kullanan çok iyi kullanmış tebrikler...
kullanan çok iyi kullanmış tebrikler...
Cooper S videonuzuda izledim avantaji nedir cooper s in tam olarak daha mi alcak poloya gore ? Yada suspansiyon daha mi sert ? yarim sn yada bazen 1sn daha iyi isler cikariyo pistte ,ve tekerleri 205/45/17,polo ise taban olarak 215 ve yanak 40 ,cooperun bu denli viraj kabiliyeti nereden geliyor aks araligi poloya gore cok az uzun bundan yada ESP kaynakli olabilirmi Agirligini bilemiyorum ama motor gucude gti ile ayni
Agirlik merkezi asagida. Guc aktarimi daha iyi,viraj cikisi hizli...
Korfez gibi hic bir standarta uymayan pistte gore arac ayarlama zor...
Belli bir sabiye limitine ulasmak kolay,sonrasi 0,1 sec icin bile savas veriyorsun.
Mesela 1M de 52,4 yada 52,6 mi neydi,stok pist setup i ile anca indim,53,1 den 0,5 sec cekmek icin arabayi parcaliyordum...
Yada gtr da 49,1 sec limit oglu limitti stok set up da...
Murat abi peki poloya yol ve viraj konusunda yapılabicek en iyi specler nelerdir? Mesela lastiklerden başlasak ebat değişikliği yapılsa, cooper ve opc 45 yanakken poloda 40 abartı değilmi 205/45/17 takılsa tutuş bozulur mu? Arkaya spacer taksak 1.5 cm lik virajlarda katkısı olur mu ya da öne mi takmak gerekiyor spaceri ..
Agirlik merkezi sacma sapan yuksekte kalmazsa agirlik ile", avantaj sagliyor agir olmasi..
2. kiside yana yatmayi azaltir agirlik merkezinin degismesini////
poloya ilk olarak yay yada coil lazim yuksek arac
mini iz araligi genis lastikler uclarda handlingi fazla iyiyol tutma deil o ayri
e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic
güzel donmus masallahh
bu arada korfezin en hızlı hothatch otomobili nedir ve suresi kactır bilen varmı?
Polo gti 2.43.85 best
Octavia vRS 2.38.40 best
Polo gti 56.8 best ''korfez''
Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
Bulut Elektrik
Mini Cooper S'in süspansiyonu kompetisyon sürüşe çok daha uygun.
Polo, hemen hemen her VW'de sunulan; hem yol hem spor kullanıma hizmet etmeye çalışan, günlük kullanımda hiç rahatsız etmeyen bi süspansiyon. Ön taraf daha rijit, bunun sonucu olarak sert hamlelerde de kafadan kaymaya, haliyle dönüş yarıçapını büyütmeye yönelik bir araç. Arka aks biraz sertleştirilmek istiyor. Kalın bir arka sway bar ile çok daha iyi olur.
Cooper S ise, daha sert süspansiyona sahip, standardı ile sokakta gezerken bile kimilerine göre tok, kimilerine göre rahatsız edici. Saçma hamleler yapıldığında o da kafadan kayma eğilimi gösterse dahi, mantıklı hamleler ile kafayı bir şekilde içeri sokup, arkayı peşinizden kontrollü sürükleyebiliyorsunuz.
Polo'da bunu denemek için önce ESP yi kapatmanız lazım ki, malesef kapanmıyor, bu da bir eksi.
Yol tutuş nasıl artırılır konusunda, orijinal yayların üzerine bi takım sarı koni ya da bilstein b6, bir de arka viraj demiri, polo daddan yinmez diyorum
Ağırlık konusuna gelirsek, alttan geçen rüzgar ile yerden kesilme tehlikesi yaşamaya başladığımız viyadükler ve üst sürat haricinde ağırlık dezavantajdır. Çok çok istisnai durumlar olabilir, ancak genel durum bu malesef![]()
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
Ben yazılım ve 35mm H&R yay lı scirocco ile 55.4 dönüyorum körfezi. Scirocco poloya göre daha ağır ve aracımda 19 inç jant var.![]()
Stock 160 lık rocco ile Berk in test süresi 57.89 sn.Yazılım ve tol tutuşu üzerine yaptıklarını düşündüğün zaman ne kadar ilerlediğini görebilirsin.
VW Scirocco Otoloji.com - YouTube
http://www.otoloji.com/pisttesti/vol...3-Sayfa#icerik
Yazilim 2,4 sec farketmez arkadaslar rocco gibi araclarda...
Umut iyi yurumusJant ve yayinda ekmegini yemis...
Rocco poloya gore yol tutusu cok ustun...
Utku
agirlik dagilimi 60 40 olan araclarin neden arkadan kaydigini. arkadan motorlu 911lerin onden neden kaydigini aciklarsan netlesicez![]()
konu hakkinda cok sey yazicamda uyku zamaninda goruorum hep..
Toplam ağırlık ve ağırlık dağılımı farklı şeyler olduğu gibi, bi aracın limite ulaştığında ne taraftan kayacağını belirlemede tek etken değiller. Örneğin Clio RS, %65 ön ağırlık dağılımı var, arka tekerleklerin adedine 200 kg bile düşmüyor, ancak arka değil, ön kayıyor.Yani şase, süspansiyon ve lastik-jant kombinasyonunu bi bütün haliyle değerlendirmek lazım.
Ağırlığın hem hızlanma, hem frenaj hem de viraj alışta ne kadar etkili olduğunun örneklerini de tavan izolasyonunu dahi söken track day tutkunu İngilizlerde bol bol görebilirsin![]()
if in doubt, flat out.
instagram: utkuuzunoglu
Agırlık dezavantaj ancak GT-R sınıfının cok agırı ama ıyı yol tutuan balınası...
Geometrı ve teknolojı cok buyuk etken. Mk2 cok cok ıyı ıdı ancak Mk3 de teknolojının ne kadar ılerlıyebılecegını gordum...
Agirlik dagilimdan ziyade agirlik merkezinin yeri onemli tabikide, aks ekseninin ustunde yer alan bi agirlik merkezkac kuvvetinden cok etkilenecektir. ancak asagida kalan agirliklar yere basma kuvvetini arttirir.
bmw neden 50 50 agirlik dagilimi icin kasiyor aracin yuksek hizda dengeli olmasi absurt tepkiler vermemesi icin, ortadan motorlu porscheler nsxler cok dengelidir mesela, benim gordugum %90 onden motorlu araclarda arkadan kayar hafif sag solda arka gezmeye baslar. notr surus dengesinde vites bostayken bahsettigim, rste arac bostayken arkadan kaymali ben ole hatirliorum bindigim zaman..![]()
ani direksion hareketleri atalet momentinden dolayi yavas hizlarda kafadan kaydirir, yuksek hizda yapilan hareketlerde durum daha anlasilir..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)