada yüksek devirde sabitken tekrar köklersen bu lagı yapmaz.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 5 senedir kullanıyorum malesef.Fakat Anlamadıgım nokta aynı suratte aynı hizada dururken korna bekliyorsunuz.kornadan snra gaza tam yukleniyorsunuz.Zaten kornayı beklerken ayagınız gazda hafif basılı halde bekliyorsunuzki buda sizi sabit bir hızda tutmasını saglıyor. İşte bu esnada nerede dediginiz yapmak gerekir ki??
    4.2 FSI V8 S5

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 5 senedir kullanıyorum malesef.Fakat Anlamadıgım nokta aynı suratte aynı hizada dururken korna bekliyorsunuz.kornadan snra gaza tam yukleniyorsunuz.Zaten kornayı beklerken ayagınız gazda hafif basılı halde bekliyorsunuzki buda sizi sabit bir hızda tutmasını saglıyor. İşte bu esnada nerede dediginiz yapmak gerekir ki??
    Yok anlatamadım galiba. Şimdi 100 km ile giden birisi senin önünde sabit hızla gidiyo. Yanına gidebilmen için 100 km den daha hızlı olman gerekir. Daha sonrada yavaşlayıp yanında kalman. Hatta ileri geri ayar yapman. İşte bu esnada köklersen bi espirisi kalmaz. Buradaki fark yavaşlamak. Ama sen düşük hızdan direk 100e çıkarsan. Araç ilk gaz tepkisini iyileştirecektir. 100 lerce kez gördüm tekrarlardım.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cem bmw den sora bugunde 2008 focusa hasır nesır oldum ondada elektronık ve 2005 focusa göre performansı kötuydu nese olay odeılde rollde kornayı beklerken ceyrek gaz gıbı basarız burda 3. kornayı beklemeden çok az bi sure önce gaza köklemek gerekır yada yanyana deılde arkadan doldurup gelmek yani ceyrek gaz deılde %6o gibi gazla gelıp soradan gazı kapatmak gibi
    vites aralarıda çok önemlı gazı bırakıp tekrar verınce saçmalıo arac, denge tutturmak kolay deıl
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam dediklerin dogru ama ROLLİNG esnasında zaten ikiside sabit hızlarda olunca Kornalara basılıo... biraz beklenir iki araçta sabit hızda giderken.snra kornalara basılır

Aynı Hızdayken , korna çalmadan HIZINI sabit tutarak yapılan bi işlem olması gerk kanımca.
    4.2 FSI V8 S5

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cem bmw den sora bugunde 2008 focusa hasır nesır oldum ondada elektronık ve 2005 focusa göre performansı kötuydu nese olay odeılde rollde kornayı beklerken ceyrek gaz gıbı basarız burda 3. kornayı beklemeden çok az bi sure önce gaza köklemek gerekır yada yanyana deılde arkadan doldurup gelmek yani ceyrek gaz deılde %6o gibi gazla gelıp soradan gazı kapatmak gibi
    vites aralarıda çok önemlı gazı bırakıp tekrar verınce saçmalıo arac, denge tutturmak kolay deıl
    iyide bu dedigin birçok açıdan ADİL değil.
    4.2 FSI V8 S5

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba ılk basma anında önde başlamadığı surece sorun yok bana göre..
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araba ılk basma anında önde başlamadığı surece sorun yok bana göre..
    malesef sana gore.Aklıma gelen bir suru detay var.arabanın gazı aldıgındaki agırlık dagılımına kadar bir suru detay da avantaj elde edersin.

Örnegin Draglarda da arkadan kalkmak yasaktır.

Rolling anında zaten amaç araçların performanslarını her yonden karşılaştırmaktır.İyisi ile kotusu ile.
    4.2 FSI V8 S5

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Örnegin Draglarda da arkadan kalkmak yasaktır.
    bu hangi kurallara gore bizm kyodugumuz tr mi yok sa uluslar arasu kabul goren kurallarmı.

arkadan kalkma soyle olur, pilotun istegine gore arkadan hareketli start alabilir noel agacı start verince(cizgiyi gecemez fodepar olur.)
    Yada 2 arac arasında 1 sn fark var ise 0-400de aradaki mesefa hesaplanır hızlı olan arac arkadan sabit kalkıs yapar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G_TT_I Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yada 2 arac arasında 1 sn fark var ise 0-400de aradaki mesefa hesaplanır hızlı olan arac arkadan sabit kalkıs yapar
    bu kısım hep aklımı karıştırmıştır...biraz daha açarmısın?
    4.2 FSI V8 S5

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu hangi kurallara gore bizm kyodugumuz tr mi yok sa uluslar arasu kabul goren kurallarmı.

arkadan kalkma soyle olur, pilotun istegine gore arkadan hareketli start alabilir noel agacı start verince(cizgiyi gecemez fodepar olur.)
    ben bunu bilmiyordum. tr deki draglarda da gecerlimi arkadan gelip hafif yuruyerek kalkma kurali. cizgiyi gecip fodepar yapmadan tabi. hic sahit olmadim trdede dunyadada?

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

startta 1 metre gerıden basla start vermeye salıseler kala kalk fodepar yapar gıb. cızgıyı gecmedıgın ıcın fodepar yapmamıs gıbı say , yandakı araca kalkacam dıye cebellesırken sen uza gıt.bu kural nerde merak ettım.

ıkı arac arasında 1 sanıye fark olunca noluyo anlamadım. 0-400 deneyı hesaplıyosun???
    0-400 drag yapıyosun elbek bırısı gececek
    sabıt kalkıs ne yaww dragtan bahsetmıyomuyuz

chiefkadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı khan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bunu bilmiyordum. tr deki draglarda da gecerlimi arkadan gelip hafif yuruyerek kalkma kurali. cizgiyi gecip fodepar yapmadan tabi. hic sahit olmadim trdede dunyadada?
    Autodrom'da kurnazlar yapıyodu,bayada etkili kalkışlar oluyordu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ole kurnazlarcok walla....bıkere eger arkadan gelıp tam yanına geldıgınde basıyosan bu denedıgın adama kufur etmek gıbı bısey oluyo....dusunun ıkı araba anlık olarak yanyana gelıgınde bırı 60 arkadan gelen 65 gıbı bı hızda olacak ve basacaksınız cok sacma...

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genelde bızım arkdaş son ışık yanmadan ondan öncekı ışık yandımı 1001 dıyıp kalkıyor tam yesılın yanmasına denk gelıyor gayette başarılı
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.youtube.com/watch?v=zmTUH9kCB_k

buda en gseul ornek olsun ...o zamanlar zaten gecılıyodum ben ama yıne anlayan anlar bu vıdeodan...

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yalnız bu arkadan gelip erken basma mevzusu bizde yok

sadece arabayı yarım gazda sabit devirde bekletme bizimki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yalnız bu arkadan gelip erken basma mevzusu bizde yok

sadece arabayı yarım gazda sabit devirde bekletme bizimki
    yarım gaz sabit devir yaparken debriyajadamı biraz basıyorsunuz?
    4.2 FSI V8 S5

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)