User Tag List

Sayfa 5/12 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
214 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Revo İbiza Cupra vs Evotech Polo GTI son Final @ Kayseri

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Deneyin iste,ne guzel birbirinize denk arabalariniz var. Ayrica bilgi paylasimi olursa,daha cok ilerler ve dagarciginiz artar. Bu islerin amaci bu olmali.
    Mesela cem bir cok seyi sahsrn ilgilenerek buldu.
    Ayrica her arac iyi yuruyecek diye birsey yok. İki vw yada seat'i yaparsin ama farkli yuriyebilir. Yani onde olmak degil,sikintisiz yurumek onemli.
    Bunun ornekleri yuzlerce mevcut...

CeM öZeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya boşverin markayı,yazılımı,parçayı... Biz burda sağ olduğumuza şükredelim. Birinci denemede sol elimle kullanıp sağ elimle çekim yapıyorum.Kornayada ben basıyorum. Köprü ayağından uçuyoruz orda. Ben tek elle. Kafam cam tavanın köşesine geçti resmen. Halen ağrıyor. Şaka maka verilmiş sadakamız varmış.. Konuyu uzatmaya gerek yok. Herşey ortada. Safa kardeşimin dediği gibi köfte-ekmek hesabı. 100 oktanı daha öncede denedin Safa yarım boy bile ileriye götürmüyor arabanı. Yine deneriz sıkıntı yok.
    Vw Cc & Mk 5 Gti

zafa38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CeM öZeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya boşverin markayı,yazılımı,parçayı... Biz burda sağ olduğumuza şükredelim. Birinci denemede sol elimle kullanıp sağ elimle çekim yapıyorum.Kornayada ben basıyorum. Köprü ayağından uçuyoruz orda. Ben tek elle. Kafam cam tavanın köşesine geçti resmen. Halen ağrıyor. Şaka maka verilmiş sadakamız varmış.. Konuyu uzatmaya gerek yok. Herşey ortada. Safa kardeşimin dediği gibi köfte-ekmek hesabı. 100 oktanı daha öncede denedin Safa yarım boy bile ileriye götürmüyor arabanı. Yine deneriz sıkıntı yok.
    Deneyelim bakalm bnde merak ediorm orda yarim litre alkol salladim depoya farki hissettrmisti fakat katki bulamiyorum buldugum an ararim arabani hazir tut sen yeter

CeM öZeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam bende G71 valfini (emme manifoldu valfi) değişiyim arıza verdi geçen bas çek bas çek birisine kullandırdım arabayı geçen yalama etti gaz pedalını. Sanırım vites aralarında az bişeyde o yüzden kesiliyor araba. Ben onu değişiyim sende 100 oktan için yakıt ayarla deneyelim. Hem 97 de deneyelim hem 100'de bakalım ne farkedecek. İbizayı da bir soruyum yetiştirmeye çalışalım aynı zamana..
    Vw Cc & Mk 5 Gti

clio_williams - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne adamsınnnn isooo

kemal_koker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yürüten ve yürüyenlere maşaallah

imprez30r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zafa38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başarılı olan araç kriterlere ve bakış açısına göre değişir tabiki o sizin görüşünüz fakat Poloda sanki egsozt yokmus gibi sölemişsiniz halbuki sistemlerimiz aynı komple düz boru sonda tek susturucu benimkinin tek farkı metali kaliteli birebir...
    Ayrıyeten havada 25 26 Derece akşamın serinliğiydi aradaki farkımız sadece sogutma etmenleri cooler ile meth yok 2 sinin farkıda ortada zaten Sayın Kelalper Bey.
    Birincisi speclerde polo için sadece downpipe yazıyor ona istinaden yazdım. İkincisi egzost borun aynı kalınlıkta olsun olmasın daha kaliteli malzeme demek daha iyi akışkanlık daha az türbülans daha iyi performans demektir. Üçüncüsü methanol ve intercooler sadece sıcak havalarda işe yarar diye bişey yok. O zaman cooler takmayalım yazın gazlamayalım kışın gazlayalım paramız cebimizde kalsın. Bu mudur senin mantığın. Cooler yazlık element midir. Kışın kaldıralım o zaman zarar görmeesin yaz geldiğinde yeniden takarız. Sök takta kolay 4 kelepçeye bakar. Bana cevap vereceğine elementlerin ne işe yaradığıını öğren ondan sonra cevap ver. Bana da öyle Sayın Kelalper bey gibi iğneleyici yazılar yazma aklını başına devşir.

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel deneme olmuş her iki aracada maşallah Allah kaza bela vermesin. son videoda polo arkadan arkadan fena geliyor maşallah.

HPMania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zafa38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende diyorumki aracim her basista ayni cooler ve meth 1,4tsi larda asiri guc veren parcalar degil arabamda 35 derecede bile ard arda gazlasam herzaman ayni guc ayagimin altinda fakat cooler ve methsiz 1 yada 2 basis hakkiniz var sonra illaki dinlendirmeniz lazim neden polo her denemede benle yan yana gidemiyor dengesiz gidiyor iste bu parcalarin farki burda cikiyor. 10 tane 1.4 tsi in coolerli coolersiz methli methsiz dynosunu inceledim alinan buyuk bariz bir guc yok bu parcalar daha fazla sismemesi ve uzun soluklu stabil guc icin...
    Olay biraz tartışmaya dönmüş ama bana hala tartışmanın teknik konulardan öteye geçmemesi temennisiyle sorularıma devam ediyorum

APR Avusturalya(Harding Performance) Polo GTI için intercooler ürün tanıtımında aşağıdaki gibi yazmış ve bir grafik eklemiş.

- 6% better flow than stock (less pressure drop)
    - 62% bigger internal volume
    - 9-11kw gains at the wheels (uncorrected Dynapack)
    - Reduced IAT's (over 30C drop at 27C ambient)
    - Repeated dyno pulls (10) showed only an average drop of 4 wkw instead of 28 wkw drop.

Aynı yazılım ile böyle birşey olması mümkün mü, benim bildiğim araçta intercooler olunca yazılım ona göre ayarlanıyor ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bunu demeye calisiyorum ancak sonra revoya laf edildi psikozuyla olay baska mercilere tasiniyor...
    Cooler ve meth kit'e gore ayar yapilmali,ya coolerda is yok yada yazilim gozden gecirilmedi. Tabi aracda mekanik aksaklik yoksa...
    Bunu "kisisel" fikir olarak soyluyorum,dogrusuna zafa ulasicak...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zafa arabanla alakali sikinti yasadigini hissediyosan baycu abini ara o sana gerekli bilgiyi vericektir sen kafani karistirip arabandan soguma arabaninda masallahi var millet daha iyisini yapsin biz onlari tebrik edelim.
    Türkler öyle bir millettir ki,hayatta bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typer46 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zafa arabanla alakali sikinti yasadigini hissediyosan baycu abini ara o sana gerekli bilgiyi vericektir sen kafani karistirip arabandan soguma arabaninda masallahi var millet daha iyisini yapsin biz onlari tebrik edelim.
    yok abi Maşallah gidişi falan hersey saat gibi çalışıyor Ben bukadar sorunsuz olucagını tahmin etmiyordum nokta arıza ısıgı bile yanmadı. Elinize emeğinize sağlık tekrardan Biz yapana kadar en iyisi bu heralde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cooler ve meth kiti cikar,eger araban hala ayni yuruyorsa iyisini yapana kadar ugras...
    Soguyacak sebeb yok,millet dahada iyi olmali,iyilestir diyor. Sonucta yurudugun arabada sadece yazilim ve cat iptali var.(filtr-bujiyi saymiyorum) Sanirim arabani typer46 yapti/yArdimci oldu tesekkur ettigine gore,yardimci olucaktir. Bayçu zaten duzgun adamdir ama tek sikinti kayseride olman.
    Ayricza Arabandan memnun olmanda guzel birsey,allah daim etsin...

Jerky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CeM öZeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun ama bir kemer taksaydın keşke. Allah korumuş.

Bu arada iki araçta bana göre çok güzel gidiyor. Gayet keyifli izledim. Maşallah.
    alıntıya HAYIR...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cooler ve meth kiti cikar,eger araban hala ayni yuruyorsa iyisini yapana kadar ugras...
    Soguyacak sebeb yok,millet dahada iyi olmali,iyilestir diyor. Sonucta yurudugun arabada sadece yazilim ve cat iptali var.(filtr-bujiyi saymiyorum) Sanirim arabani typer46 yapti/yArdimci oldu tesekkur ettigine gore,yardimci olucaktir. Bayçu zaten duzgun adamdir ama tek sikinti kayseride olman.
    Ayricza Arabandan memnun olmanda guzel birsey,allah daim etsin...
    Teşekkürler Abi cumlemizinkini. Coolersız meth siz halini ben biliyorum istanbulda denemeler yaptıgmzda Meth kiti ve filtrem yoktu hatırlarsanız ve aracın ogunki ve şimdiki halini biliyorsunuz. Özellikle stg1 de cooler yokken durum daha vahimdi...
    Geliştirilcek pek birsey kalmadı birazdaha harita ile oynanabilir fakat dediğin gibi istanbul olması sıkntı olurda ilerde yolum duserse arabayla birazdaha ugrasılabilir ama artık son noktası Alpaslan abi(typer46) nında emeği büyük aracımda cok sevdigim bir abim herzaman yardımcı olucaktır tabiki...
    Allah herkese sıkıntısız bol gazlamalı günler nasib etsin...

BlackEmperor
    Misafir
    Alıntı HPMania Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olay biraz tartışmaya dönmüş ama bana hala tartışmanın teknik konulardan öteye geçmemesi temennisiyle sorularıma devam ediyorum

APR Avusturalya(Harding Performance) Polo GTI için intercooler ürün tanıtımında aşağıdaki gibi yazmış ve bir grafik eklemiş.

- 6% better flow than stock (less pressure drop)
    - 62% bigger internal volume
    - 9-11kw gains at the wheels (uncorrected Dynapack)
    - Reduced IAT's (over 30C drop at 27C ambient)
    - Repeated dyno pulls (10) showed only an average drop of 4 wkw instead of 28 wkw drop.

Aynı yazılım ile böyle birşey olması mümkün mü, benim bildiğim araçta intercooler olunca yazılım ona göre ayarlanıyor ?
    evet böyle birşey mümkün ,aynı yazılımda sadece filtre değiştirnce bg artıyorsa cooler değiştirincede bg artması normal hatta ve hatta egzoz değiştirincede bg artar hepsine göre yazılım mı ayarlanıyor ?

kaç tane araca wideband bağlanıp yazılım atılıyor ??????? güncellemeye gerek yok bu bg lerde sen aracın beyninne değerleri veriyorsun oda en optimum duruma göre yanmayı sağlıyor avansı otomatik ayarlyıor hava sıcaklığna göre sensörden okudğu değere göre yakıtı ayarlıyor. Güncellemeymiş felan hikaye bu güçlerde

imprez30r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kim demis hikaye diye yaw. araba otomatik olarak avans acmaz yazilimdaki maksimum avansi car. knock algilarsa avansi geri ceker safe moda alir. madem bu kadar iyi biliosun yazilim isi yap kardesim. ozgun baycu dyno uzerinde bilmem kac saat bosuna ter dokuyolar. mantiga bak filtre koyarsan cooler koyarsan yazilim guncellemeye gerek yok araba o kadar akilli ki hemen kendi harita ciziyor. hemen afryi zengine cekio avansi kisio gaz kelebeginin tepkisini ona gore ayarlio. vatbe hangi araba bu merak ettim o oem beyiini. bilelim ona gore bizde bosuna beyine para vermeyelim.

ne cok biliosunuz yaw. tamamen kulaktsn dolma okuyup arastirmadan yaziosunuz. cunku yazilimi yaptirdiginiz adamlar size soyluyor sizde dogru abi deyip inaniyorsunuz.

HPMania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprez30r Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kim demis hikaye diye yaw. araba otomatik olarak avans acmaz yazilimdaki maksimum avansi car. knock algilarsa avansi geri ceker safe moda alir. madem bu kadar iyi biliosun yazilim isi yap kardesim. ozgun baycu dyno uzerinde bilmem kac saat bosuna ter dokuyolar. mantiga bak filtre koyarsan cooler koyarsan yazilim guncellemeye gerek yok araba o kadar akilli ki hemen kendi harita ciziyor. hemen afryi zengine cekio avansi kisio gaz kelebeginin tepkisini ona gore ayarlio. vatbe hangi araba bu merak ettim o oem beyiini. bilelim ona gore bizde bosuna beyine para vermeyelim.

ne cok biliosunuz yaw. tamamen kulaktsn dolma okuyup arastirmadan yaziosunuz. cunku yazilimi yaptirdiginiz adamlar size soyluyor sizde dogru abi deyip inaniyorsunuz.
    Cevap icin tesekkurler, mantik olarak ben de boyle dusunuyorum. Aracin mevcut durumdaki loglarina bakilmali, sonra cooler, filtre gibi parcalar takildiktan sonra tekrar log alinarak ince ayar yapilmasi gerekiyor sanki ama pratikte nasil oluyor tecrubelerinizi paylasabilirseniz sevinirim.

Bu arada genel birsey rica edecegim, cok guzel teknik bilgiler paylasilabiliyor burda, insanlar yanlis ta biliyor olabilirler ama dogru bildigimizi savunurken karsi tarafi kirmadan yazarsak(sadece sizin icin soylemiyorum) hem birbirmizi kirmamis oluruz hem de bilgi paylasimi kesilmemis olur.

osman 1.8t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    safa dostum ayağına sağlık diğer arkadaşıda tebrik ediyorum sana birşey sormak istiyorum konuyu okumadım belkide sorulmuştur arka koltuğun sökük denedinmi biz burda ibizanın denediğimiz zaman 1.5 boya yakın alıyoruz tam kesin bir olay değil ama bize öyle geldi sende bir dene istersen veya şöyle söyliyim e46 m3 le hiç rolling yaptınmı bizdeki ibiza e.46 m3 le 230 a kadar kafa kafaya gidiyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)